Vancouver

De Canadese stad Vancouver, is één van Hollywood’s favoriete plaatsen om films en series om te nemen en dat is niet alleen vanwege het feit dat er een aantal belastingvrijheden gelden. De productiekosten voor het maken van een film zijn er inderdaad laag en daarom wordt de stad ook wel eens gekscherend ‘Noord-Hollywoord’ genoemd.

Maar laten we vooral ook niet vergeten dat de stad aan de westkust een bezoek verdient vanwege de Canadese schoonheid. Vancouver heeft absoluut het karakter van een wereldstad.

water en skyline vancouver

De haven van Vancouver wordt gezien als één van de belangrijkste havens ter wereld, natuurlijk vanwege haar positie aan de Grote Oceaan eventueel op doorreis naar Alaska. Als toerist hoef je je in Vancouver ook bepaald niet te vervelen. Vancouver heeft een mooie combinatie van kunst en cultuur, van zowel de prachtige natuur als gevarieerde winkelgebieden.

Waar Canada is zijn algemeenheid bekend staat om haar extreem lage temperaturen valt dat in Vancouver ontzettend mee. Met het gematigde klimaat is het goed toeven in Vancouver.

De belangrijkste bezienswaardigheden

Wie alleen al de prachtige omgeving van Vancouver en omstreken beschouwt, snapt al waarom de stad het waard is om te bezoeken. De onstuimige zee aan de kust, de bergen en het regenwoud is een mooie combinatie van verschillende landschappen. Maar Vancouver biedt meer. De belangrijkste items van de stad noemen we hier:

– Canada Place

Aan de skyline van Vancouver zie je altijd het conferentie- en expositiecentrum de Canada Place verschijnen. Het bijzondere gebouw neemt een indrukwekkende positie in in de haven van Vancouver. In Canada Place is de cruiseterminal gelegen. Vancouver ligt op de weg naar Alaska en de meeste cruiseschepen leggen aan in de stad. Het ene schip is nog groter als het andere. Je kijkt er je ogen uit. Vergeet ook niet het Imax-theater van Canada Place te bezoeken. De voorstellingen zijn er voor alle leeftijden en daarom is Canada Place leuk om te bezoeken voor gezinnen met kinderen.

– Granville Island

Een ware toeristische attractie is Granville Island. Granville is een klein eiland waar je een enorme openbare markt vindt. Wat een immense gevarieerde combinatie van bloemen en afhaalmaaltijden, van vis en lokale producten zie je hier. Ambachtelijke producten in grote en kleine winkels, dat is shoppen op Granville Island. Maar let op: wie Granville Island bezoekt moet vooral ook de lokale ahornsiroop proberen.

– De schaatsbaan op Robson Square

Voor de echte schaatsliefhebbers is er Robson Square. De prachtige ijsbaan is gelegen midden in de stad tegenover Vancouver Art Gallery. Om de fanatiekelingen onder ons te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden is de ijsbaan overdekt. Toch heb je het gevoel van buiten omdat het dak van glas en staal is. Het is een heerlijke plek voor de getrainde en de minder getrainde schaatser. Kinderen kunnen er ook prima terecht en de toegang is gratis. Een mooie, winterse en knusse sfeer in het centrum van Vancouver.

– Stanley Park Nature House

Natuurliefhebbers kunnen niet om het ecologische centrum van Vancouver heen: Stanley Park Nature House. Alles draait er om het leren over de planten en dieren van Stanley Park, waar het centrum gelegen is. De organisatie draait grotendeels op vrijwilligers en heeft als missie mensen en natuur te verbinden en zoveel mogelijk scholen mee te nemen in hun milieueducatie. Leerlingen en bezoekers leren hoe ze hun bijdrage kunnen leveren aan het behoud van natuur en milieu. Als bezoeker van Stanley Park Nature House raak je als vanzelf nederig en onder de indruk.

Musea in Vancouver

Liefhebbers van musea en galerieën hebben een zware klus in Vancouver. Er is namelijk een behoorlijk ruime keuze, waardoor het nog lastig wordt om te kiezen. Neem het Vancouver Museum, het Science Museum of het scheepvaartmuseum: het Vancouver Maritime Museum. Het zijn alle drie flinke namen in het rijtje van talloze musea. Liefhebbers van galerieën zullen kunnen genieten van het Vancouver Art Gallery of het Bill Reid Gallery of Northwest Coast Art.

Andere interessante bezienswaardigheden

Wist je dat de inwoners van Vancouver liefkozend Vancouverites genoemd worden. Wie wil doen als sportieve Vancouverites, rent langs de verharde wegen in het Stanley Park. Het park heeft je meer te bieden als het eerder genoemd ecologisch centrum. Het is een prachtig stuk natuur in de binnenstad. Niet alleen te voet is het park te verkennen. Je kunt er ook een fiets huren. Het park aan de waterkant is prachtig. Op de binnenpaden krijg je weer een heel ander stuk natuur te zien. Een gevarieerd stukje natuur waar je in Vancouver niet omheen kunt. 

Dat het in Vancouver goed toeven is weet de lokale bevolking als geen ander. De levensstandaard is er hoog. De bevolking is kleurrijk en daardoor zijn er veel verschillende soorten restaurants te vinden in de stad. Er wonen veel Chinezen in Vancouver’s Chinatown en Greektown en Little Italy vertegenwoordigen de Grieken en Italianen die zich vestigden in de stad. Zo heeft ieder district een eigen multiculturele sfeer en eigen keukens. Neem de Italiaanse, Griekse of Chinese keuken en vergeet ook de sushi-restaurants in Vancouver niet.

Six Hundred Four is een sneakerboetiek die we graag extra willen benoemen. Het is een boetiek, waarbij elke sneaker een eigen verhaal heeft. Natuurlijk is het een winkel, maar tevens kun je er uren rondkijken naar grote en kleine collecties sneakers. De verkopers nemen de tijd om je uitgebreid mee te nemen in de wereld van dit merk en het bijzondere verhaal wat zich achter iedere schoen bevindt. Dat zou toch gaaf zijn: een paar sneakers kopen als aandenken aan je reis naar Vancouver en er vervolgens een eigenzinnig verhaal over kunnen vertellen aan je vrienden of familie.

Wist je dat Vancouver nog niet zo oud is? ‘Slechts’ twee eeuwen oud is de stad. In Vancouver dus geen eeuwenoude gebouwen of een schat aan historie. Wie Vancouver letterlijk van een heel andere kant wil bekijken kan bij de Vancouver Lookout de lift nemen. Op honderdvijftig meter hoogte zie je van alle kanten hoe waanzinnig mooi de stad is. Vancouver combineert het stadse leven met het buitenleven zoals echte Vancouverites dat gewend zijn. Tegelijkertijd heeft het een eigentijdsheid en een karakter van een wereldstad. Visit Vancouver!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie