De nieuwe trend, op wellness vakantie in eigen land

Het boeken van een Wellness vakantie in Nederland wordt steeds populairder, zo blijkt. Het leven wordt steeds drukker, waardoor we ook steeds meer behoefte hebben aan het vinden van ontspanning. Dit kun je thuis zoeken door een avondje voor jezelf in te plannen met bijvoorbeeld een uitgebreid bad en een maskertje. Maar soms heb je behoefte aan iets meer wellness om te ontspannen. Dit kan met gewoon een dagje relaxen in de spa, maar de nieuwe trend is een wellness vakantie in eigen land! 

Hier boek je een wellness vakantie in Nederland

Er zijn veel plaatsen in Nederland waar je een wellnessvakantie kunt boeken. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Fletcher BLUE Wellness locaties. Je hebt bij BLUE de keuze uit 8 verrassende locaties waarvan vijf luxe wellnessresorts, één wellnesslocatie en twee kleinschalige spalocaties. Bezoek Bluewellness.nl
  2. Thermen Bussloo: een grote wellnessresort in Gelderland met verschillende sauna’s, zwembaden, whirlpools en behandelingen. Bezoek de website.
  3. SpaOnline.com is een website waar je kunt kiezen uit honderden aanbiedingen voor Spa & Wellness vestigingen, maar ook hotels en recreatieparken met wellness-faciliteiten vindt. Een goede start om je een voordelige wellness vakantie in Nederland te vinden. Bezoek de website.
  4. De Veluwse Bron: een groot wellnessresort in Gelderland met verschillende sauna’s, zwembaden, whirlpools en behandelingen. Bezoek de website
  5. Thermen Holiday: een groot wellnessresort in Limburg met verschillende sauna’s, zwembaden, whirlpools en behandelingen. Bezoek de website
  6. Thermen Soesterberg: een wellnessresort in Utrecht met verschillende sauna’s, zwembaden, whirlpools en behandelingen. Bezoek de website
  7. Spas in Holland : een website waar je diverse wellnessresorts in Nederland kunt boeken met diverse wellness opties, zoals sauna’s, zwembaden, whirlpools en behandelingen. Bezoek de website.

Er zijn nog vele andere wellnessresorts in Nederland waar je een vakantie kunt boeken, afhankelijk van waar je wilt verblijven en welke faciliteiten je zoekt. Sommige resorts bieden ook arrangementen aan met bijvoorbeeld een overnachting in combinatie met een spa dagbehandeling.

Wellness vakantie in Nederland BLUE Fletcher

Genieten in de spa

Wanneer je een dagje naar de spa gaat, voel je je daarna meestal als herboren. In de spa kun je lekker ontspannen in de verschillende sauna’s, daarna afkoelen in een van de baden en kun je het compleet maken met een lekkere massage of gezichtsbehandeling. Je zult je hierna zo fijn, ontspannen en schoon voelen. 

Massage in een Spa
Massage in een Spa

Om je verblijf compleet te maken kun je ook kiezen voor een arrangement met meerdere dagen in de spa. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je naast het spa complex ook een hotel hebt. Zo kun je na een ontspannende dag in de spa meteen lekker je bed in duiken. De dag erna kun je gewoon weer naar de spa om nog meer tot rust te komen. Zo kom je echt herboren weer thuis.  

Wanneer je meer behoefte hebt aan 1 dag sauna, maar niet zo goed naar een openbare sauna durft, kun je een privé sauna huren. Er zijn in Nederland steeds meer luxe privé sauna’s te vinden. Hier heb je de wellnessfaciliteiten geheel voor jezelf of samen voor jou en je partner of een vriend of vriendin. Maak het compleet met een fijne overnachting bij een mooi hotel of bed and breakfast in de buurt! 

Wat is het verschil tussen een spa en een wellness?

Een spa en een wellness zijn beide plaatsen waar mensen kunnen ontspannen en zich kunnen verwennen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Een spa is meestal gericht op therapeutische behandelingen, zoals massage, hydrotherapie en fysiotherapie.

Een wellness is meer gericht op preventie en ontspanning, met een breder aanbod van diensten zoals sauna’s, stoombaden en schoonheidsbehandelingen.

Wellness vakantie met massage

Een hotel met wellness faciliteiten

Bij hotels zie je ook steeds vaker dat er een wellness te vinden is. Dit is tegenwoordig niet alleen meer het standaard zwembad en bubbelbad. Je kunt er ook steeds vaker een stoombad en sauna vinden. Om het helemaal compleet te maken is er ook altijd een restaurant, waar je de relaxte dag perfect kunt afsluiten. 

Als je verder gaat kijken naar hotels met wellness, kun je ook specifiek zoeken naar een hotel waar je ook behandelingen kunt boeken. Maak je ontspannend weekend weg compleet met een massage of een gezichtsbehandeling. Doordat de wellness in het hotel zelf zit, hoef je de deur niet uit en kun je na je ontspannen dag fijn terug komen op je hotelkamer en meteen gaan slapen.

Om deze luxe meer privé te ervaren, bieden verschillende hotels ook wellness kamers aan. Dit zijn luxe hotelkamers waar je een bubbelbad hebt of zelfs een eigen sauna. Zo kun je genieten van de wellness in privé en comfort van je eigen hotelkamer. Dit is ook een perfect cadeau om aan je partner te geven om samen even volledig te kunnen ontspannen. 

All Inclusive Wellness Vakanties

Er zijn verschillende opties voor All Inclusive Wellness vakanties in Nederland die je kunt boeken. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Hotel SpaPuur in Limburg biedt een aantal All Inclusive Wellness arrangement aan.
  • Landal GreenParks vakantieparken biedt verschillende All Inclusive verblijven in Nederland met wellnessfaciliteiten.
  • Thermae 2000 in Valkenburg, Limburg, biedt verschillende all inclusive spa arrangementen. Bezoek hun website.
  • Veluwse bron in Emst, Gelderland, biedt diverse all inclusive spa arrangementen.
  • Op SpaOnline en BLUE Wellness vind je diverse andere arrangementen.

Het is aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken en te kijken welke het beste bij je wensen past.

BLUE all inclusive wellness vakantie

Wat doe je aan naar wellness locaties?

Als je naar een wellness locatie gaat, is het belangrijk om comfortabele en gemakkelijk uit te trekken kleding te dragen, zoals een badjas, slippers en een zwembroek of bikini. Bij veel sauna’s en wellness faciliteiten is het verboden badkleding te dragen. Soms is er een specifieke badkleding-dag.

Sommige locaties kunnen specifieke extra kledingvoorschriften hebben, zoals het dragen van een badmuts in een sauna of het verplicht dragen van een badpak in een zwembad. Het is ook aan te raden om een handdoek, toiletartikelen en eventuele persoonlijke medicijnen mee te nemen. Het is aan te raden om geen waardevolle spullen mee te nemen, omdat sommige locaties geen beveiligde opslag hebben.

Ga de natuur in! 

Wanneer we denken aan een wellness vakantie in eigen land, denken we al snel aan een hotel met wellness of aan de spa. Dit zijn natuurlijk niet de enige opties. Bij wellness moet je denken aan ontspannen en helemaal tot rust komen. Door de natuur in te gaan bereik je dit ook! 

Dit kun je al bereiken door een mooie wandeling te maken op het strand of in het bos. Ook mindful wandelen zal je rust kunnen brengen. Zo is het leuk om een keer een blotevoetenpad te lopen. Er zijn meerdere blotevoetenpad te vinden in Nederland. Zo voel je je gegrond en een met de natuur. Zo wandel je echt mindful!

Naast wandelen in de natuur is ook tijd doorbrengen aan of op het water zeer rustgevend. Dit kun je doen door te wandelen op het strand, maar heb je ook wel eens aan suppen gedacht? Met een sup board het water op is erg leuk, maar je zult ook even helemaal tot rust komen. Zeker als je gaat suppen op plekken waar geen andere mensen op het water zijn. 

Wellness artikelen in Sauna

Naar een knus wellness vakantiehuisje

Wanneer je naar de wellness wilt gaan, kom je vaak als eerste uit bij hotels met een wellness erbij. Daarna vind je ook al snel de verschillende spa complexen waar je ook kunt overnachten. Zo kun je vaak een goede aanbieding vinden en een uitgebreid arrangement boeken. Mooie huisjes in de natuur vind je bij Natuurhuisje.nl.

Wanneer je behoefte hebt aan meer privacy, zijn er in Nederland ook veel knusse wellness vakantiehuisjes te vinden. Er is op Natuurhuisje.nl een aparte pagina’s met natuurhuisjes met prive-sauna te vinden. En zo zijn er ook verschillende vakantieparken die hierin gespecialiseerd zijn. Zo kun je verschillende huisjes boeken en hoef je in principe het vakantiepark niet af tijdens je wellness vakantie.

De vakantie huisje hebben verschillende faciliteiten, je kunt een huisje boeken waar jij behoefte aan hebt. Zo hebben verschillende huisjes bijvoorbeeld een eigen sauna of stoombad, maar ook hebben ze vaak aan jacuzzi of hottub. Zo kun je je echt even helemaal onderdompelen in de wellness. 

De vakantiehuisjes zijn vaak te vinden in een rustige en ontspannende omgeving. Zo vind je ze vaak in een bosrijk gebied. Zo kun je overdag lekker wandelen in de natuur en tot rust komen, daarna opwarmen met een kop thee en daarna de sauna in gaan om helemaal op te warmen. Voor het avondeten kun je naar een fijn restaurant gaan of kies voor een hapjesavond. Maak allemaal kleine hapjes en eet deze op in de hottub. Een ultieme luxe relaxte avond! 

Wat is jouw favoriete wellness vakantie in Nederland?

Wellness in eigen land is een trend waar steeds meer mensen aan toegeven. Je hoeft niet meer per se ver te reizen om die ontspanning te vinden. Dit kan dus ook gewoon makkelijk in eigen land! Door te kiezen voor een weekendje weg in een hotel met wellness of een weekje weg te boeken in een wellness vakantiehuisje kun je dit al ervaren!

Wanneer je niet zoveel tijd hebt om een paar dagen weg te boeken voor je wellness, is een dagje spa ook zeker een goede uitkomst. Door jezelf een complete dag onder te dompelen in de sauna’s en baden in de spa, ervaar je ook al een heerlijke wellnessdag. De tijd nemen voor ontspanning is altijd een goed idee en zal je goed doen!

Heb jij een favoriete wellness-locatie voor een (korte) vakantie? Ga je graag naar de BLUE faciliteiten van Fletcher Hotels of juist liever niet naar een keten? Ik lees het graag terug in de comments.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie