Rondreizen

Wil je tijdens een reis meerdere steden bezoeken? Dan kom je al snel uit bij een rondreis in plaats van een stedentripje. Hoewel de meeste rondreizen ook veel ruimte bieden aan het bezoeken van andere highlights dan steden zijn er ook diverse reizen waarbij je juist vooral een flink aantal interessante steden bezoekt. Denk bijvoorbeeld aan een rondreis door Japan (Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima) of dichter bij huis Toscane (Florence, Siena, Lucca en Pisa).

Daarnaast zijn er veel reisorganisaties voor rondreizen waar je een voorbeeldreis nog op maat kunt laten aanpassen. Bijvoorbeeld door er meer steden aan toe te voegen. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van rondreizen waarbij (relatief) veel steden worden bezocht. Een soort ‘lang citytrips’ dus. Ook vind je hier een aantal reisorganisaties voor rondreizen, en een aantal populaire combinatie-stedentrips waarbij je 2 of meer steden tijdens een vakantie bezoekt.

Reisorganisaties voor Rondreizen met veel Steden

Bij onderstaande reisorganisaties kun je rondreizen boeken waarbij je meerdere steden tijdens je trip bezoekt. Het gaat dus niet om een aaneenschakeling van stedentripjes, er is ook aandacht voor natuurschoon en andere hoogtepunten. Echter maken steden wel een belangrijk deel uit van de reis.

Populaire rondreis-bestemmingen met veel steden in de reisroute

Onderstaande lijst is verre van compleet, maar biedt hopelijk inspiratie voor rondreizen met veel steden in de reisroute. Naast Japan en het Italiaanse Toscane zijn dit toffe bestemmingen waar je naast natuur meerdere grote steden kunt bezoeken:

 • De Verenigde Staten. Maak een rondreis door het westen van de USA en bezoek onder andere de steden San Diego, LA, San Francisco, Las Vegas en Sacramento.
 • Canada. Een rondreis door het Oosten van dit immense land leidt je onder andere langs Ottawa, Montréal, Toronto en Québec.
 • Andalusië in Spanje: Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda en Malaga. Deze Spaanse streek biedt genoeg voor 3 weken vakantie.
Kyoto rondreizen door Japan
Kyoto is een populaire bestemming bij rondreizen door Japan
 • Polen: maak een rondreis langs Warschau, Krakau, Gdansk, Wroclaw en Poznan.
 • Baltische Staten: Reis door Litouwen, Letland & Estland en bezoek Talinn, Riga en Vilnius. Eventueel te combineren met Polen.
 • Portugal: bezoek tijdens je rondreis niet alleen Porto en Lissabon, maar ook het minder bekende Coimbra, thuis van een van de oudste universiteiten van Europa.
 • Frankrijk: hier leent met name de zuidkust zich goed voor een rondreis met meerdere grote steden. Denk aan Marseille, Nice, maar ook het geweldige Carcassonne dat meer landinwaarts ligt. Monaco en Cannes mag je dan ook niet overslaan.
 • Vietnam: als je de tijd hebt voor een 3 of 4-weekse rondreis door Vietnam kun je het hele land doorkruisen, en de steden Hanoi, Ho-Chi-Minh en Hoi An bezoeken.
 • Zuid-Italie: Het rijke noorden heeft veel te bieden, maar wat dacht je van het Zuiden van Italie? In en naast de hak van dit land vind je steden als Lecce, Matera, Bari en Napels tellen we ook nog net mee als ‘zuidelijk’.
 • China: Peking, Shanghai, Xi’an, Guangzhou. Bezoek De Verboden Stad en de Grote Muur in Peking, moderne skyline en Bund in Shanghai, Terracottaleger in Xi’an, en koloniale architectuur en culinaire diversiteit in Guangzhou.
 • Brazilië: wat grotere reisafstanden, maar het kan wel: Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Brasília.
 • Zuid-Afrika: doe een rondreis langs Kaapstad, Johannesburg, Durban en Pretoria. Ontdek de Tafelberg en wijnlanden in Kaapstad, economische hart en Apartheid Museum in Johannesburg, stranden en Zulu-cultuur in Durban, en regeringsgebouwen en botanische tuinen in Pretoria.

Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo