Iets voor jou? Verhuizen naar het mooie Spanje

Wie wil er nou niet verhuizen naar Spanje. Wakker worden in een schitterende omgeving, ik zou het wel weten hoor. Spanje heeft ongelooflijk veel te bieden voor studenten, gezinnen maar ook ouderen. Voor iedereen is er wel wat te beleven. Hieronder kun je de voordelen vinden als het om verhuizen gaat naar Spanje.


1. 320 dagen zon per jaar

De makkelijkste reden is dat je Spanje 320 dagen zon hebt. Dat is nogal een verschil vergeleken in Nederland. In het kort kun je dus heerlijk gaan genieten van de zon. Zeker een reden om te verhuizen naar Spanje. Geen last meer van de koudere maanden waarbij het in Nederland al lang donker en guur is. In Spanje kun je lekker van de zon genieten. Wanneer je houdt van zachte temperaturen in de winter en milde warmte in de zomer is Spanje dus zeker een land waar je heen zou moeten verhuizen.

2. Een langere levensverwachting

Uit recente studies is gebleken dat de levensverwachting van de mensen in Spanje bij de hoogste van Europa horen. In landen rondom het Middellandse zee gebiedt wordt erg gezond en gevarieerd gegeten. Denk maar eens aan verse vis, fel gekleurde groentes en olijven. Daarnaast helpt natuurlijk de zon ook heel erg mee. Veel oudere Spanjaarden zijn ook nog gewoon aan het werk. Daarnaast zijn ze ook altijd te vinden rondom de markten en op straat.

3.Spanjaarden betalen ook met de euro

Verhuizen naar een ander land kan moeilijk zijn wanneer er ook een hele andere munteenheid is. In Spanje hoef je je hierover geen zorgen te maken. Spanje heeft net zoals Nederland gewoon de euro. Vreemde berekeningen over wat je munt precies waard is en hoeveel je voor een product betaald hoef je dus niet te doen. Alleen meer reden om te verhuizen naar Spanje. 

Bron: https://www.dehaan.nl/

4. Bijzonder maar waar

Helemaal gek van culturele bezigheden. Dan is Spanje zeker het land waar je heen moet.  Spanje staat als land op nummer 3 van de Unesco Werelderfgoedlijst. Door het hele land zijn 44 verschillende plekken waar monumenten te vinden zijn. Natuurlijk heeft Spanje veel meer te bieden dan deze monumenten. Je culturele hart kan je er in ieder geval goed ophalen.

gaudi architectuur Barcelona

5. Het lekkere eten

Spaanse tapas hapjes wie wil dat nou niet, heerlijke paella en Sangria? Tot lekker laat met de familie en buren zitten eten, wat een genot. Natuurlijk kan je wanneer je naar huis gaat ook je kookkunsten laten zien aan anderen.

6. Fantastische steden om te bezoeken

Spanje is cultureel ook nog eens een feest. Wanneer je naar Spanje verhuist kun je kiezen voor een van deze grote (toeristische) steden, maar ook kleinere plaatsen ene kustplaatsen zijn erg in trek. Van daaruit kun je natuurlijk ook gewoon een stedentrip maken naar bijvoorbeeld Bilbao, Valencia, Madrid of Barcelona. Bekijk welke tours je in Valencia kunt doen of hoe je er lekker kunt fietsen.

Overweeg jij wel eens te emigreren naar Spanje? Wat zijn je overwegingen en voor welke stad of regio zou je dan kiezen? Laat een comment achter. Ook voor mensen die al naar Spanje verhuis zijn: deel je ervaringen met ons! Tips zijn natuurlijk ook welkom.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie