Citytrips Top 3: Parijs, Berlijn en Londen

De ANWB heeft weer haar jaarlijkse lijst van verkochte reisgidsen bekend gemaakt. ANWB verkoopt jaarlijks zo’n 4 miljoen reisboeken en kan naar aanleiding daarvan een aardige voorspelling doen van welke stedentrip bestemmingen het meest populair zijn onder de Nederlandse reizigers. Hollanders zijn gek op citytrips en kunnen getypeerd worden als een volk dat graag belezen en goed voorbereid op stedentrip gaat. De verkoop van reisgidsen is in ons land dan ook hoog te noemen.

Naast de Capitool en Lonely Planet reisgidsen zijn de reisboeken van de ANWB zeer populair. Niet voor niets gingen er vier miljoen over de toonbank dit jaar. Wist je dat ANWB ook stedentrips aanbiedt als reisorganisatie?

De ANWB heeft een Top 3 vrijgegeven van citytrip bestemmingen, gebaseerd op de verkoop van de respectievelijke reisgidsen. Al deze bestemmingen zijn te boeken via Bebsy stedentrips en Stedentrips.nl.

Traditioneel populaire bestemmingen

Parijs staat sinds jaar en dag op nummer 1 in de Citytrips Top3, en zal daar als we kijken naar het aantal verkochte reisboeken ook niet snel van verwijderd raken. Op nummer 2 en 3 staan volgens ANWB Berlijn en Londen. Lang is een stedentrip naar Londen de op één na meeste bezochte bestemming geweest, maar is dus inmiddels achterhaald door Berlijn. Barcelona en New York zijn snelle stijgers in het ANWB Reisgidsen Verkoopklassement.

Top10 Stedentrips

Kijken we echter naar de cijfers van Google Insight, dat een kijkje geeft in de Nederlandse zoekopdrachten naar stedentrips, zie we toch net een andere Top3, of eigenlijk Top 4. Als we kijken naar het Nederlandse zoekgedrag binnen Google, en dan uiteraard puur op citytrip bestemmingen, zien we dat Barcelona aan een enorme opmars bezig is en op dit moment zelfs de meest populaire stedentrip-stad.

Londen staat op nummer twee, gevolgd door het Franse Parijs. Berlijn sluit voorlopig nog de rij met een vierde plek. Ook Rome mag een erg populaire citytrips bestemming genoemd worden, maar is niet toegenomen in deze Toplijst.

De ANWB reisgidsen zijn dit jaar vernieuwd, en hebben net als bijvoorbeeld de Marco Polo gidsen een handig overzicht met must-see bezienswaardigheden en hoogtepunten. Zo kunt u ook als u slechts een weekendje weg gaat naar een Europese stad de mooiste plekjes stap voor stap bezoeken.

Voor de steden in de citytrips Top 3 raden we u echter aan langer dan een weekend weg te gaan en een kleine week te boeken, zodat u alles wat deze steden te bieden hebben goed op u in kunt laten werken. Bent u zelf weleens naar Parijs, Londen, Barcelona of Berlijn geweest? Laat uw stedentrip tips achter in de comments! Ook ervaringen met andere citytrips, zoals bijvoorbeeld Reykjavik in IJsland (te bereizen met BBI Travel) zijn uiteraard welkom, dit weblog staat open voor elke reactie.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie