Tiqets

Gemak tijdens je stedentrip: bij de Nederlandse website Tiqets.com bestel je tijdens je stedentrip tickets voor musea, attracties en andere vormen van entertainment. Geen gedoe met printen; je ontvangt je tickets rechtstreeks in de mail, sms en in de Tiqets app.

logo Tiqets

Bij de toegangscontrole laat je je ticket zien op je mobiele telefoon, en je wandelt zo naar binnen, soms zelfs zo de rij wachtenden voorbij. Tiqets geeft je net als GetYourGuide snel toegang in tientallen bekende citytrip steden. Bekijk alle musea, attracties en events in jouw vakantiebestemming op Tiqets.com

Tickets voor cultuur en entertainment op je smartphone. Direct naar binnen, zonder te printen! – tiqets.com


website van tiqets.com
Op de website vind je alle attracties en events waar je kaartjes voor kunt bestellen

Wat kun je allemaal online boeken via Tiqets.com?

Op hun website staan diverse steden genoemd waar vooraf online tickets voor attracties te boeken zijn. Een greep uit de citytrip bestemmingen: New York, Stockholm, Amsterdam, Barcelona, Lissabon, Liverpool, Berlijn, Genua en Edinburgh. Er zijn er natuurlijk veel meer.

Populaire attracties waar je online tickets voor kunt boeken zijn bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona, het Alhambra in Granada, de Empire State Building in New York, de Sixtijnse Kapel in Rome en voor buitenlandse gasten in het Rijksmuseum in Amsterdam een goede optie. Naas attracties, bezienswaardigheden en musea kun je ook tickets voor andersoortige culturele evenementen vinden.

Veel Citytrip steden hebben hun eigen voordeelkaart, waarmee je bijvoorbeeld gratis of met korting musea kunt bezoeken. Vaak kun je ook kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer, voor zolang de pas geldig is. Wenen heeft bijvoorbeeld zo’n stadspas, en ook Stockholm heeft er een: de Stockholm Pass. Ook dit soort passen kun je online bestellen bij deze website.

De Tiqets app

De app van Tiqets.com is handig, maar niet noodzakelijk. Al je bestelde tickets krijg je via de mail en sms binnen. Het is echter wel praktisch om de app zelf ook te hebben. De app is er voor zowel iPhone als Android-toestellen. In iTunes valt op dat deze app zeer goede recensies heeft. Je kunt de app natuurlijk gratis downloaden:

  • Download de app voor iPhone in iTunes.
  • Download de app voor Android in Google Play Store

Tiqets: Nederlandse speler binnen de ‘skip the line’ markt

Het Nederlandse bedrijf Tiqets werd in 2013 opgericht door vier ondernemers die zich wilden inzetten voor een andere manier van bezoeken van culturele attracties. De focus ligt op het meer smart inzetten van tickets, want waarom zou je als bezoeker anno nu nog met je geprinte papieren kaartje uren in de rij staan voor een attractie of bezienswaardigheid. Juist dat moest anders en daarom werd Tiqets opgericht; een site met een app waar je slim toegangstickets kunt aanschaffen, mede door het principe van het vermijden van de wachtrij toe te passen.

De voordelen van Tiqets opgesomd

De site richt zich met name op het aanbieden van online tickets. Je downloadt je toegangsbewijs rechtstreeks op je smartphone en eenmaal aangekomen bij de de plaats van bestemming, laat je je ticket scannen vanaf je telefoon. Er komt geen papier aan te pas, want dat is ook niet meer van deze tijd, volgens Tiqets.

Je hoeft dus ook niet meer op de bezorging of levering van je toegangsbewijs te wachten; als je je bestelling hebt geplaatst, worden de tickets direct verstuurd en kun je ze op je smartphone downloaden. En zelfs dat downloaden hoeft niet eens meer. Je kunt er ook voor kiezen de app van het bedrijf op je smartphone te zetten en daarmee al je toegangsbewijzen te regelen. Een ander voordeel die het bedrijf noemt, is de meertalige supportafdeling, die dagelijks (dus ook in het weekeind) van negen uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts bereikbaar is.

Snelstgroeiende startup met enorme toename in omzet

Tiqets presteerde het in 2016 en 2017 om te worden gekroond tot ‘beste startup van Nederland’. Het bedrijf wist de titel in de wacht te slepen door een omzetstijging van duizenden procenten te melden. De kracht zit hem in het feit dat Tiqets hun app ontwikkelde waarmee de bezoeker zonder tussenkomst van derden (bijvoorbeeld musea) hun toegangsbewijzen rechtstreeks kunnen downloaden. Een belangrijke concurrent is GetYourGuide.

Populaire bestemmingen en leuke uitjes in de buurt

Op de site van Tiqets staan de meest populaire bestemmingen. Niet verwonderlijk staan Parijs, Rome en New York in het rijtje. Maar ook Wenen en Amsterdam wordt als populaire bestemming genoemd. Interessant is dat er op de site ook een mogelijkheid is om te zoeken naar bestemmingen en excursies die in de buurt zijn. Dit kan heel gemakkelijk door je locatie aan te zetten. Het systeem zoekt daarna automatisch leuke bezienswaardigheden in de buurt waar nog tickets voor beschikbaar zijn. Ook leuk: een fietstour doen in een buitenlandse stad. Organisatie Basja Bikes is actief in vele steden, meer info op citytripje.nl/baja-bikes.

Bedrijfsinformatie Tiqets.nl

Tiqets
James Wattstraat 100, 1097 DM Amsterdam
website: www.tiqets.com
e-mail adres: customerservice@tiqets.com
telefoonnummer: 085 888 4442
whatsapp: +31 6 8189 0787
facebook: facebook.com/tiqets
instagram: instagram.com/tiqets
twitter: twitter.com/tiqets

Ervaringen met Tiqets

Heb jij als bezoeker van citytripje.nl al eens gebruik gemaakt van Tiqets? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring! Werkte alles zoals van tevoren was vermeld? Welke attracties heb je bezocht, en heb je inderdaad een wachtrij kunnen skippen? Of gebruik je liever GetYourGuide? Laat een comment achter. Meer info over skip-the-line mogelijkheden, en over vergelijkbare diensten lees je op deze pagina.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo