Tips voor tickets en tours in het Alhambra in Granada

Als onderdeel van een Citytrip naar Málaga kun je terecht komen bij het Alhambra. Dat is nog wel een kleine 2 uur rijden vanaf de stad. Overigens is het bij een citytrip naar Granada echt een must! Het Alhambra is niet een biermerk, of althans… dat is het ook.

Het Alhambra in Granada is een oud Moors fort met een fantastische architectuur. Je waant je even in een oude islamitische stad met ook Christelijke elementen. Het is ooit gesticht als fort maar groeide uit tot een vesting compleet met paleizen en paleistuinen. Het Alhambra is werkelijk waar prachtig en een erfgoed van de islamitische overheersing aan het begin van het vorige millennium. Het is dus echt al eeuwen oud!

Alhambra tickets bestellen van tevoren
Het Alhambra in Granada. Regel je tickets van te voren

Toen in 1482 de 10-jarige oorlog begon tussen de katholieken en de islamieten, ofwel de Moren, werd het al snel door de paus tot kruistocht verklaard. De 10 jaar erna kenmerkten zich door de verovering van Málaga met artillerie in 1487.

Voor de stad Granada werd een andere tactiek bedacht: de verbranding van de gebieden eromheen en uithongering. Maar liefst 5 jaar later gaven de Moren zich over en werden zij verdreven naar noord-Afrika; de de-islamisering van het Iberisch Schiereiland was tot een einde gekomen. De katholieken hadden gewonnen. Zij waren nog niet klaar met het Alhambra; Karel V plaatste er een paleis en er kwamen andere christelijke kenmerken. Maar gelukkig bleven de meeste islamitische kenmerken bewaard zodat we vandaag de dag nog kunnen genieten van de pracht en de praal van het Alhambra in Granada.

Vandaag de dag kun je dus een rondleiding doen. Je kunt tickets boeken met of zonder gids. De tickets zijn vaak een stukje van tevoren uitverkocht dus wees er snel bij. Je kunt kiezen voor tickets voor het Alhambra met of zonder gids, met of zonder de Generalife, of zonder Generalife. Dit zijn de tuinen van het Alhambra paleis in Granada. Ook de Nasridpaleizen kunnen vaak wel of niet. Wij adviseren om alles gewoon te doen want indrukwekkend is het toch! Het kost een paar euro meer maar dan heb je wel de complete Alhambra ervaring! Met gids is een logische keuze, je hoort zo veel meer verhalen dan zonder gids en zo blijft het je bij. Geniet ervan want het Alhambra is wat ons betreft gewoon een wereldwonder!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie