Vakantiebank stuurt minima gratis op vakantie

Nu de voedselbank gemeengoed geworden is in het welvarende Nederland, bestaat er sinds enige tijd ook een vakantiebank. Deze stichting probeert arme gezinnen en minima die geen vakantie kunnen betalen gratis op reis te sturen.

Vakantiebank logo

Stichting Vakantiebank is een initiatief van kampeerspecialist De Vrijbuiter. Samen met enkele bedrijven en instanties die zich maatschappelijk in willen zetten hebben zij vakantiebank.nl opgericht, met als doel gezinnen die het niet breed hebben toch een leuke vakantie te kunnen bezorgen.

De kampeerwinkel De Vrijbuiter willen we graag uitdrukkelijk vermelden. Zij waren een van de eerste initiatiefnemers jaren geleden.

Vakantiebank.nl

Vandaag kwam in het nieuws dat er zich maar liefst 3000 gezinnen hebben aangemeld die gratis op zomervakantie willen. Het aantal beschikbare gratis vakanties is helaas een stuk kleiner, zegt initiator Gerard Kremers. Het aantal reisorganisaties dat wil helpen is hem enigszins tegengevallen. Er zijn 400 gratis vakanties te vergeven, inderdaad een stuk lager dan de 3000 benodigde reizen. Inmiddels zijn 40 gratis reizen toegekend aan verschillende gezinnen met een minimaal inkomen.

Stichting De Vakantiebank is een organisatie die als doel heeft om vakanties mogelijk te maken voor mensen die dat zelf niet kunnen veroorloven. Daarbij zorgt de stichting voor het samenbrengen van de vraag en het aanbod. – Missie Vakantiebank.nl

Zij zijn geselecteerd uit de ingekomen brieven met aanvragen voor zo’n reis. De heer Kremers beseft dat hij een hoop gezinnen moet teleurstellen, maar heeft nog een geheime verrassing in petto. Ook heeft hij de hoop dat meer reisbureaus zich bij de actie zullen aansluiten.

Voor zover wij kunnen beoordelen, en op de site van de vakantiebank.nl kunnen zien helpen de volgende reisorganisaties in elk geval mee: Ferio, Transavia, CountryCamp en Ardoer. Vakantie-aanbieder die nog willen helpen met gratis reizen kunnen zich aanmelden via de site van Vrijbuiter. Ook donaties van bedrijven en particulieren zijn natuurlijk erg welkom! Help mee de slogan van vakantiebank te realiseren: “Iedereen moet op vakantie kunnen!” Aanmelden bij de Vakantiebank kan op hun website. Als je wilt helpen kan dat natuurlijk ook via vakantiebank.nl


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

4 gedachten over “Vakantiebank stuurt minima gratis op vakantie”

  1. Ik ben opzoek naar een organisatie/stichting waar moeder + kind(eren) op vakantie kunnen gaan buiten Rotterdam? OF stichtingen die gezinnen steunen om op vakantie te gaan? Ik heb gelezen dat jullie gezinnen die het niet breed hebben helpen om toch op een leuke vakantie te kunnen gaan. Wat zijn de mogelijkheden hiervan?

  2. Ik ben een mama van 2 kids die al 10 jr niet op vakantie is geweest. Elk jaar schrijf ik me overal in en word nergens voor uitgeloot terwijl ik er zo graag even uit wil met mijn kinderen. Door de schuldsanering en bewind is het voor mij onmogelijk. Zelfs dagjes uit lukt niet. Het is of de trein of de entree dus vervolgens blijf je maar thuis. Wat voor mogelijkheden zijn er nog over om er voor ons nog even tussenuit te gaan in Rotterdam

  3. Wij zijn een gezin met papa, mama en 1 zoon van 4.. papa en mama zijn al minimaal 18 jaar niet meer op vakantie geweest en voor zoon betekent vakantie alleen dat hij niet naar school hoeft. Dus zullen we er aan toe zijn?

  4. Dag,
    Wij zoeken een gezin, met kinderen in de basisschool leeftijd, die van 16 t/m 23 juli in ons huis in Drenthe willen vertoeven. Op voorwaarde dat ze op onze poes passen 🙂
    We gaan zelf bepalen wie de gelukkige is.
    Groet, Ina

Plaats een reactie