Spanje, paradijs voor Citytrip liefhebbers

Liefhebbers van citytrips kunnen door heel Europa de leukste bestemmingen vinden om een paar dagen heen te gaan. Van Italië tot Frankrijk en van Polen tot Spanje. Met name dat laatste land, Spanje, is erg populair onder citytrippers.

Spanje heeft als grote voordeel natuurlijk het fijne klimaat, maar daarnaast staat het land ook bol van de prachtige steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hou jij ervan om leuke steden te bezoeken maar ben je de standaard bestemmingen als Londen en Rome zat? Ga dan eens kijken in Spanje, want daar is nog genoeg moois te zien. Prijsvrij Stedentrips biedt goedkope citytrips aan naar diverse Spaanse steden.

Badplaatsen in Spanje

Spanje heeft vanwege haar topografische indeling kilometers kustlijn en aan die Spaanse kust zijn ook vele leuke steden te vinden die een bezoekje meer dan waard zijn. Aan de oostkust vind je onder andere Barcelona, Valencia en Alicante. Allen staan bekend om hun zachte klimaat en fijne locatie. Voor zowel rustzoekers als strandgangers als actievelingen zijn dit uitstekende bestemmingen. Zo biedt een citytrip naar Barcelona een heerlijke kust, prachtige architectuur (Gaudi) in het centrum van de stad en voor de actievelingen is er in en rondom Barcelona van alles te beleven.

plaza virgen Valencia
Plaza Virgen in Valencia

Aan de zuidkust van Spanje zijn ook de nodige steden te vinden die bij veel toeristen hoog op het lijstje staan. Zo zijn Malaga en Almeria prachtige steden en liggen ook direct aan het strand. Deze badplaatsen zijn, net als de steden aan de oostkust, vaak goed bereikbaar vanaf de bekende Nederlandse vliegvelden.

Andere topbestemmingen in Spanje

Spanje is echter meer dan alleen zon, zee en strand. Ook in het binnenland vind je steden die Spaanse gezelligheid en warmte uitstralen, en waar je je ogen flink de kost kunt geven als je die steden gaat verkennen. Denk aan bijvoorbeeld Madrid en Sevilla. De hoofdstad Madrid biedt alles wat je zoekt in een leuke citytrip. En wat te denken van Valencia? In Valencia zijn diverse leuke activiteiten te doen, zoals fietsen in Valencia. Bekijk de tours in Valencia.

Leuke mogelijkheden om te winkelen, prachtige architectuur, een zeer gezellig centrum en voor de voetballiefhebbers speelt hier één van de grootste voetbalclubs ter wereld, Real Madrid. Wat zuidelijker vind je Sevilla, en ook dat is een plek om niet snel te vergeten. Wat kleiner dan Madrid, maar ook zeker de moeite waard. Kunstliefhebbers kunnen tijdnes een stedentrip naar Bilbao genieten van het wereldberoemde Guggenheim Museum.

Dus ben jij al aan het nadenken over je volgende citytrip bestemming? Kijk dan zeker even in Spanje, want met zoveel prachtige steden zit er ongetwijfeld ook een leuke bestemming voor jou bij. Goede reis!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo