5 tips voor een citytrip met de motor

Wat is er nu mooier dan op je motor over het wegdek te razen op weg naar je vakantiebestemming. Je kan natuurlijk kiezen voor een motorvakantie, maar wat dacht je van een korte citytrip op je motor? Bij een citytrip wordt er vaak niet direct aan gedacht om op de motor te gaan, terwijl dit de reis leuker maakt en ook nog erg praktisch is ook.

Denk bijvoorbeeld maar aan hoe makkelijk en voordelig het is om je motor in de stad te parkeren. Enthousiast om op je motor een citytrip te maken? Lees dan onderstaande 5 tips voor een geslaagde reis!

Tip 1. Belangrijke documenten

Voordat je op de motor stapt is het belangrijk om te controleren om je alle belangrijke documenten in je bagage hebt zitten. Je wilt natuurlijk dat je papierwerk in orde is om problemen tijdens je reis te voorkomen. Je ID kaart, rijbewijs, verzekeringspapieren en originele boorddocumenten zijn handig om altijd mee te nemen.

Tip 2. Motorslot

In het buitenland wil je natuurlijk dat je motor veilig op slot staat. Het zou natuurlijk een nachtmerrie zijn als je te maken krijgt met diefstal van je geliefde motor tijdens je citytrip. Wees daarom voorzichtig met het uitzoeken van een parkeerplek en schaf een goed motorslot aan om diefstal te voorkomen.

Tip 3. Ken de regelgeving

Ga je op stedentrip in het buitenland? Dan is het van belang om van alle landen die je op de motor gaan doorkruisen op de hoogte te zijn van de regelgeving. Verdiep je van tevoren goed in de wet- en regelgeving om problemen in het buitenland te voorkomen. Zo is het in Oostenrijk bijvoorbeeld verplicht om een verbanddoos per motor bij je te dragen. In Duitsland riskeer je een boete als je een uitlaat onder het EU-keurmerk hebt.

tips citytrip met de motor

Tip 4. Juiste motorkleding

Om onderweg urenlang comfortabel over het wegdek te kunnen razen is de juiste motorkleding ontzettend belangrijk. Daarom is het belangrijk om verschillende motorkleding mee te nemen, zodat je per weertype een fijne outfit kunt dragen. Bij warme temperaturen is motorkleding met goede ventilatie gewenst, terwijl op natte dagen goede regenkleding essentieel is. Shop bij Motorkledingstore.nl een comfortabele motoroutfit voor je citytrip bij elkaar!

Tip 5. Onderhoudsbeurt

Voor vertrek even langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt of vakantiecheck kan geen kwaad als je met de motor naar het buitenland gaat. Wellicht kan je dit onderhoud ook zelf uitvoeren. Zo verklein je de kans op pech onderweg.

Meer stedentrip tips nodig? Op deze pagina vind je meer algemene tips.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie