12 Veelgestelde vragen over Fletcher Hotels

Fletcher Hotels is samen met Van der Valk de bekendste hotel-keten van Nederland. Je vindt hun hotels verspreid over heel het land, en ze bieden vaak scherp geprijsde hotel-arrangementen. Ook hebben veel vestigingen een prima restaurant, soms een sauna of andere fijne faciliteiten voor een weekend weg.

Fletcher logo

Hoewel hun website vrij duidelijk is, worden er toch heel veel vragen over Fletcher gegoogeld. Ik heb een aantal veelgestelde vragen over Fletcher Hotels op een rijtje gezet. Misschien ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je antwoord zocht op een van onderstaande vragen.

Dit is een aantal vragen over Fletcher Hotels waar veel op gegoogeld wordt

In Google kun je zien waar geïnteresseerden veel naar zoeken. Onderstaande vragen worden het vaakst gesteld:

Hoeveel Fletcher Hotels zijn er?

Je weet dat dit een grote hotelketen is, maar je vraagt je misschien af hoeveel vestigingen Fletcher nu precies heeft. Dit aantal is moeilijk vast te stellen, omdat de keten hotels blijft aankopen. Het laatste aantal (eind 2022) is 109 hotels. Er zijn 75 ****4-sterren hotels en 27 ***3-sterren hotels. volgens Wikipedia koopt Fletcher Hotels vaak familiehotels met een opvolgingsprobleem op. De verwachting is dat het aantal vestigingen in de toekomst nog wel zal uitbreiden. Je vindt alle hotels op Fletcher.nl/hotels

Wat zijn de beste Fletcher hotels?

De Top 10 Fletcher Hotels komt van hun eigen website, en daarom is deze Top 10 niet helemaal objectief. Zoals de zelf al aangeven in het artikel: ‘ieder Fletcher hotel is uniek en uiteraard kun je het beste zelf bepalen welk Fletcher hotel jouw favoriet is.’ En zo is dat. Daarbij heb ik zelf bijvoorbeeld een voorkeur voor een hotel in het bos of aan het strand. Daar overnacht ik liever dan in de stad, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Maar goed, de Top 10 hotels die zij zelf hebben samengesteld is als volgt:

  1. Fletcher Hotel-Restaurant Arion-Vlissingen
  2. Fletcher Wellness-Hotel Brabant-Mill
  3. Fletcher Hotel-Restaurant Teugel Uden-Veghel
  4. Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland
  5. Fletcher Wellness-Hotel Kamperduinen
  6. Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier
  7. Fletcher Boutique Hotel Duinoord
  8. Fletcher Hotel-Restaurant Loosdrecht-Amsterdam
  9. Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven
  10. Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht

Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jouw favoriete hotel, zeker als je er al meerdere hebt bezocht. Laat vooral een comment achter met jouw top-bestemming!

Fletcher Hotels banner 728x90

Wat is het meest luxe Fletcher Hotel?

Er zijn tientallen 4-sterren Fletcher Hotels, maar welke is nu het meest luxe? Die vraag is lastig te beantwoorden. Het luxe 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant in de badplaats Scheveningen is volgens veel bezoekers het allerbeste Fletcher hotel van Nederland. Dit heeft natuurlijk ook veel te maken met de aanwezigheid van het strand en het ruime aanbod van horeca. Zelf ben ik geen fan van de plaats Scheveningen maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het hotel in Scheveningen nog niet bezocht heb.

Het Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg wordt ook regelmatig genoemd als je artikelen leest over Luxe Fletcher Hotels. hetzelfde geldt voor het relatief nieuwe Fletcher Hotel Veerse Meer in Zeeland. Ook hier speelt de aanwezigheid van de kust natuurlijk een rol.

Hoe werkt de Fletcher Voucher?

De Fletcher Voucher is een soort cadeaubon of waardebon die u kunt kopen of ontvangen als geschenk. Deze voucher kan worden gebruikt om te betalen voor verblijf in een van de hotels van Fletcher Hotels, een Nederlandse hotelketen. De vouchers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor overnachtingen, maaltijden en andere diensten aangeboden door de hotels. De waarde van de voucher kan variëren, afhankelijk van het type en de duur van het verblijf.

Albert Heijn heeft soms een speciale actie. Met de AH Fletcher actie verblijf je vanaf slechts € 25,00 voor 2 personen in een hotel. Lees de voorwaarden goed.

Wat is beter Fletcher of Van der Valk?

Ook het antwoord op deze vraag is uiterst subjectief. Je hebt mensen die al decennia zweren bij Van der Valk, net zoals je Fletcher adepten hebt. Daarbij is het lastig 2 hotelketens te vergelijken, omdat individuele hotels onderling natuurlijk erg verschillen. Zowel Fletcher als Van der Valk hebben 3- en 4-sterren hotels. De mooiere Van der Valk hotels en arrangementen vind je op ValkExclusief.nl, en de best beoordeelde Fletcher hotels vind je op fletcher.nl/hotels, en selecteer dan links ‘4 sterren’ en als beoordeling ‘Erg goed 8+’

Hoe heette Fletcher vroeger?

Fletcher Hotels is in 1997 is opgericht door Chris Luken, die grappig genoeg in het verleden als ober had gewerkt een hotel van de concurrent Van der Valk. Zo kon hij goed ‘het trucje afkijken’ en zelf de hotelbusiness induiken. Chris kocht hotel Koogerend op Texel en vernoemde de hotelketen naar zijn hond; Fletcher. Het gaat dus niet om een keten die op enig moment is overgekocht en van naam veranderd is.

Fletcher Voordeel Vrijdag banner

Welke Fletcher Hotels hebben wellness faciliteiten?

Ben je op zoek naar een relaxte overnachting maar dan met sauna of wellness? Ook dan zit je goed bij Fletcher Hotels! Op moment van schrijven hebben 36 hotels sauna en wellness faciliteiten. Op de website van Fletcher vind je een praktische kaart met alle hotels die sauna en wellness faciliteiten hebben.

De blauwe icoontjes zijn driesterren hotels, en de groene vier-sterren. Ook de hotels met sauna zijn weer aardig verdeeld over het land. Als je kiest voor Wellness hotels met een beoordeling van 8 over hoger springen de volgende 5 hotels er uit:

  • Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen ****
  • Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht ****
  • Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg ****
  • Strandhotel Haamstede ****
  • Hotel-Restaurant Teugel Uden-Veghel ****

Welke BLUE Wellness is het mooiste?

Een aantal hotels valt onder het BLUE Wellness concept: dé wellness-, spa- & beautylocaties van Fletcher hotels. Er zijn 5 luxe wellness resorts:

  • BLUE Wellnessresort Leiden
  • BLUE Wellness Hotel Helmond
  • BLUE Wellnessresort Zeeland
  • BLUE Wellnessresort Sittard
  • BLUE Wellnessboot Mill bij Nijmegen

Naast de wellness-resorts zij er nog 3 BLUE Wellness locaties te vinden in Etten-Leur, Bergen op Zoom en het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Welk BLUE Wellnessresort het mooiste is is lastig te beoordelen. Op moment van schrijven heeft de BLUE Wellnessboot Mill de hoogste beoordeling in Google-reviews, op de voet gevolgd door het Wellness-resort in Zeeland. De beoordelingen ontlopen elkaar weinig, van 3.8 tot 4.1 uit 5 sterren. Lees meer op de website Bluewellness.nl.

bed in hotelkamer

Wat is de Fletcher Lazy Day?

Misschien heb je gehoord van de Fletcher Lazy Day, maar weet je niet precies wat dit is. Welnu, normaalgesproken moet je meestal om 11:00 uitchecken. Met de Fletcher Lazy Day actie kun je dit verlengen tot 13:00, voor slechts 15 euro per kamer (op moment van schijven). Lekker als je na het ontbijt nog een wandeling wilt maken of de sauna / Turks stoombad in wilt gaan.

Geef bij de receptie (tijdig) aan dat je gebruik wilt maken van de Lazy Day optie. Als een hotel goed vol zit of te maken heeft met overbezetting wil het nog wel eens voorkomen dat je geen gebruik kunt maken van de Lazy Day. Als je een van de eerste gasten bent die aangeven dat ze deze optie willen komt het meestal wel goed! De Lazy Day moet niet verward worden met het Lazy Sunday Arrangement, dat is heel wat anders. Dit is een van de vele Fletcher arrangementen.

Wat voor Fletcher Arrangementen zijn er?

De hotelketen heeft diverse (voordelige) arrangementen. Zeker in rustige periodes buiten het winterseizoen kun je prima aanbiedingen vinden. Als je Fletcher Friend wordt krijg je nog eens een extra korting. Sommige arrangementen hebben een thema, zoals het Klavertje Vier Arrangement. Daarover later meer. Je vindt actuele aanbiedingen op Fletcher.nl/arrangementen, Een greep uit de arrangementen:

  • Fletcher’s Waanzinnige Winterweken – 2 of 3 dagen
  • Lekker weg bij Fletcher Arrangement – 3 of 4 dagen
  • Klavertje Vier Arrangement – 4 of 5 dagen fietsen / wandelen.
  • BLUE Wellness Arrangement – 2 dagen
  • BLUE Hotel All-Inclusive Arrangement – 2 of 3 dagen
  • Voordeel Vrijdag Arrangement – 3 dagen
  • Uitwaai Arrangement (aan het strand) – 3 of 4 dagen
  • Lazy Sunday Arrangement – 2 dagen
  • Fletcher Roadtrip – 7 of 9 dagen met eigen auto van hotel naar hotel

Wat is het Fletcher Klavertje Vier Arrangement?

Heb je zin in een korte wandel- fietsvakantie in een fraaie regio in eigen land? Denk dan eens aan een Klavertje Vier Fiets of Wandel-arrangement. Hierbij fiets of wandel je tijdens een 4 of 5 dagen van hotel naar hotel. En dat allemaal in een mooi fietsgebied in Nederland! Bij de receptie krijg je de routes die je gaat lopen of fietsen. Ontbijt en diner zitten bij het arrangement in. Op dit moment zijn er 10 Klavertje Vier arrangementen voor actievelingen. Je vindt ze op Klavertjevierarrangement.nl

Fletcher Klavertje Vier banner

Kun je bij Fletcher kosteloos annuleren?

Ja, je kan gratis annuleren mits je dit op tijd doet. Op de website is momenteel te lezen: ‘Bij reserveringen kunt u kosteloos annuleren tot 5 dagen voor de dag van aankomt’. Mogelijk gelden er wel aanvullende voorwaarden, bijvoorbeeld bij bepaalde arrangementen. Daarbij kan dit soort voorwaarden natuurlijk wel veranderen dus lees dit even goed na op Fletcher.nl voordat je een overnachting boekt.

Dit artikel zal in de toekomst blijvend worden aangevuld met veelgestelde vragen over Fletcher Hotels. Heb jij zelf een vraag, of wil je iets kwijt over deze keten? Klim in de pen en laat een reactie achter onderaan deze pagina. Dat waardeer ik zeer 🙂


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie