Meerdere Europese steden bezoeken? Onbezorgd op reis met de perfecte roadtrip

Onbezorgd op reis met de perfecte roadtrip! Eindelijk zonder je ouders op vakantie of gewoon zin in eens wat anders? Steeds meer jongeren maar ook volwassenen gaan in de zomer op roadtrip. Geen twee weken op vakantie naar een camping in Frankrijk waar je in een dag heen en een dag terug rijdt, maar elke dag maar zien waar je uit komt.

Roadtrips zijn dus enorm populair omdat je lekker onvoorbereid op weg gaat, maar is dat wel zo slim? Hoe relaxed het ook kan zijn om niet te weten waar je elke dag slaapt, toch zijn er een aantal dingen waar je zeker rekening mee moet houden als je op roadtrip gaat. Vooral met een van de belangrijkste benodigdheden voor een roadtrip. De auto!

Wij bereiden je graag voor zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Binnen Nederland organiseert hotelketen Fletcher Roadtrips waarbij je elke nacht in een mooi Fletcher hotel overnacht. Of kijk bij de autorondreizen van Natuurlijk Reizen. Waarbij je zowel natuur als steden bezoekt.

Dubbelcheck

Natuurlijk is het logisch dat we de auto aanstippen, want wat is nou een roadtrip zonder auto. Het spreekt voor zich dat de auto ook klaar moet zijn voor de roadtrip. Het is dus niet verkeerd om voor vertrek alle banden weer eens op te pompen en vergeet natuurlijk het reservewiel niet. In Nederland is het niet verplicht om een bijvoorbeeld een gevarendriehoek of een veiligheidsvest in de auto te hebben, maar in veel andere landen is dat wel. Check dus van te voren wat je in de auto moet hebben want naast de standaard dingen zoals een verbandtrommel en veiligheidsvestje moet je bijvoorbeeld in Frankrijk alcoholtests in de auto hebben. Wil je een verrassende roadtrip? Kijk dan eens bij de roadtrips van srprs.me.

Brandstof en stickers

Het is ook niet vereerd om je in te lichten welke brandstof er in de auto moet. In Nederland is de keuze tussen benzine en diesel ondertussen wel duidelijk, maar in een vreemde taal kan soms wat verwarring optreden. Ook kan je in bepaalde landen E10 benzine tanken. Een goedkopere bio benzine, maar let op, niet elke auto kan rijden op deze brandstof. Kijk ook zeker of je een vignet of milieusticker nodig hebt voor bepaalde landen, zo voorkom je vervelende boetes. Hou er rekening mee dat sommige vignetten of stickers een bepaalde levertijd hebben. Wees er dus op tijd bij.

Verkeersregels!?

Je staat er misschien niet bij stil, maar niet alle landen hebben dezelfde verkeersregels. Dat je in Engeland links moet rijden weet iedereen wel, maar wist je bijvoorbeeld ook dat als je een bril draagt, je in landen als Spanje en Zwitserland een extra bril bij je moet hebben? Elk land heeft zo wel een aantal gekke regels. De kans dat je er mee te maken krijgt is misschien klein, toch is het vervelend dat je een boete krijgt op je vakantie. In Zweden moet je bijvoorbeeld ook overdag de verlichting van je auto aan hebben. Toch vervelend als je een boete oploopt door zo iets simpels.

Hoe relaxed en onbezorgd een roadtrip ook mag zijn. Er zijn toch een aantal punten waar je voor vertrek rekening mee moet houden. Alles voor de perfecte roadtrip, begint thuis al met een beetje voorbereiding.

Verzeker je auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en autopech kan altijd gebeuren. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede autoverzekering. Maar waar moet je beginnen? Om het allemaal wat makkelijker te maken, zet ik de verschillende soorten autoverzekeringen voor je op een rij.

WA: Als je WA verzekerd bent, betekent dit dat je verzekerd bent voor de schade die door jouw toedoen aan andere auto’s is ontstaan. WA staat namelijk voor Wettelijke Aansprakelijkheid, en als eigenaar van een auto ben je verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Je bent bij deze verzekering dus niet gedekt voor schade aan je eigen auto.

WA +  beperkt casco: Bij deze verzekering ben je naast voor je Wettelijke Aansprakelijkheid, ook verzekerd voor schade aan je eigen auto die door bepaalde gebeurtenissen is ontstaan. Niet alle schade wordt dus vergoed, maar veelal wel schade door diefstal, storm, brand of ruitschade. Hou wel rekening met een eigen risico bij een beperkt casco verzekering, en lees goed je polis door om te weten voor welke schade je bent verzekerd.

All Risk autoverzekering: Bij een All Risk autoverzekering ben je voor vrijwel alle schade aan je eigen auto verzekerd, behalve schade die opzettelijk is toegebracht of is ontstaan door rijden onder invloed.

Heb jij nog tips om je road trip met de auto zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen? Laat een reactie achter!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo