Reis je graag low-budget? Je bent niet de enige, daarom 5 bespaartips!

Ga je graag low-budget op reis? En heb je binnenkort een citytrip naar je favoriete stad gepland staan? Lees dan snel onderstaande vijf tips om te besparen op een citytrip. Onze tips helpen je low-budget een onvergetelijke citytrip te maken!

Tip 1: Citycard

Koop een citycard als je veel musea en attracties wilt bezoeken met het openbaar vervoer. Een citycard geeft je enkele dagen toegang tot musea, openbaar vervoer en attracties voor een vast bedrag. Ben je van plan om tijdens je citytrip slechts enkele musea en attracties te bezoeken? Dan kan een citycard duurkoop zijn. Reken daarom eerst uit wat voor jou het goedkoopste uitkomt.

Tip 2: Met de auto

Bij het woord citytrips denken veel mensen al meteen aan een vliegreis. Echter kan je met de auto vaak een heel stuk goedkoper op pad gaan. Ook kan je kiezen voor de trein (denk aan reisorganisatie TreinRondreis), wat vaak ook voordeliger is dan met het vliegtuig. Met een Interrail Pass kun je zelfs helemaal goedkoop door Europa treinen. Goedkope citytrip? Kijk naar auto-arrangementen.

Londen is een prijzige stad, maar er zijn tal van mogelijkheden om toch te besparen

Tip 3: Bespaartips vliegveld

Ga je met het vliegtuig op citytrip? Maak dan de transfer van de luchthaven naar de accommodatie met het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld de trein, metro of (shuttle) bus. Dit is een stuk goedkoper dan dat je gebruik maakt van de taxi. Ook als je gaat parkeren bij het vliegveld kan je gemakkelijk goedkoper uit zijn. Voor citytrips wordt er veelal gevlogen vanaf Eindhoven airport. Voor goedkoop parkeren op eindhoven airport kan je het beste online reserveren.

Tip 4: Appartement

Een appartement is vaak veel goedkoper als je met meerdere personen op reis gaat. Dit voorkomt dat je meerdere hotelkamers moet boeken. Ook kan je geld besparen door zelf te koken op vakantie.

Tip 5: Hotels vergelijken

Overnacht je in een hotel tijdens je citytrip? Dan is het verstandig om hotels met elkaar te vergelijken. Via Bepaardeals ontvang je korting op Booking.com, waarop je vervolgens alle hotels in de stad met elkaar kan vergelijken. Ook is het verstandig om te letten op of je een overnachting wilt met of zonder ontbijt. Voor een hotelontbijt betaal je al snel €15 per persoon, terwijl je voor dat geld leuker en goedkoper kan eten bij een lokaal restaurantje. Als je nog goedkoper uit wilt zijn kan je er ook nog voor kiezen om te gaan picknicken met een maaltijd uit de supermarkt. Ook lekker en gezellig!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo