Dubai

Er is geen één stad zoals Dubai. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten is niet vergelijkbaar met een andere stad in de wereld. Er wonen meer dan 3 miljoen mensen in de stad en Dubai staat gelijk aan overdaad. Maar daarom is het een unieke stad waar je geweest moet zijn en die je gezien moet hebben, zeker als je van een beetje variatie en luxe houdt. Dubai blinkt uit in ‘het grootst’, ‘het meest’ en ‘het mooist’. Luxe, gecombineerd met de Arabische cultuur en traditie, dat maakt Dubai heel erg bijzonder.

Dubai

Dubai is een Arabische, maar internationale stad te noemen. Het Midden-Oosten sterk vermengd met de wereldse activiteiten die de stad levendig maken. Luxe winkels, lekker eten, het tempo wat men hier aanhoudt, alles in het groot. Maar juist ook voor een relax-vakantie waarin niets moet en alles mag ben je in Dubai op het juiste adres. Het mooie is: alles mag, maar alles kàn ook. In Dubai is werkelijk alles mogelijk. Stadsbezoeken combineren met uitzicht vanuit een hoge toren, een woestijnbezoek en een helikoptervlucht op één dag. Dat is Dubai!

De belangrijkste bezienswaardigheden in Dubai

Met zoveel te doen en zoveel mogelijkheden hebben we toch een aantal highlights op een rij gezet, al wetende dat de lijst met bijzondere bezienswaardigheden in Dubai eindeloos zal zijn:

– Dubai Mall en de Dubai Aquarium en Underwater ZooIn de stad van ‘groot, groter, grootst’ staat de Dubai Mall. Je raadt het al: het grootste winkelcentrum van de wereld. Meer dan 1300 winkels en meer dan 200 eet- en drinkgelegenheden om te bezoeken. Grote en kleine merken zijn hier verkrijgbaar. In de Dubai Mall bevindt zich het grootste aquarium van de wereld in de Dubai Aquarium en Underwater Zoo. Het is al groot en er wordt nog steeds bij gebouwd, waardoor de bezoekers (jaarlijks meer dan 80 miljoen) er dagen kunnen verblijven. De grootste shopaholic komt hier ogen te kort.

– De Palmeilanden van Dubai
De luxueuze palmeilanden van Dubai zijn kunstmatige schiereilanden die voor de kust van Dubai zijn gebouwd. Het zijn eilanden vol pracht en praal. Bijvoorbeeld het palmeiland Palm Jumeirah. Het is uiteraard gebouwd in de vorm van een palmboom. Van boven zie je een stam met zestien takken, waardoor er 72 kilometer kustlijn is. Er zijn tal van hotels, appartementen en villa’s op de takken van Jumeirah, die per boot, maar ook per monorail te bereiken zijn. Bij een bezoek aan Jumeirah of één van de andere palmeilanden kijk je je ogen uit.

– Burj Khalifa
Niet bepaald voor mensen met hoogtevrees is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld. Maar ben je eenmaal op de 125ste verdieping, dan heb je ook een onvergetelijk uitzicht over Dubai. Je hoeft de tocht naar boven gelukkig niet met de trap af te leggen. ’s Werelds snelste lift brengt je naar boven. Op hoogte van 828 meter voel je je als mens misschien een beetje klein, maar het uitzicht is indrukwekkend en mag je niet missen bij een bezoek aan Dubai.

– Dubai Mall Fountain Show
Midden in Dubai, bij de Dubai Mall vind je de Dubai Mall Fountain Show. Met zijn 6000 lichtjes en ruim 80.000 liter water wat omhoog gestuwd wordt is de fonteinshow een waar kunstwerk te noemen. De show is te zien vanuit de Dubai Mall maar beter nog vanaf het water. Wie een watertaxi boekt en de ogen en oren goed openzet krijgt een spektakel van muziek-, entertainment, kleuren, licht en water, heel veel water. Een activiteit voor jong en oud.

Musea in Dubai
Van de vroegste geschiedenis van Dubai is niet veel over. In het oudste gebouw van Dubai, het Al Fahidi Fort, bevindt zich nu een museum die de geschiedenis van de Emiraten laat zien. Maar de museum-liefhebber komt zeker aan zijn of haar trekken in Dubai. Neem het Louvre Abu Dhabi, wat de jongere zus is van het gelijknamige museum in Parijs. Alleen al het uiterlijk van het gebouw met haar koepel bestaande uit metalen sterren is het bekijken waard. Ook het Dubai Coffee museum, het Museum of Illusions of het Muntenmuseum zijn ware pareltjes in voor de kleine of grote museumbezoeker.

Andere interessante bezienswaardigheden
Zoals hierboven al duidelijk is geworden. Dubai is een stad van uitersten. Zo is in Dubai het stadsbezoek prima te combineren met een tocht door de woestijn. Wist je dat Dubai opgebouwd is vanuit de zandvlakte van de woestijn? De woestijn is dan ook vlakbij en daardoor binnen handbereik. Voor een tocht door de woestijn zijn er tal van mogelijkheden: een rit met een safari-jeep of een quad, een kameeltocht of zandsurfen. Het kan allemaal geregeld worden tijdens je vakantie naar Dubai.

Tussen alle pracht en praal in Dubai is een bezoek aan een traditionele markt een ware must-do. Markten voor specerijen en lokale koopwaar, waar je al winkelend van het ene kraampje naar het andere kraampje loopt, afgaand op de geur en kleur die de markt te bieden heeft. De Gold Souk is de lange uitgerekte markt annex winkelstraat voor goud en sieraden. De prijs voor goud is er niet zo hoog dus op zoek gaan naar gouden sieraden in Dubai is een ware aanrader voor de liefhebbers.

Jumeirah Beach Walk, kortom The Walk is ruim anderhalve kilometer boulevard in de Dubai Marina, wat je gezien moet hebben. De sfeer is goed in de restaurants en de overvolle terrassen vol lokale bevolking en toeristen. Dure auto’s rijden af en aan, vaak stapvoets want de meest luxueuze auto’s rijden hier om gezien te worden. The Beach geeft een prachtig uitzicht over het strand en het grootste reuzenrad van de wereld. Wie een mooi plaatsje op een terras op The Walk of The Beach weet te bemachtigen kijkt de ogen uit. Het is een werkelijk fantastisch stuk Dubai.Plaats een reactie