Baja Bikes Fietstours

Vind je het leuk om jouw citytrip bestemming eens van een heel andere kant te ontdekken? Met Baja Bikes kun je diverse fietstours doen onder begeleiding van een Nederlandse gids. Het is mogelijk om je tour vooraf online te boeken bij Baja Bikes; dan ben je verzekerd van een leuke fietstour of stadswandeling tijdens je vakantie. Betalen kan na afloop.

new york fietstour
Baja Bikes in New York

Wij Nederlanders houden van fietsen. Per jaar fietsen we bijna 369.000 keer de aarde rond, aldus het CBS. Met Baja Bikes is er nu de ultieme gelegenheid om talloze vakantiebestemmingen op de fiets te bezichtigen. Wees gerust, je hoeft niet op de fiets naar de vakantiebestemming toe. Baja Bikes biedt namelijk fietsroutes aan in 47 steden, waaronder New York (zie afbeelding).

In steden is de fiets vaak de makkelijkste manier van vervoer. Je kunt overal tussendoor en hoeft niet op het openbaar vervoer te wachten. Wat is er dan heerlijker om op de fiets van de Eiffeltoren via de Arc de Triomphe naar de Sacré-Cœur te fietsen en daarbij echt de sfeer van de wereldstad op te kunnen snuiven?

Wat heeft Baja Bikes voor routes?

Baja Bikes biedt tal van verschillende routes met verschillende themas aan per stad. Kenmerkend voor Baja Bikes is dat je bij vrijwel alle routes een Nederlandstalige gids krijgt. Bij sommige routes is de gids Engelstalig, maar dit is dan duidelijk aangegeven. Met gids bedoelen we niet een papieren gidsje, maar een echte, levende gids met kennis van de stad in kwestie. De fietstocht is daardoor niet een willekeurig stukje fietsen door een stad – je krijgt onderweg allerlei informatie over de stad te horen. Bezoek de website van Baja Bikes

De tijd dat je tijdens je fietstour op de tweewieler zit, verschilt per stad en per tocht. Zo zijn er tochten die totaal drie uur in beslag nemen, maar er zijn ook tochten waarmee je wat sneller klaar bent.

Baja Bikes banner 728x90

Wat kost het?

De kosten voor een fietstocht kunnen erg fluctueren. Zo hangt de prijs af van de beschikbaarheid van de tochten (in het hoogseizoen betaal je meer dan in het laagseizoen), van de stad en uiteraard van het type en de duur van de route.

Om toch een indicatie te kunnen geven: voor een tocht van zo’n drie uur langs de highlights van een stad, betaal je circa € 25,- per persoon en ben je ongeveer drie uur aan het trappen. Alhoewel; er is ook voldoende gelegenheid om hier en daar even rustig rond te kijken, een blokje om te fietsen of een kop koffie te drinken. Uiteraard is de fiets inbegrepen bij de prijs en hoef je daar dus ook niet nog eens apart voor af te rekenen.

baja bikes

Kinderen onder de zestien jaar krijgen meestal zo’n 20 procent korting en kinderzitjes zijn vaak gratis te leen. Mocht je te weinig vertrouwen hebben in je eigen fietskunsten in een vreemde stad (of juist in die van je reisgenoot) dan is het huren van een tandem ook nog een optie. Je betaalt daar gemiddeld € 20,- extra voor.

Mocht je naar een heuvelachtige stad gaan dan is het huren van een elektrische fiets ook nog een optie. Ook daar betaal je doorgaans € 20,- extra voor.

Stadswandelingen door Citytrip Steden

De naam Baja Bikes doet iets anders suggereren, maar ze bieden ook heuse wandeltochten aan. Het aanbod daarvan is fors kleiner dan het aanbod fietstochten. Toch zijn er nog best een aantal leuke wandeltochten te vinden. Kortom: mogelijkheden genoeg om de stad als een echte local te verkennen!

BajaBikes banner

In welke steden kun je BajaBikes boeken?

Op dit moment kun je al op erg veel populaire stedentrip bestemmingen een fietstour of stadswandeling boeken. Momenteel is het bedrijf actie in onder andere: Amsterdam, Antwerpen, Athene, Barcelona, Berlijn, Bilbao, Brugge, Budapest, Kopenhagen, Florence, Istanbul, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Malaga, München, New York City, Oslo, Parijs, Porto, Praag, Rome, San Francisco, Sevilla, Tallinn en Valencia. Een volledig overzicht vind je op de website van Baja Bikes. Aanvullende informatie over deze fietstours vind je op Baja Bikes op fietsvakanties.net.

Ervaringen met BajaBikes

Als er lezers zijn die al eens een fietstour of wandeling met dit bedrijf hebben gemaakt, dan zijn we erg benieuwd naar jouw ervaring!

Ervaringen met Baja Bikes Tours

Wil je jouw ervaring met deze tours delen? Laat dan een reactie achter. Is je fietstour bevallen of vielen er zaken tegen? Ervaringen met Baja Bikes Fietstours en Wandelingen vind je verder op:

Mireille van kleinewereldreiziger.nl deed de Baja Bikes Tour in Sevilla, en schreef er een blogpost over. Marcella fietste met Baja door het oude Rome.

Fietstour.com

Een ander bedrijf dat fietstours in grote steden organiseert is Fietstour.com. Zij zijn onder andere actief in Malaga, Valencia, Rome en Lissabon. Het overzicht van steden vind je op hun site, alsmede een interessant citytrip-blog.

Ook bij Fietstour.com reserveer je online en betaal je pas bij aanvang van je tour. De highlighst die je tijdens de fietstocht te zien krijgt staan op de site vermeld. Zo weet je precies wat je na dit uitje kunt afvinken.

Tours in Sevilla

logo PIA tours sevilla

Als je de stad Sevilla bezoekt kun je voor wandel- en fietstours ook terecht bij Pia Tours. Naast deze tours kun je ook op tapas-tour en een speciale, niet toeristische, Flamenco show bezoeken.

Bij PIA Tours krijg je persoonlijke aandacht, omdat de tours alleen met kleine groepen gehouden worden (max. 8-10 pers.). Ook zijn de tours in het Nederlands, zodat je echt alles meekrijgt wat verteld wordt.  Bovendien zijn alle tours inclusief drankje en klein aandenken (tenzij anders vermeld). Bezoek piatours.nl voor een overzicht van de mogelijkheden in Sevilla. De ervaringen met PIA Tours op TripAdvisor vind je hier. Zelfstandig Sevilla verkennen op de fiets? Huur er eentje, bijvoorbeeld via fiets-huren-sevilla.nl.

Een Alternatief: een auto huren

Voor wie niet wil fietsen en erg gehecht is aan zijn of haar auto is het huren van een auto natuurlijk een optie. Op de fiets kom je op plekken die je met de auto niet kunt bereiken. Verder is menige stedentrip-bestemming een ramp qua verkeer.

Wil je een auto huren kun je denken aan grote bedrijven als Hertz of SunnyCars, maar vaak zijn er ook kleinere lokale autoverhuurders. Reviews over Sunny Cars vind je o.a. op autoverhuurervaringen.nl. Zorg in elk geval dat je vooraf goed kijkt wat de verschillende tarieven zijn. Even de tijd nemen om dat op internet op te zoeken kan je een hoop geld schelen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

1 gedachte over “Baja Bikes Fietstours”

Plaats een reactie