Stedentrip Top 10 van Lonely Planet voor 2012

De nieuwe lijst van te bezoeken steden in 2012 is weer bekend gemaakt door Lonely Planet. De Top 10 verschilt flink met de Top 10 van 2010. Op nummer 1 van de beste stedentrip vinden we dit jaar Londen, wat natuurlijk alles te maken heeft met de Olympische Spelen die er deze zomer worden gehouden. Verder staan er weinig klassieke citytrip bestemmingen op de lijst, en vinden we in de Top10 zelfs een aantal steden waar wij nog nooit van gehoord hadden. Inspiratie genoeg dus als je op zoek bent naar een leuke stedentrip in 2012. Meer lezen over aanbiedingen kan op deze pagina.

londen citytrip

Korte culturele vakanties en stedentrips worden steeds populairder, en meer en meer mensen besluiten om naast de gewone zomervakantie een of twee keer per jaar een stad te bezoeken. De meesten zoeken het relatief dicht bij huis, en bezoeken populaire bestemmingen als Berlijn, Parijs, Antwerpen en Rome. In onderstaande Top 10 vind je voornamelijk steden die verder van huis liggen, met uitzondering van dé topbestemming voor 2012, Londen, en het Zweedse Stockholm. De volledige Top 10 van Lonely Planet is als volgt:

1. Londen
Vooral voor sportliefhebbers is er deze zomer veel te beleven in verband met de Olympische Spelen. Maar ook voor de mensen die weinig met sport hebben is Londen in 2012 even het centrum van de wereld. De organisatie van de Spelen zorgt voor een bruisende, opgewonden atmosfeer. Voor de spelen is de infrastructuur sterk verbeterd en is er van alles te doen voor internationale bezoekers. Lees meer over een stedentrip naar Londen op deze pagina.

2. Masqat
Hoofdstad van Oman. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sultan Qaboes-moskee, het Royal Opera House Muscat, en de Souk (markt) van Muttrah. De stad is volgebouwd met luxe accommodaties en favoriet onder watersporters. Lonely Planet meldt dat de bevolking gastvrij is en oprecht geïnteresseerd is in toeristen.

3. Bangalore
Is met ruim 5 miljoen inwoners de derde stad van India en staat bekend om haar prachtige tuinen. Trekt als technologisch hart van India veel jonge, hoger opgeleide mensen aan die de stad momenteel de hipste plek van het land maakt. Wellicht wat ver om puur als citytrip te bezoeken maar in combinatie met ene rondreis door India zeer aan te raden.

4. Cádiz
Vriendelijk Spaans kustplaatsje, waar de Nieuwe Kathedraal en de verdedigingswerken de meeste aandacht trekken. In het stadje vindt jaarlijks ene enorm carnaval plaats, waarbij de bevolking tot in de late uurtjes danst en drinkt. Goede te combineren met bijvoorbeeld een stedentrip naar Sevilla en/of Granada.

5. Stockholm

Zweedse hoofdstad die wat prijsniveau misschien niet al te aantrekkelijk is, maar verder het bezoeken meer dan waard. Typisch grootstedelijke, Europese atmosfeer. Bekendste bezienswaardigheden: het Stockholms Slot, het stadhuis, het eiland Djurgården en het Vasamuseum.

De overige vijf citytrips die de Top 10 van Lonely Planet hebben gehaald zijn respectievelijk:
6. Guimarães (Portugal, Culturele hoofdstad van Europa in 2012)
7. Santiago (Chili, ook niet om de hoek)
8. Hong Kong
9. Orlando
10. Darwin

Zin om er op uit te trekken? Outdoor-avonturen beginnen bij Outdoor And Travel. Alles over Outdoor materiaal en kleding, kamperen, sport en reisadvies. Uiteraard net zo geschikt voor een stedentrip.

Hopelijk heb je wat leuke stedentrip ideeën opgedaan aan de hand van deze Top 10 lijst. Volgend jaar weer een nieuwe Top 10, waar we zeker over zullen berichten op citytripje.nl. Meer lezen? Je vindt het volledige artikel op Lonely Planet.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie