NS International

Bij NS International boek je tickets voor internationale treinreizen; ideaal als je milieuvriendelijk en relaxed op stedentrip wilt! Je kunt naar meer steden dan je denkt; op de website vind je een hoop ideeën en inspiratie. Bezoek de website van NS International

Op stedentrip gaan met de trein in plaats van het vliegtuig wint aan populariteit. Vliegticket-prijzen stijgen en steeds meer mensen worden zich meer bewust van de uitstoot van (korte) vliegreizen. Met NS International bereik je binnen relatief korte tijd een keur aan interessante steden.

NS International Bestemmingen voor een Stedentrip

Leuke bestemmingen voor een citytrip die je met de trein kun bereiken zijn onder andere Parijs, Berlijn, Brussel, Essen, Keulen, Innsbruck, Londen, München en het opkomende Marseille. Die laatste stad kun je in zomer zonder overstap bereiken via de Zomer Thalys vanaf Amsterdam. Verderop op deze pagina meer over deze bestemmingen. Deze en meer bestemmingen vind je op NSinternational.com/bestemmingen

NS International Tickets

Net als bij vliegtickets variëren de ticketprijzen nogal. Het is dus niet zoals bij NS dat je een vaste prijs betaalt voor een traject. Via de NS International reisplanner op de website kun je je gewenste bestemming invullen en vervolgens de verschillende prijzen zien.

NS International Thalys banner

Groene dagen zijn ‘goedkoop’, Rode dagen het duurst. Oranje zit er tussenin. Binnen een dag verschillen de prijzen ook nogal eens, afhankelijk of je in de ochtend, middag of avond wilt vertrekken. Ook de reisduur en het aantal keer overstappen is van invloed. En uiteraard of je 2de of 1ste klas wilt reizen en of je een voordeelurenkaart voor het traject in Nederland hebt.

Daarnaast is er een meerprijs als je een stoel wilt uitkezen en als je flexibel wilt zijn qua reisdata / wilt kunnen annuleren. Alles bij elkaar is het best een opgave om een ‘goedkoop’ treinkaartje te vinden.

De site is niet al te snel met het voorschotelen van alle reismogelijkheden. Minpuntje wat mij betreft. Ook kunnen sommige opties niet online geboekt worden.

Brussel

Brussel is een stad die veel citytrippers overslaan. Zij kiezen erger voor Gent, Bruggen en Antwerpen. Ook leuke steden, maar persoonlijk vond ik Brussel zeer de moeite waard. Bezoek het Europees Parlement, het Stripmuseum (en wandel gelijk de striproute met muurschilderingen) en bekijk het standbeeld van Jacques brel en het kleine museum dat zich er naast bevindt. Pik ook het Magritte-museum en een concert in AB Ancienne Belgique mee als je kunt.

Anyway, met de trein naar Brussel kan met de Thalys en Intercity Brussel. Vanaf Amsterdam doe je er nog geen 2 uur over met de Thalys. De Intercity Brussel kent meer opstapplaatsen, zoals Utrecht, Breda en Eindhoven. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je treintickets. De Thalys is iets sneller en daarmee ook iets duurder dan de Intercity Brussel. Bekijk de reistijden en prijzen.

NSinternational Brussel banner

Parijs

Parijs; veel mensen nemen nog altijd het vliegtuig, terwijl de Franse hoofdstad eigenlijk zo dichtbij is. In tegenstelling tot vliegen kom je ook nog eens in het hartje van de Stad van de Liefde aan. De Thalys rijdt 10 maal per dag in vanuit Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Parijs. Vanaf Amsterdam is het iets meer dan 3 uur en een kwartier treinen naar de binnenstad van Parijs. Je komt namelijk aan op Gare du Nord.

Ook hier geldt: hoe vroeger je boekt, des te lager de prijzen. Bekijk de actuele reistijden en prijzen van NS International naar Parijs.

Berlijn

Berlijn, een hippe bestemming die prima met de trein (of bus) te bereiken is. Je bereikt de Duitse hoofdstad met Intercity Berlijn of ICE International. Vanaf Amsterdam is de reistijd een kleine 6 en een half uur, zonder overstap. Vanaf Arnhem duurt de reis zelfs slechts 5:30. Wel wat langer dan vliegen, al hoef je hier niet door de security heen. Je stapt na een comfortabele reis uit op Berlin Hauptbahnhof.

Wederom geldt: hoe eerder je boekt, des te lager de kosten van de treinkaartjes. Bekijk de actuele reistijden en prijzen van NS International naar Berlijn.

Ns International Berlijn banner

Londen

Naar Londen met Eurostar; het duurt wat langer dan het uurtje vliegen dat je misschien gewend bent of was. De rechtstreekse Eurostar rijdt van Amsterdam via Rotterdam naar station London St. Pancras, vlak naast het station King’s Cross. Je bent meteen in het centrum, dus geen lange rit nog vanaf het vliegveld, zoals met veel prijsvechter het geval is.

Vanaf Amsterdam kun je zonder overstap en met overstap (Brussel) naar Londen. De korte reistijd is 4 uur en een kwartier. De check-in is vanaf 90 minuten voor vertrek geopend. Bekijk de actuele reistijden en prijzen van Eurostar / NS International naar Londen.

Internationale trein Londen banner

Keulen

Keulen, dichtbij huis, en een mooie stad om een weekend door te brengen. Bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Dom, de wijk Ehrenfeld, het Römisch-Germanisches Museum en het Rathuis. Ook het Ludwig Museum is de moeite waard.

Met de ICE International is het vanaf Utrecht iets meer dan 2 uur naar Keulen. Bekijk de mogelijkheden

Innsbruck

Een wat minder bekende stedentrip-bestemming is het Oostenrijkse Innsbruck. ICE International brengt je vanaf Amsterdam Centraal naar Innsbruck, maar je moet wel 2x overstappen. Je kunt ook met de nachttrein: de Nightjet.

Innsbruck is mede populair vanwege de skigebieden die er in de buurt liggen. Denk aan Nordkette, Stubaital, Bergeralm en Stubaier Gletscher. Of je ski’s en snowboards mee kunt nemen in de trein weet ik eigenlijk niet. Maar naast een wintersport-bestemming is Innsbruck ook leuk als (korte) citytrip.

Bekijk de actuele reistijden en prijzen van NS International naar Innsbruck.

Trein Innsbruck banner

München

München is een geweldige, rijke stad. Natuurlijk staat de Beierse stad bekend om de Oktoberfeesten, maar er is zoveel meer te beleven. Bekende bezienswaardigheden zijn de English Garden, museum-wijk museumwijk, het BMW-museum, Slot Nymphenburg en de Marienplatz. Ook een wedstrijd van Bayern München bezoeken is iets wat veel voetballiefhebbers graag doen. De reistijd met de trein is vanaf Amsterdam een kleine 7 en een half uur. Een voordeel: je kunt met de nachttrein! Je stapt over in Duisburg of Hannover.

Boek op tijd en bespaar geld. Bekijk de actuele reistijden en prijzen van NS International naar München.

München Duitsland
München; weer eens wat anders dan Berlijn of Hamburg

Marseille

In de zomer rijdt Thalys op zaterdag vanaf Amsterdam Centraal naar Marseille St. Charles. Een milieu-vriendelijke manier om Zuid-Frankrijk te bereiken, zonder overstap! nadeel is wel dat de Zomer Thalys al om 7:15 vanaf Amsterdam Centraal vertrekt. Je komt halverwege de middag in Marseille aan. Op deze manier is een treinreis een prima vervanger voor een vlucht naar Marseille. Het duurt weliswaar wat langer, maar ook weer niet heel veel. Er is catering aan boord van de Thalys. Lees meer over de Zon Thalys naar Marseille.

Je kunt natuurlijk ook terug met de Zon Thalys. Vertrek is eind van de middag in Marseille en je komt iets voor middernacht weer aan op Amsterdam CS. Naast de Zomer-Thalys gaan er gedurende de rest van het jaar ook reguliere ritten naar Marseille.

Marseille met de Zon Thalys
Pak de Zon Thalys naar Marseille als start van je vakantie aan de Franse Zuidkust

Ervaringen met NS International

Ben jij al eens op reis geweest met NS International? Dan lees ik graag je ervaringen terug. Maak je vaak internationale treinreizen, en zo ja waarom? Zelf vind ik vliegen niet per se heel relaxed, maar bij de trien ben ik weer bang dat ik een overstap (mits van toepassing) mis. Dat gebeurt niet als je vliegt. Daarentegen vind ik gewoon aan de grond blijven ook prettig, los nog van het milieu-aspect. Ik lees graag jouw overwegingen terug

De nummer 1 in Nederland: Vergelijk Europese treinreizen. Aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten – NS International

Alternatieven

Veel steden zijn ook te bereiken via Flixbus. In Nederland zijn diverse opstapplaatsen. Zo ben ik van Arnhem al eens naar Brussel gegaan, ideaal. Naar Parijs vond ik dan weer een flinke zit in de bus; dat zou ik voortaan met de trein doen.

Als je naast je treinticket ook graag je hotel-overnachtingen vooraf geregeld wilt hebben zou je kunnen kijken bij Green Citytrip. Zij organiseren groene stedentrips per trein. Hun aanbod wordt ook steeds groter.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo