Stedentrip Schwerin

De hoofdstad van Mecklenburg is Schwerin, een stad die bekend staat om de zeven meren en het mooie Slot Schwerin. Een andere benaming voor de stad is het ‘Venetië van het noorden’. Deze benaming zegt al veel over deze mooie stad. Zij heeft deze naam te danken aan het feit dat er door de stad veel water stroomt. Een mooie stad die echt een stedentrip waard is, voor jong en oud!

Slot en Weißen Flotte

Tijdens de stedentrip naar Schwerin is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Slot Schwerin. Het is gelegen op een eiland in een meer en het heeft veel weg van een sprookjeskasteel. U ziet dit aan de talloze torentjes, de mooie aangelegde tuinen en er is een museum aanwezig. In dit museum vindt u een van de grootste collecties van Nederlandse en Vlaamse meesters. Het mooiste aan Schwerin is, dat het wordt omringd door zeven meren met uitgestrekte natuurgebieden. Er kan een mooie boottocht gemaakt worden over de meren met een ‘Weißen Flotte’ en dan kunt u heerlijk genieten van de natuur.

Aandachtspunten stedentrip Schwerin

Als u naar deze stad gaat, dan is de dom van Schwerin de moeite waard. De dom is een gotische kerk en heeft een toren met een hoogte van 117,5 meter en deze behoort tot de hoogste torens ter wereld. Binnen in de kerk vindt u het nieuw gotische altaar, een drieluik en het triomfkruis.

schwerin

Ook de oude stadskern van Schwerin is de moeite waard om te bezoeken, want u kunt hier heerlijk winkelen. Ontdekt u daar daarom nu ook de passages en de steegjes met bijzondere boetiekjes. U vindt in het Schlossparkcenter ruim 120 winkeltjes en dan komt u vanzelf uit op de Altstädtlicher Markt, waar u veel terrasjes en restaurantjes vindt waar u lekker kunt ontspannen en genieten. De stedentrip naar Schwerin is dan ook voor iedereen de moeite waard, een aanrader voor ieder seizoen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie