Fietsbussen & Fietsvervoer naar Europese Steden

Bij fietsvakanties denk je misschien niet gelijk aan stedentrips, maar toch zijn er veel avontuurlijke fietsers die een fietsreis door de natuur combineren met het bezoek aan een grote stad of zelfs meerdere steden. Je kan natuurlijk vanuit Nederland naar Parijs, Barcelona of Rome fietsen, maar fietsbussen kunnen je aardig op weg helpen. Dit artikel gaat over fietsbussen waar je met fiets en al in een ander land wordt gedropt.

In de bus kom je mensen tegen die ook een fietsvakantie hebben geboekt. Nadat je bent aangekomen, kun je je eigen weg vervolgen. Als je met de bus reist, kun je de tijd nemen van het landschap genieten, terwijl je elektrische fiets veilig in de trailer staat.

NS Internationale treinen kunnen in sommige gevallen ook een oplossing zijn in plaats van de fietsvakantie bus. Met de trein en fiets kun je naar onder andere Wenen, Bolzano, Passau, Kopenhagen, Basel en Verona. Op de pagina van volgende bedrijven vind je een overzicht van de mogelijkheden:

Cycletours Fietsbussen

Met Cycletours hoef je je geen zorgen te maken over hoe je je tijdens de fietsvakantie gaat verplaatsen. Ze regelen alles voor je. Deze comfortabele bussen vervoeren zowel vakantiegangers als hun fietsen naar bestemmingen in heel Europa, waaronder populaire stopplaatsen in Italië, Frankrijk, Spanje en tegenwoordig ook Zweden. Denk aan Pamplona, Avignon, Siena, Dresden en Göteborg.

Cycletours biedt een Royal Class bus met extra beenruimte en luxe. Met behulp van deze fietsbussen kunnen fietsers gemakkelijk populaire routes verkennen zoals de kastelen van de Loire of naar Santiago de Compostela reizen zonder zich zorgen te hoeven maken over de vervoerslogistiek. 

De bussen hebben altijd een camping als uitstapplaats, dit kunnen grote of kleinschalige campings zijn. Zo kun ej je fietsvakantie gelijk met een overnachting beginnen. Of eenvoudig op de fietsbus terugstappen vanaf een camping als je weer naar Nederland reist

Kijk op de website van website van Cycletours voor een volledige lijst van actuele Overzicht van Fietsbussen. Dit maakt je volgende fietsavontuur nog gemakkelijker.

Fital Fietsbussen

Fital Vakanties biedt de perfecte oplossing met hun Fital Fietsbussen. Met deze optie kun je genieten van de flexibiliteit van het fietsen in je eigen tempo, terwijl je ook een comfortabel, probleemloos vervoermiddel hebt. De bussen hebben fietsenrekken, zodat je van de ene bestemming naar de andere kunt rijden en dan jouw fiets in de bus kunt laden voor het volgende traject.

De vaste opstapplaatsen van Fital maken het gemakkelijk om bij een route aan te sluiten. Je kunt ook op elk punt onderweg uitstappen en verder fietsen. Bovendien kan Fital desgewenst zelfs je eerste overnachting boeken voor extra gemak. Voor meer informatie over deze shuttles kun je terecht op de volgende website: fital.nl/fietspendelbussen

Flixbus

Flixbus neemt op sommige trajecten fietsen mee. Let hier goed op bij het kopen van je tickets. De fietsen gaan soms achterop de bus, en soms in het ruim onder de zitplaatsen. Ik hoor wisselende verhalen over het meenemen van je fiets met Flixbus. Soms gaat het prima, soms weten de chauffeurs van niks. Kwestie van goed informeren dus. Bezoek de website van Flixbus voor meer informatie.

fietsbussen


Wielerbus.nl

Deze reisorganisatie, de wielerbus.nl, wie reist naar bestemmingen die bekend staan om hun bergachtig terrein, zodat ervaren fietsers hun vaardigheden tot het uiterste kunnen drijven. Ze bieden we ook de mogelijkheid om een trekkingfiets mee te nemen in de bus. Ze gaan niet echt naar grote steden, maar wel naar het Catalaanse Girona. Vanaf Girona is het natuurlijk niet zo ver meer naar Barcelona. Leuk als je Girona, wielrennen en een stedentrips naar Barcelona wilt combineren.

Fiets in de Trein

Deze website Treinreiswinkel.nl kan je ook helpen bij het boeken van je kaartjes, zodat het nog gemakkelijker wordt om met je fiets op pad te gaan. En als je van plan bent de trein naar het buitenland te nemen, kun je bij NS International ook kaartjes boeken voor internationale reizen. Begin je vakantie te plannen, en neem die fiets mee voor onderweg. 

Een voordeel van de trein is natuurlijk dat deze op veel grote stedentrip bestemmingen stopt, en wel midden in de stad. Bekijk Treinrondreis voor stedentrips met de trein, maar dan zonder fiets.

Baja Bikes organiseert trouwens fietstours met Nederlandstalige gids in alle grote citytrip-bestemmingen. Zij regelen de fiets dus die hoeft dan niet mee 😉

Fietsvervoer terug naar Nederland

Soetens is een Fietsvervoer bedrijf dat vanuit steden als Rome of Santiago de Compostela fietsen en fietstassen binnen 14 dagen veilig terugbrengen naar Nederland. Kijk op de website van Soetens voor de meest actuele gebieden waarvoor ze vervoersdiensten aanbieden.

Zowel in Santiago als Rome werkt Soetens samen met respectievelijk een hotel en een camping, waar je tegen gereduceerd tarief kunt overnachten en waar je je fiets en spullen kunt inleveren. Je kunt dan zelf met bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig terug naar huis.

Als je een andere optie zoekt, kijk dan eens op Camino-Fietstransport.nl. Tegen vergelijkbare tarieven halen ze je fiets en bagage op bij verschillende hotels/campings in steden die aan de verschillende Caminos liggen. Niet alleen in Santiago/Spanje, maar ook op adressen in Portugal en Frankrijk.

Camino-Fietstransport.nl biedt opstapplaatsen in heel Europa, waaronder steden als:

  • Girona, 
  • Avignon, 
  • Lourdes en 
  • Burgos. 

Voor wie een kortere Camino-route zoekt, bieden ze ook opstapplaatsen in Bilbao (ook een leuke citytrip-bestemming), Pamplona en Porto. En natuurlijk, voor wie de traditionele St. Jacobsroute wil afleggen, is onze opstapplaats in Santiago de Compostela onovertroffen. 

Of bijvoorbeeld de Zilverroute of Camino Portugues wil fietsen in plaats van de bekende St. Jacobsroute. Wil je geen uren besteden aan het uitzoeken van de vervoerslogistiek? Bezoek hun website.

Ervaringen met Fietsbussen en Soetens of Camino-Fietstransport

Deel je gedachten en ervaringen met fietsbussen of andere vormen van fietsvervoer door Soetens of Camino Fietstransport hieronder. Als je met de Cycletours fietsbus bent meegwesst lees ik ook graag je ervaringen terug. Ik ben er erg over te spreken. Als je nog andere organisaties kent die op deze lijst zouden moeten staan, laat het ons weten!

Alternatieve Fietsbussen & Fietsvervoer-mogelijkheden

Er zijn ook reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in complete busfietsvakanties. Deze reizen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gemaakt.

Ik hoop dat er in de toekomst meer innovatieve manieren zullen zijn om fietsen te vervoeren, zowel in eigen land als internationaal naar grote steden. Ik zal deze pagina bijwerken als er meer opties beschikbaar komen. Als je een site kent die hier opgenomen zou moeten worden, laat het me dan weten.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie