Weekendje Weg Stedentrip Top 10

Naast de zomervakantie en wintersport zijn stedentrips de populairste vakanties. Vele citytrip bestemmingen hebben dermate veel te bieden dat je toch gauw 5 dagen of een week zoet bent om de hele stad goed te bekijken. Dan nog moet je vaak veel historische gebouwen, musea en bezienswaardigheden overslaan. Niet iedereen heeft genoeg vakantiedagen om naast de zomervakantie en een eventuele wintersportvakantie ook nog allerlei stedentrips te ondernemen.

bierhuis in Gent Belgie

Voor hen die dat wél graag vaker zouden doen hebben we een Top 10 van Stedentrip bestemmingen gemaakt die je prima in één weekendje weg (vrijdagmiddag tot en met zondagavond) kunt bekijken. Als je zelf nog citytrips kent die je gezien moét hebben, laat ze achter in de reacties.

Ook dan heb je natuurlijk bij lange na niet alles gezien, maar je hebt een goede indruk van de stad gekregen en toch weer één van je gewenste citytrips ondernomen. Voor de grotere steden als Rome, Barcelona en New York is één weekend natuurlijk nooit genoeg. Voor een weekendje weg citytrips kwamen we tot de volgende Top10:

Stedentrips Weekendje Weg Top 10

1. Gent
2. Parijs
3. Brugge
4. Keulen
5. Brussel
6. Bremen
7. Maastricht
8. Londen
9. Antwerpen
10. Newcastle

Die laatste stad is ook leuk cals combi-reis met een voetbalwedstrijd, dus als voetbalreis naar Newcastle United. Veel stedentrip bestemmingen die u zelf op eigen vervoer kunt bereiken (op Newcastle na, daarvoor kunt u het beste de cruise boot nemen) en dus logischerwijs veel steden in Duitsland en België. Een weekendje weg in België is al populair, maar de Duitse steden zijn ook steeds meer in opkomst. Via Bebsy reizen of ANWB stedentrips zijn goedkope stedentrip-arrangementen te boeken.

Vooral op eigen vervoer naar de Belgische steden staat garant voor een goedkoop weekendje weg. Gent is met haar charmante kleine historische centrum onze favoriete stedentrip bestemming, en staat dan ook op de eerste plaats in onze Top 10 van weekendjes weg bestemmingen. Voor gezellige hotels in deze steden klikt u hier, booking.com geeft namelijk een prima overzicht van betaalbare hotels die kamers beschikbaar hebben.

Als u zelf een weekendje weg wilt, of een Fletcher Roadtrip wilt maken, kunt u rechts verschillende stedentrip aanbieders vinden die vaak goede aanbiedingen hebben lopen, zeker buiten het hoogseizoen. Lees meer over Fletcher Hotels. Heeft u zelf andere ideeën over een weekend weg, en welke steden dicht bij huis daar geschikt voor zijn? Laat uw reacties achter in de comments.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie