Een reisverzekering, is dat nou wel echt nodig?

Als je op vakantie gaat is het niet het eerste waar je aan denkt, een reisverzekering. Je denkt eerder aan de zee, het strand, de besneeuwde bergtoppen of aan dat leuke winkeltje wat je op internet hebt gevonden. En terecht ook natuurlijk want op vakantie wil je ultiem genieten van de vrije tijd die je hebt, en de waardevolle momenten met je familie en vrienden.

Toch komt het uiteindelijk je vakantie ten goede om goed voorbereid op vakantie te gaan en een reisverzekering af te sluiten. Een diefstal van je spullen is natuurlijk heel vervelend, maar een (ernstige) ziekte of ongeval krijgen op vakantie is pas echt vervelend en kan voor hoge onvoorziene kosten zorgen. Je zorgverzekering dekt meestal wel de noodzakelijke medische kosten in het buitenland, maar de overige kosten die erbij komen kijken zoals bijvoorbeeld een trauma helikopter vlucht of een gipsvlucht terug naar Nederland, wordt niet vergoed. Hiervoor is de (aanvullende) reisverzekering die er voor zorgt dat je hier geen zorgen over hoeft te hebben, en dat je onbezorgd op reis kunt. 

Een doorlopende- of korte reisverzekering?

Zoals bij de meeste verzekeringen zitten er ook verschillen in reisverzekeringen. Je hebt namelijk een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Ga je korter dan 14 dagen op vakantie, dan volstaat een kortlopende reisverzekering. Ga je langer dan 14 dagen op vakantie, dan ben je met een doorlopende reisverzekering over het algemeen goedkoper uit. 

Wat wordt er nou eigenlijk verzekerd bij een (aanvullende) reisverzekering?

Het is natuurlijk wel handig om te weten wat er nou eigenlijk allemaal gedekt wordt bij een reisverzekering. Bij een basis reisverzekering ben je over het algemeen gedekt voor je bagage, geld en medische kosten (kosten voor bijvoorbeeld de huisarts en het ziekenhuis). Je kunt je natuurlijk ook nog aanvullend verzekeren. Dit wilt zeggen dat je extra verzekerd bent voor bijvoorbeeld medische kosten. Denk hierbij aan een financiële dekking bij het gevolg van overlijden, ernstig gewond raken of invaliditeit. Ook kun je kiezen voor een pechhulp-, ongevallen-, wintersport, of annuleringsdekking.   

Heb ik een Europa- of werelddekking nodig?

Een ander verschil wat je hebt bij reisverzekeringen zijn een Europa- of werelddekking. Met een  Europadekking ben je verzekerd in heel Europa (inc. Nederland), Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, de Azoren, Ijsland, Madeira, de Canarische eilanden en alle niet Europese landen aan de middellandse zee. Deze landen zijn Turkije, Tunesië, Syrië, Marokko, Libië, Libanon, Israël, Egypte en Algerije. Voor alle andere landen heb je een werelddekking nodig. Als je voor een stoere expeditie met BBI Travel kiest, bijvoorbeeld naar Noorwegen, is een verzekering een must.

De beste prijs

Met al de informatie die je nu hebt kun je waarschijnlijk goed bepalen wat nou voor jou de beste reisverzekering is. Goed om te weten is dat de meeste verzekeraars verschillende prijzen hanteren. Je kunt makkelijk en snel jouw ideale reisverzekering vergelijken


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo