Vijf warme vakantiebestemmingen in de winter

Nederlandse winters zijn over het algemeen koud en donker. De een houdt ervan, maar de ander vindt het verschrikkelijk of krijgt misschien zelfs last van een winterdip. Daarom is de winterperiode – voor sommige mensen – de perfecte tijd om op vakantie te gaan naar een zonnige bestemming. Maar waar moet je dan naartoe? Het kan lastig zijn om dat te bepalen. Lees hier vijf leuke vakantiebestemmingen waar ook in de winter de zon nog schijnt.

Spanje

Spanje heeft veel eilanden die ook in de winter goed worden bezocht door toeristen. De zon schijnt nog volop en het is iets kouder dan in de zomer, wat prettig is als je niet van die enorm hoge temperaturen houdt. Spanje is ook een geschikt land om op bootvakantie te gaan. Met veel eilanden en dus ook het vele water dat Spanje heeft kun je heerlijk één of meerdere dagen een boot huren in Spanje.

Amerika

In veel Amerikaanse staten is het het hele jaar door perfect weer. Neem maar bijvoorbeeld Florida of California. Daarnaast is het ook een mooi moment om een roadtrip te doen. Amerika is heel groot en is overal verschillend waardoor er ontzettend veel geschikte vakantiebestemmingen zijn, en tegelijkertijd is er heel veel te zien!

Australië

Je bent een poosje onderweg, maar dan bevind je je wel in een prachtig land. In Australië zijn de jaargetijden omgekeerd: als wij zomer hebben is het daar winter, en als het hier winter is hebben ze daar zomer. Het is dus ideaal om de Nederlandse winter te ontwijken door naar Australië te gaan en gewoon te landen in de zomer.

Zuid-Afrika

Ook in Zuid-Afrika zijn de jaargetijden omgedraaid, wat december een mooie maand maakt om het land te bezoeken. Met gemiddeld zo’n 24 graden is het heerlijk om hier een tijdje te verblijven. Onder andere Djoser biedt fraaie rondreizen in Zuid-Afrika aan.

Curaçao

Ook in de winter is Curaçao een zeer geschikte vakantiebestemming met veel zon, zee en strand. Met gemiddeld nog steeds zo’n 30 graden is het zowel perfect om uit te rusten op het strand als om uit te gaan en te feesten tot vroeg in de ochtend. Het is voor iedereen geschikt wat het een perfecte vakantiebestemming maakt, ook in de winter.

Winterzon

Ontvlucht je graag de koude maanden en maak je graag een reis naar de winterzon? Prijsvrij heeft diverse winterzon-vakanties.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo