Op Stedentrip naar Rome: moet ik de Roma Pass of andere kortingskaart kopen?

Je gaat op stedentrip naar Rome, en wilt veel musea en bezienswaardigheden bekijken. Daarbij wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan lange wachtrijen (zoals bij de Vaticaanse musea). Misschien overweeg je de Roma Pass of een van die andere passen. Er is namelijk een aantal Roma City Passes waarmee je wachtrijen kunt voorkomen en voordelig (mits je er genoeg gebruik van maakt) veel attracties en bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Maar welke stadspassen zijn er allemaal, en is een Roma Pass of andere kaart de moeite en het geld waar? Daar over gaat dit artikel. De verschillende kortingskaarten voor Rome zijn (ruim van tevoren) online te koop bij Getyourguide.nl. Daar vind je ook leuke activiteiten in en leuke tours door Rome trouwens.

Welke kortingskaarten voor een stedentrip naar Rome zijn er allemaal?

Er zijn verschillende kortingskaarten voor een stedentrip naar Rome die beschikbaar zijn, zoals:

  1. Roma Pass: biedt gratis toegang tot twee musea of archeologische sites en korting op andere bezienswaardigheden.
  2. Omnia Card: biedt gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden binnen Vaticaanstad, waaronder de Sint-Pieter en het Vaticaan, en een hop-on hop-off busrit.
  3. City Sightseeing Roma: biedt een hop-on hop-off busrit en gratis toegang tot sommige bezienswaardigheden.
  4. Rome Tourist Card. Met  deze kaart kun je eenvoudig en snel top attracties als het Colosseum, St. Pieter, Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel) reserveren in 1 handige combi-kaart. Bekijk de Rome Tourist Card en wat je er precies mee kunt.
  5. Biglietto Integrato Giornaliero: een dagkaart voor het openbaar vervoer in Rome.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en prijzen van deze kaarten kunnen variëren, dus het is aan te raden om vooraf te controleren welke opties er zijn en welke het beste bij je reisplannen past. Als je bijvoorbeeld vooral veel wilt winkelen en uit eten wilt gaan is zo’n stadspas minder nuttig. Verderop op deze pagina lees je meer over de afzonderlijke kortingspassen.

Moet ik wel of niet een Rome City Pass of andere Rome kaart kopen?

Het is afhankelijk van je reisplannen en budget. Een Rome City Pass biedt vaak kortingen op verschillende toeristische attracties en vervoersdiensten (openbaar vervoer en soms hop-on hop-off bussen), dus als je van plan bent om veel te zien en te doen in Rome, kan het een goede keuze zijn. Maar als je slechts een paar specifieke bezienswaardigheden wilt bezoeken, kan het goedkoper zijn om individuele tickets te kopen.

Het is belangrijk om de kosten van de pass te vergelijken met de kosten van de individuele tickets die je wilt kopen, om te bepalen of het een goede waarde is. Echter, het is natuurlijk wel zo dat je met een Roma City Pass eerder dat museum waar je toevallig langsloopt binnen gaat dan zonder. Vergelijk het met de Museumkaart hier in Nederland. Als je weinig tijd hebt in Rome is dit misschien minder het geval.

De topattracties tijdens een stedentrip naar Rome zijn:

Tiqets Rome banner


Ik zal een aantal kortingspassen voor Rome op een rijtje zetten. Het is echter wel een zootje binnen de stadspassen-industrie, en dat geldt niet alleen voor de Rome passen. Het is een onoverzichtelijke wirwar van kortingskaarten waardoor je nauwelijks weet wat je met welke pas kunt doen. Laat staan welke je het beste kunt kopen en welke het voordeligst is. Een overzicht vind je op Getyourguide en Tiqets.com, wellicht word je er wijs uit. Hier onder toch een poging de verschillende Rome stadspassen te onderscheiden.

Wat is de Roma Pass en wat kun je er mee?

De Roma Pass is een kaart die toeristen in Rome kunnen kopen om toegang te krijgen tot diverse musea en historische bezienswaardigheden in de stad. De kaart is geldig voor 48 of 72 uur vanaf het moment van activatie en biedt gratis toegang tot de eerste twee musea of bezienswaardigheden die u bezoekt, en korting op de volgende bezienswaardigheden. De pas is te koop via Tiqets.com.

Roma Pass 72 uur

Met de Roma Pass kunt u gratis toegang krijgen tot verschillende bekende musea en historische bezienswaardigheden in Rome, waaronder het Colosseum, het Forum Romanum, het Palatijn, het Museo Nazionale Romano, het Museo Barracco, het Museo Nazionale Etrusco, het Museo dell’Ara Pacis, de Catacomben en vele andere.

De Roma Pass is ook geldig voor gebruik in het openbaar vervoer, waaronder bus, metro en tram, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen en de verschillende bezienswaardigheden te bereiken.

De kaart is verkrijgbaar in twee versies: de Roma Pass 48 uur, die geldig is voor 48 uur vanaf het moment van activatie, en de Roma Pass 72 uur, die geldig is voor 72 uur vanaf het moment van activatie. Beide versies zijn verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen.

De Roma Pass is een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd de meest populaire bezienswaardigheden in Rome te bezoeken. Het is een efficiënte manier om tijd en geld te besparen, vooral als u van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken in een korte periode van tijd.

Trevi fontein in Rome
Trevi Fontein is gratis te bezoeken

De Roma Pass is te koop bij de deelnemende musea, de toeristen-informatiepunten, de luchthavens en treinstations en in vele hotels in Rome, maar ook gewoon online.

In samenvatting, De Roma Pass is een kaart die toeristen toegang geeft tot vele musea en historische bezienswaardigheden in Rome. De kaart is geldig voor 48 of 72 uur en biedt gratis toegang tot de eerste twee musea of bezienswaardigheden die u bezoekt, en korting op de volgende bezienswaardigheden. De Roma Pass is ook geldig voor gebruik in het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen en de verschillende bezienswaardigheden te bereiken. Het is een efficiënte manier om tijd en geld te besparen voor toeristen die veel bezienswaardigheden will. Lees meer of koop hem op Tiqets.com

Rome Tourist Card

De Rome Tourist Card is een kaart die toeristen toegang geeft tot veel van de belangrijkste musea, monumenten en archeologische sites in Rome, evenals gratis of kortingen op openbaar vervoer.

Met deze kaart kun je bijvoorbeeld gratis toegang krijgen tot bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de Galleria Borghese. Sommige kaarten bieden ook gratis of gereduceerde toegang tot andere bezienswaardigheden zoals de Vaticaanse Musea en de Sint-Pieter.

Rome Tourist Card

Daarnaast biedt de kaart ook kortingen op openbaar vervoer, waaronder bus- en metroritten. De kaart is beschikbaar voor verschillende duur, van 24 uur tot 3 dagen, afhankelijk van de tijd die je in Rome verblijft.

De Rome Tourist Card is een gemakkelijke manier om geld te besparen tijdens je bezoek aan Rome, omdat het je toegang geeft tot veel van de populairste bezienswaardigheden en het openbaar vervoer zonder dat je elke keer apart moet betalen.

Het is een aanrader voor mensen die veel belangrijke bezienswaardigheden willen bezoeken in Rome en die van plan zijn veel gebruik te maken van het openbaar vervoer in Rome.

Het is belangrijk om te weten dat sommige bezienswaardigheden niet inbegrepen zijn in de kaart, zoals bepaalde tentoonstellingen of speciale events. Het is daarom aan te raden om de lijst met inbegrepen bezienswaardigheden goed door te nemen voordat je de kaart koopt. Ook deze kaart is online te koop via Tiqets.com. Andere kaarten vind je bij Getyourguide.nl

In het algemeen is de Rome Tourist Card een handige manier om geld te besparen tijdens je bezoek aan Rome en om snel toegang te krijgen tot veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en het openbaar vervoer in de stad.

Best of Rome Kaart met Openbaar Vervoer

De Best of Rome-kaart is een kaart die toeristen toegang geeft tot veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Rome. Deze pass is daarmee vergelijkbaar met de Roma Pass. De kaart biedt vaak gratis of gereduceerde toegang tot populaire attracties zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, en andere historische monumenten en musea.

Met de Best of Rome-kaart kun je bijvoorbeeld gratis toegang krijgen tot bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, en andere historische monumenten en musea. Sommige kaarten bieden ook gratis of gereduceerde toegang tot andere bezienswaardigheden zoals de Vaticaanse Musea en de Sint-Pieter.

Tiqets Rome banner

De kaart biedt ook vaak kortingen op activiteiten zoals rondleidingen door de stad, gondelvaarten, wijnproeverijen en andere culturele evenementen. Sommige kaarten bieden ook kortingen op restaurants, winkels en andere diensten in de stad.

De Best of Rome-kaart is beschikbaar voor verschillende duur, van 24 uur tot 7 dagen, afhankelijk van de tijd die je in Rome verblijft. De kaart is gemakkelijk te gebruiken en kan vaak worden gekocht bij toeristeninformatiepunten, hotels en online bij Getyourguide.nl

De Best of Rome-kaart is een handige manier om geld te besparen tijdens je bezoek aan Rome, omdat het je toegang geeft tot veel van de populairste bezienswaardigheden en activiteiten zonder dat je elke keer apart moet betalen.

Rome Omnia Card

De Rome Omnia Card is een all-inclusive kaart die toeristen toegang geeft tot veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Rome. De kaart lijkt op de Roma Pass, en biedt vaak gratis of gereduceerde toegang tot populaire attracties zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Vaticaanse Musea en de Sint-Pieter.

Roma Omnia Card

Met de Rome Omnia Card kun je bijvoorbeeld gratis toegang krijgen tot bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Vaticaanse Musea en de Sint-Pieter. Daarnaast biedt de kaart vaak ook gratis of gereduceerde toegang tot andere bezienswaardigheden zoals de Catacomben, de Villa Borghese, de Villa Adriana en de Villa d’Este.

De kaart biedt ook vaak kortingen op activiteiten zoals rondleidingen door de stad, gondelvaarten, wijnproeverijen en andere culturele evenementen. Sommige kaarten bieden ook kortingen op restaurants, winkels en andere diensten in de stad.

De Rome Omnia Card is beschikbaar voor verschillende duur, van 24 uur tot 3 dagen, afhankelijk van de tijd die je in Rome verblijft. De kaart is gemakkelijk te gebruiken en kan vaak worden gekocht bij toeristeninformatiepunten, hotels en online.

Overige City Passes voor Rome

Er zijn zoals gezegd nog veel meer citypansses voor Rome. Iets te veel als je het mij vraagt. Een overzicht vind je op deze pagina. Lees meer over Getyourguide. Check altijd bij het kopen de laatste actuele informatie. Bovenstaande kan verouderd zijn op den duur.

Jouw ervaringen met de Roma Pass, Omnia Card of een van de andere city passes kun je hier onder kwijt in de comments. Zelf heb ik vooralsnog alleen gebruik gemaakt van de Stockholm Pass. Daar heb ik toen veel aan gehad. Veel plezier op je Rome trip!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie