Lonely Planet start met reisgidsen voor kinderen

Leuk nieuws: Lonely Planet begint met het uitgeven van reisgidsen voor kinderen. Vrijwel iedereen die wel eens een stedentrip maakt heeft gebruik gemaakt van een Lonely Planet stedengids. De reisgidsen zijn immens populair onder zowel budgettoeristen en backpackers als mensen die een luxere stedenvakantie willen beleven. De gids boort nu een nieuwe doelgroep aan: kinderen.

Reisgidsen voor Kinderen: hetzelfde maar toch heel anders

Ook voor kinderen is er tijdens een citytrip genoeg te beleven. Helaas is de gemiddelde reisgids alleen op volwassenen gericht. Vele hebben wel een sectie met “leuk voor de kinderen” met daarin wat summiere info over activiteiten en bezienswaardigheden die leuk zijn om met de kinderen te doen, maar daar blijft het dan ook bij. Bovendien is de tekst zélf gericht op de ouders.

reisgidsen voor kinderen

Lonely PLanet brengt daar nu verandering in, en zorgt voor leuke actieve vakanties met kinderen. Als u tijdens uw citytrips beoogt dat uw kinderen zelf ook meer van de stad te weten komen door te lezen, bieden de LP reisgidsen voor kinderen uitkomst. De reeks, die “Lonely Planet: verboden voor ouders” gaat heten, is volledig op kids gericht.

De eerste citytrip-bestemmingen die aan bod komen zijn Londen (zie afbeelding), Rome, Parijs en New York. In het boekje “Londen: Verboden voor Ouders” komen onder andere filmlocaties uit Harry Potter aan bod. Uitgever Terra Lannoo zegt op hun website: “Wedden dat jij je ouders kunt rondleiden op je volgende citytrip! “. Welke bestemmingen hierna volgen is nog onbekend, en hangt vermoedelijk mede af van het succes van de eerste 4 citytripgidsen.

Reisgidsen: te koop bij Reisboekhandels

De boekjes, die vanaf 7 februari 2012 beschikbaar zijn, kosten ongeveer 15 euro per stuk, en hebben elk tegen de honder bladzijden. Uiteraard zijn de boekjes, net als de LP gidsen, online te bestellen. Meer lezen over verschillende citytrips? U vindt rechts in het menu een overzicht van leuke bestemmingen. Meer lezen over reisgidsen met stedeninfo kan op deze pagina. U kunt een gids naar keuze via de webwinkel van reisboekenhandel DeZwerver bestellen. Of de gidsen voor kinderen in het assortiment komen is ons nog onbekend.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie