Christelijke Reizen: op stedentrip of rondreis met een groep

Op reis met een groep christelijke reisgenoten, bijvoorbeeld naar een interessante stad! Wist je dat er in Nederland meerdere reisorganisaties zijn die christelijke reizen aanbieden? Zoek je een christelijke vakantiesite, lees dan vooral verder.

Organisatie GoedIdeeReizen (onderdeel van TUI) kende je wellicht al, maar er zijn meer christelijke reisorganisaties. Met gelijkgestemden een mooie reis maken; de opties zijn zeer divers! Je vindt hier onder een overzicht.

Christelijke Reizen: Diverse Reisorganisaties

Ook voor singles die liever mensen in ‘het echt’ ontmoeten dan op een christelijke datingsite als OpZoeknaarJou.nl zijn dit soort reizen een uitkomst. Niet dat het hier nou echt om single reizen gaat, maar er zullen ongetwijfeld veel vrijgezellen zijn die dit soort reizen boeken.

Bekende aanbieders van christelijke reizen zijn onder andere Goed Idee Reizen, Amigo Reizen, DrieTour, ImageTravel en Amarant Reizen. Dit gaat lang niet altijd om stedentrips trouwens, maar om verschillende type reizen. Om een beter idee te krijgen van deze organisaties zetten we ze op een rijtje:

Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen logo

Goed Idee Reizen is onderdeel van het gerenommeerde TUI en noemt zich dé christelijke reisorganisatie van Nederland. Ze staan borg voor goed geregelde vakanties in een eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de Schepping. Ook hebben ze eigen reisleiders. Bezoek de website: GoedIdeeReizen.nl.

Er zijn verschillende soorten vakantie te boeken via Goed Idee Reizen: Bijbelse reizen naar Israel en Griekenland, riviercruises, vliegreizen naar diverse bestemmingen en busreizen.

Vooral de Bijbelreizen hebben een sterk christelijk karakter. Zo is er een bijbelse groepsreis naar het Beloofde Land, een familiereis naar Israël en een 12-daagse excursiereis van noord tot zuid door het Bijbelse Israël. Of treed in de voetsporen van Paulus in Griekenland. Momenteel zijn er 9 Bijbelreizen te boeken, naast her reguliere aanbod aan christelijke reizen.

Goed Idee Reizen is onderdeel van TUI. Via de website kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van hun reisbestemmingen en aanbiedingen. Goed Idee is waarschijnlijk de bekendste christelijke vakantiesite.

christelijke dating banner


DrieTour Christelijke Reizen

DrieTour is een reisorganisatie met een christelijke inslag. Ze hebben diverse thematische reizen, die veelal met het geloof te maken hebben. Zo zijn er Bijbelse bestemmingen, Kunst & Cultuurreizen, reizen naar religieuze feesten en vroegchristelijke bestemmingen. Bezoek DrieTour.nl

Al meer dan 35 jaar organiseert DrieTour vanuit haar christelijke identiteit kwalitatieve reizen met inhoud; reizen die verdiepen, verrijken en inspireren. Reizen waar Verhalen tot leven komen. Centraal staan religie, historie, cultuur en lokale ontmoeting. – DrieTour

DrieTour stelt op haar website dat ze gaan voor eerlijke prijzen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Jaarlijks organiseren ze meer dan 150 groepsreizen. Naast hun reguliere reisaanbod bieden ze ook groepsreizen op maat aan. Wilt u dus met uw bijbelgenootschap of andere groep op (thema)reis kunt u bij hen een voorstel en offerte aanvragen. Bestemmingen: Israël, Jordanië, Griekenland, Suriname en Armenië.

Amarant Reizen

Amarant Christelijke Reizen

Amarant organiseert christelijke groepsreizen voor zowel jongeren (daarover verderop meer) en 20 t/m 50+ reizigers. Naast Bijbelreizen bieden ze ook kampeervakanties, sportieve huttentrektochten, fietsvakanties en wandelvakanties aan.

Elkaar ontmoeten, samen geloven en avontuurlijk genieten is het devies. Via de website kun je de reisbrochure aanvragen.

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën: jongerenreizen van 15 t/m 19, jongerenreizen van 18 tot 25, 20 tot 35 en ‘vanaf 30 jaar’. Corsica, Schotland en ons eigen Nederland behoren tot de bestemmingen.

We zijn een christelijke organisatie in hart en nieren. Samen geloven, ook tijdens je vakantie, dat is de kracht van Amarant Reizen. Onze reizen zijn avontuurlijk, flexibel en vooral onvergetelijk! 

Bijzonder aan Amarant is dat ze ook specifieke christelijke jongerenreizen organiseren. Ze richten zich op de leeftijd 15 t/m 25 jaar. Bij Amarant Jong ligt de nadruk op outdoor, avontuur en het buitenland. Er zijn reizen binnen Nederland, maar wie echt actief de natuur in, en het avontuur áán wil gaan kan naar Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Frankrijk. Alle christelijke jongerenreizen van Amarant vind je op AmarantReizen.com.

Beter-Uit Reizen

Reeds tientallen jaren organiseert de christelijke vakantiesite Beter Uit reizen met overtuiging; samen met mede-christenen op pad. Ze hebben zowel reizen voor families, jongeren als christelijke singles. Bestemmingen van Beter-Uit zijn onder andere Gambia, Namibië, Sri Lanka, Jordanië, Israël, Colombia en Canda.

Voor families en eenouders-gezelschappen is er een reis naar Israël. De ‘Fun & Faith’ christelijke jongerenreizen zin bedoeld voor adolescenten van 16 tot 25 jaar. Deze busreizen gaan naar het zonnige Italië en het bruisende Kroatië.

Christelijke singles kunnen kiezen uit wintersport, zonvakanties, actieve reizen of een mooie reis naar Israël. Deze reizen zijn voor single tussen de 25 en 60 jaar oud.

Wij bieden vakanties met overtuiging, waarbij je op pad gaat met andere christelijke singles en samen allerlei activiteiten onderneemt en beleeft en waar ruimte is om stil te staan bij het geloof. – Beter-Uit

Wil je met je eigen groep of bijvoorbeeld gemeente een mooie verre reis maken waar het geloof een belangrijke plek in neem, dan kan Beter-Uit ook een reis op maat samenstellen. Bezoek hun website: Beter-Uit.nl.

Goed Idee Christelijke Reizen

Avanta Reizen

Avanta Reizen is een reisorganisatie die zich volgens de website niet meer specifiek als christelijk afficheert. Ze bestaan al sinds 1983, en zijn in Zeeland gevestigd.

Cultuur en contact met de plaatselijke bevolking staan centraal bij deze organisatie. Er zijn zowel Europese kampeerreizen als verre vliegreizen te boeken, maar bijvoorbeeld ook wintersportvakanties zónder apres-ski. Bezoek Avanta Reizen.

NCRV Christelijke Reizen

Bij de groepsreizen van NCRV Reizen staat de natuur centraal, of als de website het omschrijft: ‘het schoone in Gods Schepping’. Ze bieden voornamelijk wandelreizen aan, maar ook een aantal fietsvakanties, zo lezen we. Momenteel staan er echter geen concrete fietsvakanties vermeld.

Voorbeelden van wandeltochten zijn de trektocht Rota Vicentina langs de Portugese Westkust of de reis naar het Graafschap Kent. Er zijn wandelvakanties voor elk niveau. Het niveau van een reis kan je zien aan het aantal voetjes. Hoe meer voetjes, hoe zwaarder de trip.

Verder kun je ook op kampeervakantie met NCRV Christelijke Reizen. De groepen zijn nooit te groot, zodat het niet massaal aanvoelt. Vraag hun brochure aan voor een overzicht van de reizen. Bezoek NCRV Reizen

Christus de Verlosser Rio de Janeiro
Het beroemde beeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro

Sportief Eropuit Christelijke Fietsvakanties

Ben je sportief aangelegd? Christelijke vakantiesite Sportief Eropuit biedt christelijke mountainbike-vakanties en racefietsvakanties aan in verschillende prachtige fietsgebieden in Europa. Denk aan landen als Duitsland, Belgie en Frankrijk. Ook kun je met hen op fietsvakantie naar het schitterende Mallorca. Andere regio’s zij de Vogezen, het Oostenrijkse Salzburgerland en de Franse Alpen.

sportief eropuit christelijke fietsvakanties

Bij alle christelijke fietsvakanties op de website staat het niveau aangegeven; sommige reizen zijn tamelijk pittig en echt voor de geoefende wielrenner of MTB-er. De groepsgrootte varieert van 15 tot 40 personen maximaal. De meeste fietsvakanties hebben 20 als maximaal aantal deelnemers.

Ben je op zoek naar een christelijke, sportieve en ongedwongen vakantie? Bezoek dan de website van Sportief Er Op Uit. Update: website is offline.

Christelijke Jongerenreizen

Wist je dat er ook organisaties zijn die specifiek christelijke jongerenreizen aanbieden? Er zijn er zelfs meerdere, zie onder. De leeftijdsgroepen kunnen per organisatie verschillen. Echter gaan de meeste christelijke jongerenreizen zo tot rond het twintigste levensjaar.

Onderstaande reisbureaus hebben christelijke jongerenreizen in hun reisaanbod. Sommige richten zich louter jongeren; andere, zoals Amarant, werk met verschillende leeftijdsgroepen. Hier kunnen dan ook ouderen terecht voor een groepsreis.

Christelijke Reizen groep

Christelijke reizen voor Ouderen

Dit hoofdstuk wordt nog aangevuld met christelijke vakantiesites voor ouderen / 50+. Uiteraard kun je las vijftiger ook gewoon bij bovenstaande organisaties terecht.

Christelijke Reisgenoten

Zoek je geen reisorganisatie maar bent je wel op zoek naar gelijkgestemde reisgenoten om zelf mee op pad te gaan? Via diverse ‘datingsites’ zoals opZoekNaarJou kun je ook vriendschappen vinden. Niet elke christelijke datingsite is alleen bedoel om de liefde te vinden, maar ook voor contacten, kennissen en reisgenoten. Daarnaast kun je het ook op diverse reisfora proberen. Niet christelijk maar wel prachtig: de Djoser rondreizen, naar schitterende bestemmingen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Bekijk ook de pagina over rondreizen. Daten met christelijke singles (en wellicht samen op reis): bezoek Opzoeknaarjou.nl. Aanmelden is gratis.

Missen we een Christelijke Vakantiesite?

Stuur ons dan vooral een berichtje, dan zullen we kijken wat we kunnen doen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie