Goedkope Hotels

Een goedkoop en gezellig hotel zoeken voor uw citytrip.

U heeft een voorkeur goedkope hotels? Na een dag lang wandelen en cultuur snuiven is het prettig op een fijn bed neer te ploffen. Een goed hotel kiezen voor uw citytrip is daarom van belang; als u een centraal gelegen hotel kiest, of een hotel dat in de buurt ligt van de bezienswaardigheden kan u dit flink schelen in het aantal kilometers dat u maakt.

Hotelkamers in het centrum van de stad hoeven niet altijd duurder te zijn; als u genoegen neemt met wat minder luxe kunt u prima voor een lage prijs in het centrum overnachten. Sommige hotels die nog niet volgeboekt zijn hebben lastminute aanbiedingen, waardoor de prijs van een overnachting onder de reguliere prijs ligt.

Als u ongeveer weet wat voor soort hotel u zoekt kunt u via Booking.com eenvoudig hotelkamers vergelijken. U kunt kiezen op prijs, afstand tot het centrum, op faciliteiten et cetera. Als u graag de beschikking over een keuken heeft kunt u ook op appartementen zoeken. Als u meer luxe zoekt, en bijvoorbeeld een design of vijf sterren hotel verkiest voor uw stedentrip, dan vindt u hier ook een ruim aanbod van luxe hotelkamers, met bijvoorbeeld sauna-, wellness- en fitnessfaciliteiten.

Om direct een overzicht van beschikbare hotels te zien kunt u de stad van uw keuze en gewenste data invullen. Als u op “ga” klikt verschijnen de zoekresultaten, die u nog verder kunt verfijnen op bijvoorbeeld prijs en ligging.

Verschillende Hotel-types

Uw stedentrip wordt nog gezelliger als u een leuk hotel hebt om op terug te vallen. Als u een ruim budget heeft niet zo heel erg met de kosten van uw hotelkamers rekening hoeft te houden zou u kunnen overwegen in een modern designhotel te overnachten. Of wat te denken van een boutique hotel of knusse bed & breakfast. Een citytrip hotel moet u in zich in elk geval een beetje thuis doen voelen in de stad van uw keuze. Veel plezier met het maken van een keuze voor uw overnachtingen!

Alle beschikbare hotels snel op een rij met Booking of Trivago, voor voordelig overnachten in uw vakantiestad.

Een hotel boeken voor uw stedentrip: Goedkope hotels zoeken

Indien u besluit geen pakketreis te boeken, maar zelf een vliegticket en hotel voor uw stedentrip wilt regelen zijn er verschillende sites die u helpen het juiste hotel te kiezen. Bedenk van te voren wat voor soort hotel u zoekt, en of u graag in de buurt van het oude centrum wilt overnachten (deze hotels zijn doorgaans duurder), of voor een wat goedkoper hotel buiten het centrum kiest.

Via Booking.com kunt u rustig een geschikt hotel uitkiezen.

Bent u op zoek naar een low-budget hotel, een romantisch hotel of een hotel met voorzieningen van kinderen? Sommige mensen gunnen zich tijdens een drukke stedentrip liever de luxe van een designhotel of 5-sterrenhotel. Ook als u genoegen neem met een goedkoop hostel kunt u terecht op Booking.com. Een andere populaire optie is natuurlijk AirBNB.

Zoek en vindt een hotel voor uw stedenreis. De goedkoopste hotels voor populaire stedentrip-bestemmingen zoals Rome, Londen, Barcelona en Praag vindt u hier. Als u tijdens uw citytrip liever in een appartement overnacht kunt u beter zoeken naar een site voor stedentrip appartementen in plaats van hotelsites.

Boek ver van tevoren!

Uw zoektocht naar goedkope hotels kunt u het beste zo ver mogelijk van tevoren opstarten. Over het algemeen geldt dat de prijzen van kamers lager liggen als u verder van tevoren boekt. Stel dat u in juli op vakantie wilt, kijk dan in februari of maart al naar beschikbare hotelkamers. Wachten tot mei of juni is niet zo verstandig. Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen dan een stuk hoger liggen namelijk. Zijn er bekende evenementen in de stad die u bezoekt? Het kan dan stukken drukker zijn dan normaal. Daarnaast worden de prijzen vaak verhoogd, puur omdat de bezoekers toch wel blijven komen. Wilt u ook in één van de hotels verblijven tijdens een evenement? Boek dan zo snel mogelijk van tevoren!

Last minute hotelkamers

Heeft u pas later bedacht dat u op vakantie wilt? In dat geval kunt u natuurlijk niet ver van tevoren boeken. Hoe vind ik dan goedkope hotels? Wat u dan kunt doen is het zoeken naar last minutes. Vlak voor vertrek worden hotelkamers “in de korting gegooid” door aanbieders. Dit kan al snel 10%, 20% of zelfs 30% in de prijs schelen. De meeste websites die hotelkamers en appartementen aanbieden hebben een kopje “lastminutes”. Via die pagina kunt u de lastminutes opvragen. Let op! Wees er snel bij, want een last minute kamer kan soms binnen enkele minuten weg zijn. Het zijn vaak slechts twee of drie kamers die nog beschikbaar zijn en tegen het gereduceerde tarief worden aangeboden.

Zoek en vindt een hotel voor uw stedenreis. De goedkoopste hotels voor populaire stedentrip-bestemmingen zoals Rome, Londen, Barcelona en Praag vindt u hier. Als u tijdens uw citytrip liever in een appartement overnacht kunt u beter zoeken naar een site voor stedentrip appartementen in plaats van hotelsites.

Tips voor goedkope hotelkamers

Op het web zijn tal van artikelen te vinden die tips geven over hoe je voordelig kunt overnachten. RTL heeft een paar nuttige tips. Lees ook de tips van de ANWB. Heb je zelf nog handigheidjes ontwikkeld op dit gebied? Weer jij altijd goedkope hotels te ritselen voor je verblijf buiten Nederland? Laat een comment achter.

Lekker weg in eigen land

Nederland is schitterend, en staat vol met prachtige hotels. De concurrentie is moordend, vandaar dat grote ketens zoals Fletcher regelmatig voordeliger acties hebben. Er zijn tal van hotel-arrangementen te boeken. Een leuk idee van Fletcher is de Fletcher Roadtrip, waarbij je in 7 of 9 dagen van hotel naar hotel rijdt met de auto. In elk hotel overnacht je 2 nachten. Er zijn 6 thema’s om uit te kiezen. Speel een beetje met de vertrekdata en je vindt vast een goede deal.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo