Goedkope Vliegtickets

Zoek en vind de goedkoopste vliegtickets voor uw citytrip.

Zoekt u goedkope vliegtickets? Als u niet van plan bent uw citytrip in één keer te boeken maar zelf een vliegticket en hotel voor uw citytrip wilt regelen, is het verstandig om de goedkoopste vliegtickets met elkaar te vergelijken. Deze kunnen namelijk nogal in prijs verschillen.

Tix.nl verzamelt alle prijzen en gegevens van de bekende en minder bekende luchtvaartmaatschappijen en kan u zo eenvoudig de goedkoopste vliegtickets naar uw stedentrip-bestemming voorleggen. Soms vliegt u bijvoorbeeld goedkoop vanaf Dusseldorf-Weeze, maar u kunt ook zoeken op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam.

Vliegtickets banner

U kunt zelf aangeven op welke data u wilt reizen. Als u zo goedkoop mogelijk wilt vliegen is het verstandig om niet in en rond het weekend te reizen. Vliegtickets zijn in het weekend duurder dan op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ook zijn vluchten die heel vroeg in de ochtend of juist heel laat gepland staan goedkoper dan vliegtickets voor middag-vluchten. Meestal is het dan goedkoper om niet via Vliegtickets.nl of Cheaptickets.nl te boeken, maar direct bij de luchtvaartmaatschappij die als goedkoopste naar voren komt.

Direct goedkope vliegtickets zoeken

Vind direct de goedkoopste vliegtickets voor uw citytrip door hieronder op Tix.nl in te vullen. Het systeem zoekt dan automatisch goedkope vliegtickets en laat zien met welke maatschappij u het voordeligst vliegt.

Ruim van tevoren boeken

Ruim van tevoren boeken kan tientallen tot honderden euro’s per ticket schelen (afhankelijk van uw bestemming). Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de ticketprijzen lager liggen naarmate u eerder boekt. Met andere woorden, 5 maanden van tevoren boeken is gunstiger dan één maand van tevoren. 3 maanden schijnt ‘the sweet spot’ te zijn waar vliegtickets het goedkoopst zijn. Waarschijnlijk geldt dit niet voor alle maatschappijen.

Op een gegeven moment geldt: naarmate de vliegdatum dichterbij komt, des te hoger de ticketprijs. De reden hiervoor is dat een vliegtuig steeds voller raakt, aanbieders brengen vervolgens de prijs van tickets verder omhoog. Als u echter op het laatste moment bedenkt om te gaan vliegen, dan zit er niets anders op dan kort van tevoren te boeken. Als het meezit kunt u een passende vlucht vinden die onder de noemer “last minute” aangeboden wordt. Een maatschappij heeft dan meerdere stoelen over en verkoopt deze tegen gereduceerd tarief. Dit kan behoorlijk gunstig zijn qua vliegticket prijs.

Prijsvechters hebben echt goedkope vliegtickets

Houd in de gaten dat vooral prijsvechters en low cost airlines niet altijd vanaf Schiphol vliegen. Ook berekenen deze goedkope luchtvaartmaatschappijen u nog extra kosten voor bijvoorbeeld bagage en dergelijke. Als u per ongeluk te veel bagage meeneemt zijn de extra kosten vaak hoger dan bij reguliere luchtvaartmaatschappijen. Als u vanaf bijvoorbeeld Weeze of Eindhoven vliegt hoeft u wel weer minder rekening te houden met wachttijden bij het inchecken. Toch kan een ticket van een prijsvechter vaak goedkoper zijn dan van een reguliere aanbieder.

Het is belangrijk om naar de totaalprijs te kijken. Wat kost alles bij elkaar? Tel de parkeerkosten, de kosten van het vliegticket, de bagagekosten en eventuele extra kosten bij elkaar op. Die prijs kunt u vervolgens vergelijken met andere aanbieders. Op deze manier kunt u ontdekken welk vliegticket daadwerkelijk het goedkoopst is. Bekende prijsvechters zijn EasyJet, Vueling en Ryan Air. De vliegtuigen waarmee zij vliegen zijn vaak wat kleiner in vergelijking tot reguliere aanbieders. Omdat de tarieven lager liggen willen ze zoveel mogelijk mensen kunnen meenemen in een toestel. Dit kan ertoe leiden dat er wat minder beenruimte is, dit wordt dan ook vaak ervaren als comfortverlies. Heeft u hier geen moeite mee? Dan kunt u ook de prijzen van de prijsvechters vergelijken. De aanbiedingen van de prijsvechters en reguliere maatschappijen vindt u op Tix.nl. (Bezoek Tix)

Goedkoop vliegen naar uw vakantiebestemming

Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets voor uw citytrip is het natuurlijk verstandig de prijzen van de vliegtickets te vergelijken. Vind de meest voordelige opties en aanbiedingen voor een vlucht naar bijvoorbeeld Rome, Barcelona, Praag, New York en Florence. We wensen u alvast een goede reis naar uw stedentrip bestemming!

Tips om goedkope vliegtickets te vinden

Het wemelt op internet van de artikelen over goedkope tickets. Neem ook zeker hun tips ter harte. Een greep uit de blogposts:

reisaddict.nl
reisgenie.nl
inhetvliegtuig.nl
reisjunk.nl
goedkoopvliegenclub.nl

Naast de ticketvergelijkers (die natuurlijk ook gewoon hun geld moeten verdienen door een bedrag bovenop de laagste prijs te doen) zijn sites als Low Cost Airlines, Vluchtboeken.nl en Chaser.nl goed om in de gaten te houden. Op SkyScanner kun je alerts instellen wanneer prijzen voor jouw vlucht dalen en/of stijgen.

Heb je zelf nog tips met betrekking tot goedkope vliegtickets voor lezers van citytripje.nl over hoe en waar je voordelig kunt vliegen? Laat een reactie achter met jouw adviezen.

Parkeren bij het Vliegveld

Het is natuurlijk het meest logisch om met het OV naar de luchthaven te gaan. Wil je toch met de auto en je wagen gedurende je stedentrip bij het vliegveld parkeren? De website Parkos vergelijkt verschillende parkeer-tarieven, voor diverse luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.

Alternatief: op Stedentrip met de Trein

Vlieg je liever niet, om wat voor reden dan ook? Met de trein kun je ook veel mooie citytrip-bestemmingen bereiken. Een stuk milieuvriendelijker maar helaas vaak ook wat duurder dan een vliegticket. Soms lukt het echter prima om scherp geprijsde tickets te vinden. Kijk eens op NS International wat er zoal mogelijk is aan citytrips-per-trein. Lees meer over de bestemmingen van NS International.

Geen zin om alles zelf uit te zoeken? Reisorganisatie GreenCityTrip biedt 5-daagse trein-stedentrips aan, waarbij je ’s nachts reist. Je komt dus fit en uitgeslapen op je bestemming aan. Je kunt nog kiezen in welk hotel je slaapt ook .Een ander voordeel van GreenCityTrip is dat je niet top het gewicht van je bagage hoeft te letten, zoals in een vliegtuig.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo