Citytrippen in Kaapverdië! Bezoek Santiago

Wist je dat is in slechts 6 uur vliegen al in Kaapverdië bent? Niet de eerste de beste bestemming waar je aan denkt voor citytrips, we adviseren dan ook als je deze bestemming kiest voor meerdere citytrips in de vorm van eiland hoppen.

Wat heeft Kaapverdië te bieden?

Het land heeft enorm veel te bieden, je vind hier parelwitte stranden, vriendelijke mensen, authentieke steden en op veel eilanden nog veel onontdekte plekken.

De eilanden Sal en Boa Vista zijn het meest in trek bij toeristen, maar ook op Paria kun je veel mooie natuur en het echte leven ontdekken. Het eiland is overdag veilig te verkennen, maar zorg wel voor een goede reisverzekering zodat je altijd goed verzekerd bent.

Heb je die niet? Doorlopende reisverzekering vergelijken kan op deze site. Het land biedt overigens ook enorm veel watersport mogelijkheden, zoals surfen, duiken, snorkelen en heeft meerdere unieke bezienswaardigheden.

Staan tussen de haaien op Sal

Een unieke belevenis is wel de Lemon Shark baai op Sal. Hier kun je tussen de citoenhaaien gaan staan die vervolgens nieuwsgierig om je heen gaan zwemmen. Het is een veilige activiteit om te doen, maar toch spannend om te ervaren. De citroenhaai is niet gevaarlijk voor mensen op deze plekken, maar kan toch behoorlijk groot worden. Op Sal kom je meestal haaien tegen tussen de 80 en 120 centimeter.

Het mooiste eiland van de Archipel

Wil je groene natuur, dan adviseren we het eiland Santo Antao. Hier wisselen de bananenbomen, sinaasappelbomen en papajabomen elkaar af. Elke 100 meter lijkt het landschap hier te veranderen en ontdek je weer nieuwe natuur. Het is een ideale bestemming voor wandelfanaten, om te eindigen op 1 van de beeldschone stranden die Kaapverdië rijk is. Kijk voor vakanties naar Kaapverdië ook eens bij Prijsvrij Vakanties.

Santiago de hoofdstad

Een citytrip naar de hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken. Het is een stad met vele restaurants, oude gebouwen, musea en veel cafés met echte Kaapverdiaanse muziek. Santiago is toeristisch, maar nog steeds niet zo toeristisch als Sal of Boa Vista. Je kunt er nog steeds het echte leven van de Kaapverdianen aanschouwen en deze mensen ontmoeten. Je zult snel aangesproken worden door 1 van de locals die je natuurlijk naar zijn/haar shop wil brengen. Wil je dit niet, dan kun je dat aangeven en laten ze je met rust.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie