Bezoek je Madrid? Combineer je citytrip met een rondleiding in Santiago Bernabéu of het Wanda Metropolitano

Combineer je citytrip naar Madrid met voetbalreis

Spanje staat bekend om haar passie voor voetbal. In de hoofdstad van Spanje zijn maar liefst twee topclubs actief. Grootmacht Real Madrid is recordhouder in de Champions League (voorheen Europacup) met 13 eindzeges. Atlético Madrid is de andere club uit de stad. De laatste jaren onder trainer Diego Simeone heeft de club een flinke opmars meegemaakt met verschillende titels in de Europa League, meerder Champions League finale plaatsen en een Spaanse titel. Het is ook niet voor niets dat vele voetbalfans een trip naar Madrid boeken om een van deze twee clubs aan het werk te zien. 

Mocht jij ook een voetbalreis naar Madrid willen maken, dan hebben wij voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om jouw weekend in Madrid compleet te maken.

(1) Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis van Madrid stamt uit de 18e eeuw. In opdracht van Filips V. werd na 36 jaar bouwen dit schitterende paleis opgeleverd. Waar het paleis voorheen diende als onderkomen voor de Koninklijke familie is dit tegenwoordig niet meer het geval. Wel wordt het paleis nog regelmatig gebruikt voor officiële gelegenheden. Het paleis is deels toegankelijk voor publiek en je zult hier vele waardevolle kunstobjecten aantreffen. Het paleis wordt in Spanje het Palacio Real de Madrid genoemd en je vindt het paleis midden in het centrum. 

(2) Plaza Mayor

Het bekendste plein van Madrid is het Plaza Mayor. Het plein ligt centraal in Madrid en komt uit de 16e eeuw. Vroeger heette het plein officieel ‘Plaza del Arrabal’ maar in de volksmond werd het altijd al het Plaza Mayor genoemd. Het plein is populair vanwege de mooie oude gebouwen en het standbeeld van Fillips III. Als je het een beetje treft met het weer, kun je op het plein ook heerlijk een terrasje pakken.

(3) Gran Via

Gran Via staat voor grote weg. De straat staat bekend om de vele winkels, hotels en bioscopen. Het idee was om de Boulevards van Parijs na te bootsen maar de aanleg duurde vrij lang. Gedurende de jaren verschoof de inspiratiebron van Parijs naar New York. Gran Via is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw citytrip naar Madrid.

(4) Rondleiding Estadio Santiago Bernabéu

Op een niet wedstrijddag is het zeker aan te raden het Bernabéu te bezoeken. Het stadion van Real Madrid is een van de grootste van Europa. Tijdens de rondleiding bezoek je de kleedkamers, de tribune, de persruimte en het indrukwekkende club museum. Ook heb je toegang tot de spelerstunnel en kom je aan de rand van het magische veld te staan Je zult merken dat het stadion een onuitwisbare indruk achterlaat. 

vlaggen buiten santiago bernabeu
Op wedstrijddagen kun je buiten het stadion van Real Madrid diverse vlaggen en sjaals kopen.

(5) Bezoek het El Retiro

El Retiro is een stadspark ten oosten van het centrum van Madrid. Je vindt hier vele straatartiesten, wandelaars en hardlopers en midden in het park is een groot meer. In dit meer kun je ook een roeiboot huren, ideaal wanneer het Spaanse zonnetje schijnt. Tevens zijn er in het park verschillende kunsttentoonstellingen te zien en vind je het Palacio de Cristal hier.

real madrid stadion van binnen

(6) Stadion rondleiding Wanda Metropolitano

Sinds het seizoen 2017/2018 speelt Atlético Madrid haar thuiswedstrijden in een gloednieuw stadion. Wanneer je in Madrid bent is het zeker de moeite waard een rondleiding te doen door dit stadion. Het Wanda Metropolitano is van alle gemakken voorzien en heeft een capaciteit van maar liefst 67.703. In het gloednieuwe stadion wordt niet voor niets aankomend seizoen de Champions League finale gespeeld. Kortom het Wanda Metropolitano is zeker een bezoek waard.

(7) Puerta de Alcalá

De Puerta de Alcalá wordt als meest representatieve monument van Madrid gezien. De stadspoort bestaat al sinds de 18e eeuw en vooral s’avonds met de lichten aan is het een bijzonder mooie verschijning. Net als meerdere monumenten door de stad heen, is ook deze poort gebouwd in opdracht van Karel III. De poort ligt tevens tegen het park El Retiro aan dus een bezoek aan het park is prima te combineren. 

Madrid is al met al een prima bestemming voor voetbal-liefhebbende reizigers! Fijne reis gewenst en meer info over de Spaanse hoofdstad vind je op deze pagina . Vind je het leuk om op een verrassingsreis te gaan? Met SRPRS.me boek je een citytrip zonder vooraf de bestemming te weten. Die zie je pas op het vliegveld in de SRPRS ME app.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo