Groupon op vingers getikt voor Stedentrip aanbod in België

De social buying website Groupon is door een Belgische rechter gestraft voor het aanbieden van reizen, waaronder ook stedentrips in het buitenland. De Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) had een rechtszaak aangespannen tegen Groupon omdat het bedrijf niet over de juiste vergunning zou beschikken voor citytrips; iets wat verplicht is bij onze Zuiderburen.

De rechtbank bevond Groupon schuldig aan enkele overtredingen, waaronder het overtreden van de reiscontractenwet. Per overtreding moet de kortingssite een dwangsom betalen. De kortingssite bood onder andere citytrips naar Berlijn aan.

Vergunning

In een reactie laat Groupon weten al enkele maanden over de benodigde vergunning (reislicentie klasse A) te beschikken. Dit zal voortaan bij elke reisaanbieding netjes vermeld worden, zodat de aanbiedingen geheel in orde zijn.

Sites die vakanties en stedentrips met korting aanbieden worden steeds populairder. Naast Groupon zijn er ook veel sites die vakantieveilingen aanbieden. Een stedentrip boeken kan op deze manier een stuk goedkoper. Het “gezamenlijk” aankopen van consumenten drukt de prijs van de aangeboden vakanties en stedentrips. In Nederland zijn er voor zover bekend geen problemen met het reisaanbod van Groupon.

Andere sites voor goedkope vakanties in België zijn onder andere De Vakantiestunter en voor vakantie in Spanje last-minutesspanje.be.

Gebruikt u voor uw stedentrips de reguliere vakantie-aanbieders, of boekt u ook wel eens iets via een vakantieveilingsite? Merkt u hierbij veel prijsverschil? Wij zijn van mening dat het voor sites als Groupon gewoon mogelijk moet zijn om vakanties en citytrips aan te bieden.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie