Citytrips voor het Eten: Top 10 van Lonely Planet

Musea, oude gebouwen, bruggen, bibliotheken en eeuwenoude universiteiten; allemaal leuk en aardig, maar minstens zo belangrijk aan een citytrip bestemming is het eten. Na een dag rondslenteren door oude straatjes is niets zo lekker als een goed bord lokaal voedsel. Reisgids Lonely Planet vroeg zich af welke citytrips garant staan voor het lekkerste eten en vroeg Facebook gebruikers en bezoekers van de site te stemmen op de steden waar je het lekkerst kan eten. Dit mochten steden overal ter wereld zijn. Europa is met vier citytrip steden redelijk vertegenwoordigd in de Top 10.

De Citytrips Top 10 voor lekker eten:
1. Bangkok
2. Rome
3. Parijs
4. Hong Kong
5. New York
6. Singapore
7. Tokio
8. Lima
9. Barcelona
10. Florence

Culinaire Reizen

Frankrijk, Italië en Spanje zijn in Europa inderdaad de landen die de beste keuken hebben; het is dan ook geen wonder dat citytrip bestemmingen als Praag, Antwerpen en Amsterdam deze top 10 (of zelfs top 30) niet hebben gehaald. Italië is natuurlijk bekend om de pasta’s en pizza’s, maar heeft nog veel meer te bieden. Bij Spanje denk je aan paella en tapas en de Fransen zijn goed met vlees en wijnen.

Zelf vind ik het verrassend dat Bilbao de lijst niet heeft gehaald. Ze hebben daar heerlijke vreetstraatjes met de beste pintxos, een soort Baskische tapas.

Staat lekker eten niet per se op je bucketlist of wishlist voor een bestemming, maar houd je juist van geheimzinnigheid? Kijk dan eens bij de verrassingsreizen van SRPRS.me. Je hoort dan pas op het laatste moment naar welke stad je zult afreizen.

Met Shoestring Reizen ga je op pad naar verre bestemmingen, die ook culinair aantrekkelijk zijn. Denk aan de diverse Aziatische landen.

Reisgenoten – Disgenoten

Reis je vaak alleen en vind je het vreselijk om in je eentje in een restaurant te eten? Je bent niet de enige. Alleen uit eten gaan vinden veel mensen niet leuk. Reis je noodgedwongen alleen? Waarom zoek je dan geen reisgenoot. Via de website reisgenoot-zoeken.nl kun je, je raadt het al, een reisgenoot zoeken voor vakantie.

Waar vind jij dat je lekker kunt eten? In welke al dan niet Europese stad heb jij het lekkerst gedineerd en waren de restaurantjes het gezelligst? Reacties in de comments. Het De gehele Lonely Planet Top 10 of Top 30 kun je hier lezen. Tips voor leuke betaalbare restaurants in stedentrip-steden zijn uiteraard altijd welkom! Wellicht maken we zelf een Top 10 van citytrips waar je het lekkerst kunt eten en drinken.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie