Tickets & Tours in Valencia

Originele tours in Valencia, met of zonder gids! Deze pagina gaat over leuke uitjes en activiteiten in de Sinaasappelstad.

Als u op stedenreis naar Valencia gaat kunt u natuurlijk aan de hand van uw reisgids de belangrijkste toeristische attracties af gaan. Een leuke aanvulling hier op zijn tours onder begeleiding van een gids. Een gids weet altijd meer dan uw boekje, en u komt op plekken waar u uit zichzelf misschien niet zo snel was heen gegaan.

(Guided) Tours in Valencia

Deze pagina gaat over de verschillende tours, excursies, wandelroutes en andere activiteiten die u kunt boeken. Meestal kunt u deze kosteloos annuleren tot kort voor de dag van de tour. 10 voorbeelden van tours en activiteiten die u kunt boeken zijn de volgende:

activiteiten in Valencia
1: Privéwandeltocht door het oude stadscentrum van Valencia

Een wandeling is een van de beste manieren om het historische stadscentrum van Valencia te ontdekken. Dit kunt u zelf doen aan de hand van uw reisgids, of georganiseerd met een gids. Tijdens deze privéwandeltocht wordt u voorzien van een privégids die u langs de mooiste locaties in het centrum brengt.

Hoogtepunten tijdens deze tour door Valencia zijn onder andere de Torre se Serranos, de fontein en een groot aantal historische en bezienswaardige gebouwen. De tour leent zich bovendien perfect voor een kijkje in de Moorse architectuur van dit bijzondere gedeelte van de stad.

Deze wandeltour duurt anderhalf uur en vindt plaats in kleine groepen. De gids spreekt Engels. Lees meer over deze stadswandeling door Valencia.

2: Boottocht met wijnproeverij en zeevruchten

Valencia is niet alleen een stad met hoogtepunten op het vasteland, maar leent zich dankzij de ligging aan zee en een aantal rivieren ook uitstekend voor het maken van een boottocht. Gedurende deze tour stap je aan boord van een catamaran en vaar je door de baai van Valencia.

Vanuit uw ligstoel ontdekt u de prachtige omgeving en wordt u aan boord ook nog eens voorzien van een lokale wijnproeverij. Daarnaast is er – afhankelijk van het seizoen – de mogelijkheid om een aantal heerlijke mosselen uit te proberen.

Het boottochtje duurt 50 minuten, en de gastheer of -vrouw spreekt Engels en Spaans. Lees meer over deze boottocht bij Valencia.

ZIjdebeurs Valencia
3: Middeleeuwse Segwaytour door Valencia

Het is een van de meest bijzondere manieren om het historische Valencia te ontdekken: de Segwaytour. Tijdens deze soms vrij uitdagende rondleiding kom je van alles te weten over de belangrijkste monumenten en wijken van de stad, en leer je tegelijkertijd een Segway te besturen.

Voorafgaand aan de tour wordt u voorzien van een korte oefensessie om de Segway onder controle te krijgen. Vervolgens brengt de tour u onder andere langs de historische oude stad, de belangrijkste wijken en de Mercado Central.

De Seway-tour door Valencia duurt een uur, en de tour guide spreekt Engels. Lees verder over de Segway Tours in Valencia.

Tiqets banner
4: Valencia zeiltocht tour

Waar de boottocht met de catamaran u vanuit een ligstoel langs verschillende mooie plekken in de stad brengt, kunt u bij deze boottocht ook zelf aan de slag. Vanuit de jachthaven in Valencia vertrekt u met een aantal professionele gidsen en leert u van alles over het zeilen op de Middellandse Zee. 

Daarnaast krijgen bezoekers een kijkje in de kenmerken van de Golf van Valencia en wordt u tijdens de tour voorzien van verschillende lokale snacks. Absolute hoogtepunten gedurende de tour zijn het spotten van zeedieren en het prachtige uitzicht over het strand van Valencia. Hijs de zeilen!

Er zijn zeiltochten van halve en hele dagen. Lees veder over zeilen bij Valencia op deze pagina.

5: Valencia Gastrobars privéproeverij

Een van de vele gastronomische tours in Valencia. Houdt u van lekker eten? Valencia is natuurlijk niet alleen een stad die bekend staat om haar geweldige architectuur en historische monumenten. Het is ook een stad waar je heerlijk kunt eten en drinken in een van de vele bars, restaurants en cafés. Tijdens deze privéproeverij wordt u meegenomen langs de authentieke eetcultuur van de stad en het Spaanse land.

Onder andere een bezoek aan verschillende bars en restaurants zijn inbegrepen. Zeevruchten, lokale wijnen en heerlijke tapas zijn allemaal onderdeel van de ervaring. In totaal worden er 3 geweldige locaties bezocht – en dit allemaal onder begeleiding van een lokale gastheer. Deze eet-tour duurt 2.5 uur. Loopt het water u al door de mond? Lees over de mogelijkheden voor gastronomische tours

6: Valencia Kunst en natuur Segway Tour

De Segway is niet alleen een ideale manier om het middeleeuwse gedeelte van Valencia te ontdekken, maar kan ook uitstekend worden gebruikt voor het ontdekken van de prachtige kunst en natuur in Valencia. Deze Segway tour neemt je onder andere mee langs de Basilica de la Virgen en de tuinen van Turia. 

De tour staat onder leiding van een gids, die u maar al te graag helpt bij het besturen van de Segway en het ontdekken van de groenste gedeeltes van de stad.  Bekijk deze Segway Tour, die overigens een uur duurt oen onder begeleiding staat van een Engelstalige gids.

7: Verborgen Valencia Tour

Als u op zoek bent naar een aantal verborgen en minder toeristische locaties in Valencia dan bent u bij deze tour aan het juiste adres. Samen met een lokale inwoner worden onder andere de buurten Eixample, Canovas en Ruzafa ontdekt. Hierbij kan er uitgebreid worden genoten van de vele bars, restaurants en trendy winkels.

Een ideale manier om inzicht te krijgen in de geschiedenis en een aantal verborgen bezienswaardigheden van de stad Valencia. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Bekijk de Verborgen Valencia Tour.

8: Privé bierfietstour door Valencia

Voor iedereen die het bezichtigen graag combineert met de nodige gezelligheid is deze privé bierfietstour de uitgelezen mogelijkheid. Op de gezamenlijke fiets brengt u een bezoek aan het strand van Valencia, geniet u van de muziek en wordt u uiteraard voorzien van de nodige hapjes en drankjes.

Daarnaast is een stop bij een aantal strandbars inbegrepen en is er bovendien de mogelijkheid om op ieder moment van de dag te vertrekken. Verfoeid en ik geloof zelfs verboden in Amsterdam, maar in Valencia kan de bierfiets dus nog wél. Bekijk de bierfiets tours in Valencia.

9: Privéwandeling aan de hand van een professionele gids

Veel georganiseerde wandelingen door Valencia bestaan uit groepswandelingen, maar tijdens deze tour wordt u door een privégids meegenomen langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. 

De uitgebreide wandeling brengt u onder andere langs de kathedraal van Valencia, de middeleeuwse straten en de overdekte markt. Het is hierbij ook mogelijk om een eigen groep samen te stellen. Bekijk de wandeltocht lang hoogtepunten & werelderfgoedlocaties.

10: Uitgebreide fietstocht door Valencia

Voor wie niet de behoefte heeft om op een Segway te stappen en ook een lange wandeling niet ziet zitten, is er nog andere sportieve optie om Valencia te ontdekken. Deze uitgebreide fietstocht loopt namelijk door de beste delen van de stad en zorgt tegelijkertijd voor de nodige beweging. 

Een bezoek aan de tuinen van Turia en de oude binnenstad zijn onderdeel van de tour. Vervolgens fietst u langs de haven van Valencia door naar het strand van Malvarrosa, waar de fietstocht uiteindelijk met een prachtig uitzicht zal eindigen. Bekijk de opties voor een fietstour door Valencia.

We schreven overigens al een uitgebreid artikel over fietsen met een gids in Valencia. Dit kan met Baja Bikes (met Nederlandstalige gids).Lees op deze pagina meer over fietstours door Valencia. Ben je meer van passief sportief doen? Dan is het bezoeken van een voetbalwedstrijd een leuke activiteit.

tours in Valencia

Online ticketbureaus met tientallen activiteiten in Valencia zijn:

Viator, onderdeel van TripAdvisor, maakte een Top 10 van beste Valencia Tours, activiteiten en attracties. Bekijk de Top 10 in Valencia van Viator.

Tickets in Valencia (Skip the Line)

Valencia kent geen toeristische attracties waar enorme rijen staan, zoals het Colosseum en de Sixtijne Kapel in Rome. Toch worden er wel ‘skip-the-line-tickets‘ verkocht, waarmee u eventuele rijen kunt passeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor het grote aquarium de Oceanogràfic en het Bioparc.

Als u graag het risico op rijen vermijdt en het niet erg vindt wat erg te betalen kunt u dit soort tickets vooraf online kopen bij Viator en Tiqets.com. Lees meer over een van de populairste aanbieders van dit soort tours: Get Your Guide. Veel plezier in de Sinaasappelstad!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo