Stedentrips die goed in de smaak vallen: meest tevreden bezoekers

New York, Wenen en het Schotse Edinburgh zijn de top 3 stedentrip-bestemmingen, tenminste: als het gaat om de tevredenheid van de vakantieganger achteraf.

De website vakantiepanel.nl zocht dit uit aan de hand van reacties van de bezoekers van de site. Op deze site kunnen reizigers na hun vakantie een beoordeling achterlaten. Traditioneel populaire steden als Parijs en Rome vielen buiten deze Top10.

foto van belem toren bij schemering

New York werd veel als populairste stedentrip stad genoemd door de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en het uitstekende openbaar vervoer. Ook de vriendelijkheid van de locals wordt in zowel New York als Ediburgh als zeer goed ervaren.

Edinburgh en Wenen moeten het, voor hun status als top stedentrip-bestemming vooral hebben van het gezellige centrum en de historische binnenstad. Ook shoppen in de Schotse hoofdstad is niet verkeerd. Minpuntje is echter het weer: in Schotland wil er nog wel eens wat uit de lucht vallen. De vele pubs bieden dan uitkomst.

De volledige Top10 beste stedentrip bestemmingen:

1. New York
2. Wenen
3. Edinburgh
4. Stockholm
5. Antwerpen
6. Reykjavik
7. Berlijn
8. Istanbul
9. Londen, Valencia, Madrid en Barcelona eindigden gelijk. Lees meer over een citytrip naar Valencia.

Valencia vond ik zeker een aanrader, met tal van leuke activiteiten en tours die je via GetyourGuide kunt boeken. De meeste citytrips zijn te boeken via stedentrips.nl.

Dat een stedentrip naar New York op nummer 1 staat zegt veel over de bereidheid van de Nederlander om geld uit te geven aan een stedentrip; dit zijn doorgaans niet de goedkoopste stedentrips. Overigens werd elke citytrip bestemming met minimaal het cijfer 8 gewaardeerd. Bovenstaande steden zijn dus niet per sé de beste stedentrips, maar deze leidden achteraf het meest tot een voldaan gevoel.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie