Lonely Planet Top 10 Citytrip steden aan het strand

Reisgids Lonely Planet heeft een lijst opgesteld van de tien mooiste citytrip steden die aan de kust liggen. Naast cultuur snuiven is een beetje zon, zee en strand natuurlijk nooit weg, dus de volgende bestemmingen lenen zich uitstekend voor de combinatie van citytrip-cultuur en lekker luieren als op een strandvakantie. De bekendste reisgids ter wereld, De Lonely Planet, selecteerde uit de lange lijst met steden een top 10.

De Top 10 beste Citytrip bestemmingen aan het strand zijn:

1. Barcelona: Weliswaar kunstmatige stranden, maar de beste strandstad van allemaal. De Platja de la Nova Icària is het drukt. Lees meer over Barcelona.
2. Kaapstad: Mooie natuurlijke stranden en een prima sfeer.
3. Rio de Janeiro: Met misschien wel het bekendste strand ter wereld: Copacabana. Je vindt er ook authentiekere strandjes.
4. Tanger: Minder voor de hand liggende citytrip bestemming in Marokko, maar daarom niet minder mooi.

Strand van marseille
Marseille heeft stranden in de buurt

5. Sydney: Bondi Beach is één van de mooiste stranden ter wereld. Je vindt er surfers, hardlopers, zwemmers en enorme golven. Australiërs zijn een sportief en gezond volk, dus hier kun veel mooie mensen spotten.

Op plek zes tot en met tien in deze Top 10 staan respectievelijk Valencia (Spanje, kun je lekker fietsen), Tel Aviv (Israël), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, lees meer over een citytrip naar Dubai), Miami (VS) en Brighton in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst twee Spaanse steden in deze top tien dus, en verder weinig Europese citytrips die getipt worden als je van strand houdt…Maar je kan toch dichter bij huis naar het strand. Denk aan Le Havre in Normandie. Een bezoek aan Normandië kan niet zonder een bezoek te brengen aan de invasiestranden. Meer inspiratie nodig? Ibiza Stad; oftewel Eivissa is de hoofdstad van Ibiza en heeft meerdere prachtige stranden. Op de website kan je een top 10 van mooiste stranden van Ibiza bekijken!

Helaas zijn veel mooie stranden tegenwoordig helemaal volgebouwd met lelijke all-inclusive resorts. Prachtige strandplekjes worden ontsierd door mega-hotels. Er zijn echter, als je goed zoekt, nog pareltjes aan het strand te vinden. Wat te denken van Azulik Tulum aan de Mexicaanse kust, waar je nog een mooi stukje ongerepte natuur vindt. Ook supervet: een trip naar Miami Beach met De VakantieDiscounter.

Varen op Zee

Aan het strand liggen is natuurlijk al heel relaxed, maar wat dacht je van een boottochtje langs de mooiste stranden? Op veel plekken kun je een bootje huren aan het strand. Zo zie je het strand eens van de andere kant, en kun je meer zien dan alleen jouw baai. Een bootje huren is zeker de moeite waard. Een kustlijn waar je misschien niet zo snel aan denkt is die van Toscane. Bekijk hier de beste stranden van Toscane.

Heb je zelf andere suggesties wat betreft mooie steden die aan de kust liggen, laat ze achter in de comments, evenals je favoriete stadsstrranden in Europa (er moeten toch meer fantastische stranden op ons continent te vinden zijn?)

Combineer je zelf wel eens een citytrip met een vakantie aan het strand, of houd je die type vakanties strikt gescheiden? Kijk voor mooie citytrips eens bij Bebsy, of als je een surprise citytrip wilt boeken eens bij Surprise Me. Dan hoor je pas vlak voor vertrek naar welke geheime stedentrips-bestemming je zult afreizen! Kijk voor zonvakanties bij het strand ook bij Koning Aap.

Covid en Strandvakanties

In coronatijd is het niet vanzelfsprekend om op vakantie naar het buitenland te gaan. Gelukkig hebben we in Nederland prachtige stranden, waar je ook heerlijk kan genieten van een strandvakantie. Boek bijvoorbeeld een van de vele strandhuisjes in Zeeland en geniet van strand, zee en al het moois wat deze provincie te bieden heeft.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo