Top 10 Citytrips volgens Lonely Planet

Top 10 Citytrips Valencia

Reisplannen voor het komende jaar kunnen weer gemaakt worden: deze maand is de jaarlijkse Citytip Top10 van de reisgids Lonely Planet weer gepubliceerd, met dit jaar enkele verrassende namen. Slechts 2 van de aangeraden steden liggen in Europa, te weten Valencia (#5) en het Vlaamse Gent (#7)

De lijst verschilt behoorlijk van vorig jaar, en zal ook weer veel discussie teweeg brengen. Is Tel Aviv dit jaar nu echt interessanter dan de klassieke bestemmingen als Rome en Barcelona? Vooral in Barcelona wemelt het van de toeristen en is een zeer populaire stedentrip geworden de laatste jaren.

Zelf op Citytrip? Lees meer over aanbiedingen en goedkope pakketreizen

De volledige 2010 Lonely Planet Top 10 Citytrips

1. New York (USA) (lees meer over een citytrip naar New York)
2. Tanger (Marokko)
3. Tel Aviv (Israël)
4. Wellington (Nieuw-Zeeland)
5. Valencia (Spanje) (lees meer over een citytrip naar Valencia)
6. Quito (Peru)
7. Gent (België)
8. Delhi (India)
9. Newcastle (Australië, net te verwarren met het Engelse Newcastle)
10.Chiang Mai (Thailand)

Het gehele artikel inclusief beschrijvingen van deze steden kunt u lezen op de website van Lonely Planet. inmiddels is het artikel echter offline gehaald. Wat is tot nu toe de bestemming waar jij je fijnste stedentrip hebt beleefd? Bijvoorbeeld een rondreis door zuid afrika. En hoeveel steden uit bovenstaande lijst heb je al bezocht?

De redactie heeft erg goede ervaringen met Valencia: cultuur, heerlijk eten en de stad ligt aan zee. En je kunt diverse tours en tickets boeken in Valencia, als je geen citytrip-inspiratie hebt. Daarbij is deze stad niet zo druk als bijvoorbeeld Barcelona, dat ook aan zee ligt. Met de tram lig je zo aan het strand! Met recht een van de fijnste stedentrip bestemmingen in Europa. Tickets voor een voordelige citytrip vergelijken kan op www.goedkope-vliegtickets.nl/.Meer info over stedentrips vind je op reizen-paleis.nl, en leuke originele tours en ander activiteiten bij de Tours & tickets van GetYourGuide.

Chiang Mai

De nummer tien van de lijst, Chiang Mai, is een populaire bestemming in Thailand, maar lang niet zo populair als onder meer Bangkok en de eilanden in het zuiden. Eigenlijk is dat zonde, maar als bezoeker aan Chiang Mai is het juist prettig. Hoewel de stad enigszins toeristisch is, ben je hier geen onderdeel van een grote massa toeristen. Het is makkelijker om te genieten van de lokale cultuur en keuken, terwijl je met een stedentrip aan Chiang Mai ook makkelijk door kunt gaan naar bestemmingen in de buurt. Een andere tip voor een stedentrip in de buurt is Pai, een bergdorpje met prachtige natuur in de omgeving.

Helaas is het grootste gedeelte niet bepaald in de buurt te vinden, dus even snel met alleen een handbagage koffer vlieg je er niet heen. Maar misschien zeggen dit soort toplijstjes ook niet zo veel. Zo een reisgids moet ook elk jaar weer frisse nieuwsberichten de wereld in helpen, nietwaar?

Volgend jaar staan er weer hele andere steden in de Top 10 Citytrips van Lonely Planet, terwijl er aan de bestemmingen zelf waarschijnlijk niet zo veel veranderd is. Missen er nog steden wat jouw betreft? Of wil je je eigen Top 10 Citytrips insturen? Je reacties kun je hier onder kwijt.Wat is jouw fijnste stedentrip bijvoorbeeld? En wat vind je van Nederlandse stedentrips? Lekker dicht bij huis blijven.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo