Citytripje.nl

Zo goedkoop mogelijk naar de mooiste steden

Reisgids Lonely Planet heeft een lijst opgesteld van de tien mooiste citytrip steden die aan de kust liggen. Naast cultuur snuiven is een beetje zon, zee en strand natuurlijk nooit weg, dus de volgende bestemmingen lenen zich uitstekend voor de combinatie van citytrip-cultuur en lekker luieren als op een strandvakantie. De bekendste reisgids ter wereld, De Lonely Planet, selecteerde uit de lange lijst met steden een top 10.

De Top 10 beste Citytrip bestemmingen aan het strand zijn:

1. Barcelona: Weliswaar kunstmatige stranden, maar de beste strandstad van allemaal. De Platja de la Nova Icària is het drukt.
2. Kaapstad: Mooie natuurlijke stranden en een prima sfeer.
3. Rio de Janeiro: Met misschien wel het bekendste strand ter wereld: Copacabana. Je vindt er ook authentiekere strandjes.
4. Tanger: Minder voor de hand liggende citytrip bestemming in Marokko, maar daarom niet minder mooi.

citytrips strand

5. Sydney:Bondi Beach is één van de mooiste stranden ter wereld. Je vindt er surfers, hardlopers, zwemmers en enorme golven. Australiërs zijn een sportief en gezond volk, dus hier kun veel mooie mensen spotten.

Op plek zes tot en met tien in deze Top 10 staan respectievelijk Valencia (Spanje), Tel Aviv (Israël), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Miami (VS) en Brighton in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst twee Spaanse steden in deze top tien dus, en verder weinig Europese citytrips die getipt worden als je van strand houdt…Maar je kan toch dichter bij huis naar het strand. Denk aan Le Havre in Normandie. Een bezoek aan Normandië kan niet zonder een bezoek te brengen aan de invasiestranden. Meer inspiratie nodig? Ibiza Stad; oftewel Eivissa is de hoofdstad van Ibiza en heeft meerdere prachtige stranden. Op de website kan je een top 10 van mooiste stranden van Ibiza bekijken!

Helaas zijn veel mooie stranden tegenwoordig helemaal volgebouwd met lelijke all-inclusive resorts. Prachtige strandplekjes worden ontsierd door mega-hotels. Er zijn echter, als je goed zoekt, nog pareltjes aan het strand te vinden. Wat te denken van Azulik Tulum aan de Mexicaanse kust, waar je nog een mooi stukje ongerepte natuur vindt.

Varen op Zee

Aan het strand liggen is natuurlijk al heel relaxed, maar wat dacht je van een boottochtje langs de mooiste stranden? Op veel plekken kun je een bootje huren aan het strand. Zo zie je het strand eens van de andere kant, en kun je meer zien dan alleen jouw baai. Een bootje huren is zeker de moeite waard. Een kustlijn waar je misschien niet zo snel aan denkt is die van Toscane. Bekijk hier de beste stranden van Toscane.

Heb je zelf andere suggesties wat betreft mooie steden die aan de kust liggen, laat ze achter in de comments, evenals je favoriete stadsstrranden in Europa (er moeten toch meer fantastische stranden op ons continent te vinden zijn?) Combineer je zelf wel eens een citytrip met een vakantie aan het strand, of houd je die type vakanties strikt gescheiden?

Categories: nieuws

Populaire Citytrips

Miami

Ooit gedacht aan een stedentrip naar de Verenigde Staten? ...

Barcelona

Een Citytrip Barcelona, de hoofdstad van Catalunya, is altijd een ...

Lissabon

Lissabon, de stad van de Fado, krakende trammetjes, Belem-pasteitjes en ...

Praag

Citytrip Praag, mysterieus! Het geheimzinnige Praag heeft een enorme aantrekkingskracht ...

Madrid

Madrid, stad van het Prado-museum, het Koninklijk Paleis en vele ...

New York

New York, the city that never sleeps. Met zijn adembenemende ...

Berlijn

Een citytrip Berlijn is altijd een goed idee! De Duitse ...

Londen

Een Citytrip Londen is één van de meest populaire stedentrip-bestemmingen ...

Rome

De Citytrip Rome is wel de stedentrip der stedentrips! Beleef ...

Parijs

Een Citytrip Parijs betekent een trip naar de Lichtstad en ...

Istanbul

Citytrip Istanbul: Het oude Constantinopel is een ware clash der ...

Waarom een stedentri

Warschau is de hoofdstad van Polen en een aantrekkelijke stad ...

ANWB Reizen Magazine

Het ANWB Reiz& Magazine staat deze maand geheel in het ...

Top 10 Citytrips vol

Reisplannen voor het komende jaar kunnen weer gemaakt worden: deze ...

Citytrip Spel voor i

Een citytrip eens op een andere manier beleven? De Vlaamse ...

Lonely Planet Top 10

Reisgids Lonely Planet heeft een lijst opgesteld van de tien ...

Vliegtickets & Hotels zoeken

  • Hotels banner
  • Vliegtickets logo