San Francisco

Let’s go to San Francisco! De Amerikaanse stad, gelegen in de staat Californië, is vooral herkenbaar is door de steile heuvels. Met ruim 800.000 inwoners is de stad één van de grootste steden van Amerika. San Francisco ligt op een schiereiland, waardoor er in San Francisco een tal van stranden waar het prima toeven is en met vele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge, de kabeltrams en Alcatraz zul je je in het gevarieerde San Francisco niet zo gauw vervelen.

San Fransisco bridge
De beroemde San Fransisco bridge

Het gevarieerde klimaat in San Francisco is interessant te noemen. Het heeft een zeeklimaat waardoor je lange zomeravonden kunt doorbrengen op het strand. Daar tegenover staat de mist die vaak boven de stad hangt, die zorgt ervoor dat de stad verkoeling geeft in de zomer. En dan is er nog de bijzonder grafische ligging van San Francisco: de stad is namelijk gebouwd tussen heuvels, waardoor elke hoek van de straat een ander uitzicht biedt. Een typisch Amerikaanse stad, waar veel te doen is, dat is wat je zult vinden in San Francisco.

De belangrijkste bezienswaardigheden van San Francisco

San Francisco biedt eigenlijk teveel om even snel op te noemen, maar deze bezienswaardigheden moet je bij een bezoek aan San Francisco zeker gezien hebben:

– De Golden Gate Bridge
Wie een bezoek aan San Francisco brengt, kan niet om de Golden Gate Bridge heen. De brug spreekt tot de verbeelding, want we kennen de brug natuurlijk van de verschillende Amerikaanse films, series of tijdschriften. De Golden Gate Bridge is een enorme hangbrug die San Francisco verbindt met het noorden. Bijzonder is dat de grote zeeschepen ook onder de brug door kunnen varen. De brug is er hoog genoeg voor. Je kan natuurlijk per auto over de Golden Gate Bridge rijden, maar er zijn ook fietstochten over de brug te boeken, wat je een heel andere kijk op San Francisco biedt.

– Chinatown
De wijk Chinatown in San Francisco is een bezoek waard omdat het de op één na grootste Chinese gemeenschap is in de Verenigde Staten. Een typische Chinese toegangspoort gelegen aan Grant Avenue, geeft je toegang tot de prachtig gekleurde wijk. Portsmouth Square is een plein waar de inwoners volop spellen als Mah Jong spelen en wie zijn neus achterna loopt komt zeker uit op één van de voedselmarkten in Stockton Street. Het is bijzonder: een heel andere cultuur midden in een Amerikaanse stad als San Francisco.

– Fisherman’s Wharf en Pier 39
Fisherman’s Wharf is een oude zeemansbuurt, die vandaag de dag bekend staat als een druk gebied vol hippe restaurants en cafés. In het oosten van de wijk Fisherman’s Wharf ligt Pier 39. Zeker met kinderen is het bezoeken van Pier 39 een aanrader. De vele attracties op de pier brengen veel vertier, het is er heerlijk winkelen en omdat er een grote groep zeeleeuwen hun thuisbasis heeft, kijk je er je ogen uit. Een nuttigen van een vismaaltijd maakt je bezoek aan Fisherman’s Wharf en Pier 39 helemaal af.

– Alcatraz
Vanaf Fisherman’s Wharf heb je volop uitzicht op het beroemde Alcatraz. Stap je op de boot naar het eiland Alcatraz dan breng je een bezoek aan een drukbezocht museum over de zwaar beveiligde gevangenis die Alcatraz vroeger herbergde. Wist je dat Al Capone hier eens gevangen zat? Bovendien zegt men dat niemand de gevangenis ooit ontsnapt is zonder dit met zijn leven te bekopen. Een bezoek aan Alcatraz is een spannende, indrukwekkende ervaring door de griezelige geschiedenis en het bijzondere gebouw.

Musea in San Francisco

Je zou bij San Francisco misschien niet meteen denken aan het bezoeken van musea. Toch mag je de stad voor wat betreft haar musea zeker niet onderschatten. Het San Francisco Museum of Modern Art, waar beroemde werken van bijvoorbeeld Jackson Pollock te zien zijn, is prachtig om te zien. In het Golden Gate Park, grenzend aan de Golden Gate Bridge, bevindt zich de California Academy of Sciences, wat zowel een natuurhistorisch museum als een centrum voor wetenschappelijk onderzoek is. Wetenschap is ook te vinden in het Exploratorium, waar zowel volwassenen als kinderen hun ogen uitkijken. 

Andere interessante bezienswaardigheden van San Francisco

Je zou misschien niet persé naar San Francisco gaan voor een strandvakantie, maar toch heeft de stad, die volop omgeven is door water een paar heerlijke stranden te bieden. Baker Beach is veruit het populairste strand van San Francisco. Het water is er koud, maar het biedt je een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge. Clipper Cove Beach is een strand, toegankelijk voor honden en is toegankelijk middels een houten trap en China Beach biedt je picknickplekken en een prachtig uitzicht op de Marin Headlands en de Golden Gate Bridge.

Een heel andere kijk op San Francisco krijg je door een boottocht te boeken. Voornamelijk vanaf Fisherman’s Wharf gaan er verschillende boten langs de kust van San Francisco, richting de Golden Gate Bridge en om het eiland Alcatraz heen. De touroperator geeft je op de boot veel informatie over de stad, de brug en de voormalige gevangenis. Vanaf een heerlijk plaatsje op de boot. Een ontspannende, maar zeer informatieve tocht over het water om San Francisco op zijn mooist te zien.

Het San Francisco Bay Aquarium laat je de onderwaterwereld van Californië zien. Heb jij wel eens oog in oog gestaan met een haai die zo dichtbij is dat je het gevoel hebt, dat je het bijna kunt aanraken? Het openbaar aquarium is gelegen aan Pier 39 in Fisherman’s Wharf en heeft meer dan 50 haaien en duizenden andere waterdieren. Bovendien is het aquarium bekend als onderzoekscentrum en zet de organisatie zich in voor het behoud van een plasticvrije oceaan. Een mooie, spannende en leerzame activiteit voor het hele gezin.

Met een Go San Francisco Explorer Pass krijg je toegang tot drie, vier of vijf attracties in San Francisco. Het geeft je korting en is 30 dagen geldig zonder dat je hoeft te reserveren. Met deze toeristenpas ga je bijvoorbeeld naar het Museum of Modern Art of maak je een cruise op de Golden Gate Bay zonder hiervoor in de rij te staan. Kijk, dat maakt je bezoek aan San Francisco toch een stuk relaxter!
Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie