Citytripje.nl

Zo goedkoop mogelijk naar de mooiste steden

Vind je het leuk om jouw citytrip bestemming eens van een heel andere kant te ontdekken? Met Baja Bikes kun je diverse fietstours doen onder begeleiding van een Nederlandse gids. Het is mogelijk om je tour vooraf online te boeken bij Baja Bikes; dan ben je verzekerd van een leuke fietstour of stadswandeling tijdens je vakantie. Betalen kan na afloop. TIJDELIJK: Exclusieve kortingscode bij citytripje.nl: gebruik de code BB0514 voor korting bij je boeking bij Baja Bikes.

new york fietstour

Baja Bikes in New York

Wij Nederlanders houden van fietsen. Per jaar fietsen we bijna 369.000 keer de aarde rond, aldus het CBS. Met Baja Bikes is er nu de ultieme gelegenheid om talloze vakantiebestemmingen op de fiets te bezichtigen. Wees gerust, je hoeft niet op de fiets naar de vakantiebestemming toe. Baja Bikes biedt namelijk fietsroutes aan in 47 steden, waaronder New York (zie afbeelding).

In steden is de fiets vaak de makkelijkste manier van vervoer. Je kunt overal tussendoor en hoeft niet op het openbaar vervoer te wachten. Wat is er dan heerlijker om op de fiets van de Eiffeltoren via de Arc de Triomphe naar de Sacré-Cœur te fietsen en daarbij echt de sfeer van de wereldstad op te kunnen snuiven?

Wat heeft Baja Bikes voor routes?

Baja Bikes biedt tal van verschillende routes met verschillende themas aan per stad. Kenmerkend voor Baja Bikes is dat je bij vrijwel alle routes een Nederlandstalige gids krijgt. Bij sommige routes is de gids Engelstalig, maar dit is dan duidelijk aangegeven. Met gids bedoelen we niet een papieren gidsje, maar een echte, levende gids met kennis van de stad in kwestie. De fietstocht is daardoor niet een willekeurig stukje fietsen door een stad – je krijgt onderweg allerlei informatie over de stad te horen. Bezoek de website van Baja Bikes

De tijd dat je tijdens je fietstour op de tweewieler zit, verschilt per stad en per tocht. Zo zijn er tochten die totaal drie uur in beslag nemen, maar er zijn ook tochten waarmee je wat sneller klaar bent.

bajabikes banner

Wat kost het?

De kosten voor een fietstocht kunnen erg fluctueren. Zo hangt de prijs af van de beschikbaarheid van de tochten (in het hoogseizoen betaal je meer dan in het laagseizoen), van de stad en uiteraard van het type en de duur van de route.
Om toch een indicatie te kunnen geven: voor een tocht van zo’n drie uur langs de highlights van een stad, betaal je circa € 25,- per persoon en ben je ongeveer drie uur aan het trappen. Alhoewel; er is ook voldoende gelegenheid om hier en daar even rustig rond te kijken, een blokje om te fietsen of een kop koffie te drinken. Uiteraard is de fiets inbegrepen bij de prijs en hoef je daar dus ook niet nog eens apart voor af te rekenen.

baja bikesKinderen onder de zestien jaar krijgen meestal zo’n 20 procent korting en kinderzitjes zijn vaak gratis te leen. Mocht je te weinig vertrouwen hebben in je eigen fietskunsten in een vreemde stad (of juist in die van je reisgenoot) dan is het huren van een tandem ook nog een optie. Je betaalt daar gemiddeld € 20,- extra voor. Mocht je naar een heuvelachtige stad gaan dan is het huren van een elektrische fiets ook nog een optie. Ook daar betaal je doorgaans € 20,- extra voor.

Stadswandelingen door Citytrip Steden

De naam Baja Bikes doet iets anders suggereren, maar ze bieden ook heuse wandeltochten aan. Het aanbod daarvan is fors kleiner dan het aanbod fietstochten. Toch zijn er nog best een aantal leuke wandeltochten te vinden. Kortom: mogelijkheden genoeg om de stad als een echte local te verkennen!

bajabikes banner

In welke steden kun je BajaBikes boeken?

Op dit moment kun je al op erg veel populaire stedentrip bestemmingen een fietstour of stadswandeling boeken. Momenteel is het bedrijf actie in onder andere: Amsterdam, Antwerpen, Athene, Barcelona, Berlijn, Bilbao, Brugge, Budapest, Kopenhagen, Florence, Istanbul, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Malaga, München, New York City, Oslo, Parijs, Porto, Praag, Rome, San Francisco, Sevilla, Tallinn en Valencia. Een volledig overzicht vind je op de website van Baja Bikes

Nogmaals: Gebruik de code BB0514 voor extra korting bij je fiets-tour bij Baja Bikes.

Ervaringen met BajaBikes

Als er lezers zijn die al eens een fietstour of wandeling met dit bedrijf hebben gemaakt, dan zijn we erg benieuwd naar jouw ervaring!

Ervaringen met Baja Bikes Tours

Wil je jouw ervaring met deze tours delen? Laat dan een reactie achter. Is je fietstour bevallen of vielen er zaken tegen? Ervaringen met Baja Bikes Fietstours en Wandelingen vind je verder op:

Mireille van kleinewereldreiziger.nl deed de Baja Bikes Tour in Sevilla, en schreef er een blogpost over. Marcella fietste met Baja door het oude Rome.

Een Alternatief: een auto huren

Voor wie niet wil fietsen en erg gehecht is aan zijn of haar auto is het huren van een auto natuurlijk een optie. Op de fiets kom je op plekken die je met de auto niet kunt bereiken. Verder is menige stedentrip-bestemming een ramp qua verkeer.

Wil je een auto huren kun je denken aan grote bedrijven als Hertz of SunnyCars, maar vaak zijn er ook kleinere lokale autoverhuurders. Reviews over Sunny Cars vind je o.a. op autoverhuurervaringen.nl. Zorg in elk geval dat je vooraf goed kijkt wat de verschillende tarieven zijn. Even de tijd nemen om dat op internet op te zoeken kan je een hoop geld schelen.

Populaire Citytrips

Miami

Ooit gedacht aan een stedentrip naar de Verenigde Staten? ...

Barcelona

Een Citytrip Barcelona, de hoofdstad van Catalunya, is altijd een ...

Lissabon

Lissabon, de stad van de Fado, krakende trammetjes, Belem-pasteitjes en ...

Praag

Citytrip Praag, mysterieus! Het geheimzinnige Praag heeft een enorme aantrekkingskracht ...

Madrid

Madrid, stad van het Prado-museum, het Koninklijk Paleis en vele ...

New York

New York, the city that never sleeps. Met zijn adembenemende ...

Berlijn

Een citytrip Berlijn is altijd een goed idee! De Duitse ...

Londen

Een Citytrip Londen is één van de meest populaire stedentrip-bestemmingen ...

Rome

De Citytrip Rome is wel de stedentrip der stedentrips! Beleef ...

Parijs

Een Citytrip Parijs betekent een trip naar de Lichtstad en ...

Istanbul

Citytrip Istanbul: Het oude Constantinopel is een ware clash der ...

Waarom een stedentri

Warschau is de hoofdstad van Polen en een aantrekkelijke stad ...

ANWB Reizen Magazine

Het ANWB Reiz& Magazine staat deze maand geheel in het ...

Top 10 Citytrips vol

Reisplannen voor het komende jaar kunnen weer gemaakt worden: deze ...

Citytrip Spel voor i

Een citytrip eens op een andere manier beleven? De Vlaamse ...

Lonely Planet Top 10

Reisgids Lonely Planet heeft een lijst opgesteld van de tien ...

Vliegtickets & Hotels zoeken

  • Hotels banner
  • Vliegtickets logo