Cairo: 2-daagse Excursie naar de Zwarte en Witte Woestijn in Egypte

Geen betere manier om de hectiek van Cairo te ontvluchten dan via een excursie naar de Witte en Zwarte Woestijn! Dat dachten wij toen we onze rondreis in Egypte aan het plannen waren, weken voor vertrek. Dit bleek een uitstekend idee en het kamperen in de Witte Woestijn van Egypte bleek achteraf een van de hoogtepunten van onze reis. Deze 2-daagse Woestijn-excursie hadden we vooraf geboekt via Getyourguide.

We hadden voor deze trip gekozen vanwege de geweldige reviews. Er is ook een drie-daagse excursie, waarbij je nog dieper de Witte Woestijn van Egypte in gaat, en 2 nachten kampeert in plaats van 1. Dat vonden wij iets te veel van het goede, bovendien hielden we de nacht dat we kampeerden ons hotel in Cairo ‘aan’ zodat we daar onze spullen konden achterlaten (grote koffers mogen niet mee op de woestijnexcursie, een kleine reistas op wielen is wel).

Bekijk de foto’s van onze 2-daagse Excursie naar de Zwarte en Witte Woestijn in Egypte, inclusief superleuke overnachting midden in de woestijn in een tent. De landschappen zijn af en toe adembenemend. We aten kip die op een kampvuur was bereid, en ook het ontbijtje was prima in orde. Andere hoogtepunten waren het sandboarden en de lunch bij een lokaal gezin.

onze Jeep voor de excursie

Dit kan je van deze GetYourGuide excursie verwachten:

Je avontuurlijke reis naar de Witte Woestijn en de Bahariya Oasis begint met een vlotte ophaalservice vanaf je hotel of een gekozen locatie in Caïro of Gizeh. Daarna brengt de chauffeur je naar de Bahariya Oasis, die zich op 4 uur rijden van Caïro bevindt. Bij aankomst op de bestemming ontmoet je de tourgids en geniet je van de lunch in een plaatselijk restaurant.

Vervolgens wordt je meegenomen naar de Zwarte Woestijn, bekend om zijn zwarte vulkanische heuvels en dolerietrotsen. Later verken je de Bedoeïenenvallei en heb je de mogelijkheid om te zwemmen in het zwavelwater. Zwemmen was ons overigens niet aangeboden.

Hierna vervolg je de reis naar de Kristallen Berg in de Agabat Vallei, waar je de indrukwekkende afzettingen van kwartskristallen kunt bewonderen. Daarna maken we een tussenstop om te genieten van zandsurfen.

Verder ga je naar het White Desert National Park, waar je de prachtige door de wind gevormde rotsformaties kunt bewonderen en de Vallei van de Tenten kunt ontdekken, waar de rotsen de vorm hebben van tenten. Ten slotte word je naar de kampeerplaats in de witte woestijn gebracht, waar een smakelijk diner op je wacht. Lees hier meer over Get Your Guide en hun tours.

Eerste stop Woestijn Excursie

oase Egypte

Witte woestijn Egypte

Indrukwekkende witte woestijn Egypte

een aantal Jeeps in Egypte Woestijn

Witte woestijn

Het Konijn witte woestijn

Onze tent in de woestijn van Egypte

Zonsondergang Woestijn

Zonsondergang Egypte

het avondeten van de excursie naar de woestijn

Ontbijt in de woestijn

Woestijn


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie