Een voetbalreis naar de sleeping giant Newcastle United 

Overweeg je een voetbalreis naar Newcastle United te maken? Goed idee! Waar veel voetbalfans eerder zullen kiezen voor Chelsea, Liverpool, Fulham of Manchester United is deze club een ware sleeping giant spelend in een stadion met een ongekende sfeer.

Premier League

De grootste en bekendste voetbalcompetitie van de wereld is de Premier League. De beste voetballers komen uit in de Engelse voetbalcompetitie en dat heeft een goede reden.

Newcastle united vlag

De intensiteit ligt veel hoger en er staat onwijs veel op het spel. De Premier League kent meerdere topclubs, zoals Arsenal FC, Manchester United, Manchester City, Chelsea en Liverpool FC. Echter komt ook de volksclub Newcastle United uit op het hoogste niveau in Engeland.

Jij kan dan ook een fantastische voetbalreis boeken naar een wedstrijd van Newcastle United. Je stapt op de boot en de volgende dag zit jij al in het stadion om te genieten van Engels topvoetbal.

De voetbalreis naar Newcastle United is onder andere beschikbaar bij DFDS Seaways, maar er zijn nog veel meer aanbieders van voetbalreizen naar de Premier League en zelfs de Championship. Daarover later meer. Met DFDS ga je met de boot naar Newcastle. Bekijk hun aanbod van wedstrijden van Newcastle United.

St James Park Newcastle
St James Park

Newcastle United bezoeken met de boot

Newcastle kan jij bereiken met de auto en het vliegtuig, maar het is nog zoveel leuker om op de boot te stappen. DFDS Seaways organiseert dagelijks boottochten van IJmuiden naar Newcastle. Je vertrekt op de vrijdagmiddag uit Nederland, maar de volgende ochtend al vroeg aan te komen in Newcastle. Daardoor kan jij genieten van een dagje in de Engelse stad en ook nog eens een voetbalwedstrijd bezoeken van de lokale voetbalclub.

Een boottocht naar Newcastle United neemt veel voordelen met zich mee. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijker inchecken en je hoeft geen rekening te houden met de ongekende drukte op de luchthaven. Daarnaast kan jij direct vanuit de boot met de bus afreizen naar het centrum van Newcastle. Er is op de boot ook nog meer dan genoeg te doen.

Ga een drankje drinken bij één van de bars, dineren of ontbijten en een filmpje kijken in de bioscoop. De liefhebbers kunnen ook een bezoekje brengen aan het casino op de boot. Er staan tientallen gokkasten klaar, maar ook een roulettetafel. In de winkel kan jij allerlei luxe producten aanschaffen tegen een geweldige prijs. Je overnacht in jouw eigen hut, waardoor je dus ook kan genieten van voldoende privacy. Mocht je last krijgen van zeeziekte, dan kan je bij de balie een reispilletje halen.

De Newcastle United voetbalreis van DFDS Seaways is betaalbaar en goedkoper dan de meeste andere voetbalreizen. Daarnaast ben jij ook weer zeker van een terugreis, want na de wedstrijd stap jij weer op de boot om terug te keren naar IJmuiden.

Wat kost een voetbalreis naar Newcastle United?

Een DFDS voetbalreis naar Newcastle United is op moment van schrijven al beschikbaar vanaf 203,00 euro per persoon, maar check altijd de actuele prijzen op de website. Dat is inclusief de boottochten en een ticket voor de voetbalwedstrijd in de Premier League. Het is tegen bijbetaling mogelijk om te dineren en te ontbijten op de boot. De voetbalreizen kunnen duurder uitvallen, wanneer Newcastle United tegen één van de Engelse topclubs speelt. De voetbalreizen voor wedstrijden tegen bijvoorbeeld Liverpool en Chelsea zijn al snel 100 euro duurder per persoon.

Voetbalreizen naar Newcastle United en andere Premier League Clubs

De populariteit van voetbalreizen is laatste jaren enorm gegroeid. Clubs als Barcelona, Real Madrid maar voorla ook Engelse clubs zijn erg populair in Nederland. Aanbieders van voetbaltrips naar Newcastle United zijn, naast DFDS, onder andere:

Naast complete voetbalreizen zijn er ook website waar je losse tickets kunt kopen. Je betaalt dan wel vaak een hogere prijs of zelfs de hoofdprijs, maar goed je hebt wel een ticket. En veel meer vrijheid je citytrip naar Newcastle zelf vorm te geven. Zelf boek je je vlucht en hotel dan via Expedia of een dergelijke site. Een aantal voetbal-ticket aanbieders zijn:

Newcastle stad
Newcastle, ook een prima bestemming voor een stedentrip

Iconisch voetbalstadion (St. James’ Park)

Newcastle United is een club met een rijke historie en een trouwe supportersaanhang. Een bezoek aan de voetbalclub is zal een onvergetelijke ervaring zijn. Dat komt mede doordat jij een wedstrijd gaan bezoeken in St. James’ Park. Het iconische voetbalstadion bestaat al sinds 1891, maar kwam na verloop van tijd in verval terecht. In 1991 besloot de Engelsman John Hall om het stadion te renoveren. Tegenwoordig kunnen er ruim 52.000 supporters plaatsnemen in het stadion van Newcastle United. 

Shearers’s Bar

Als je een voetbalwedstrijd van Newcastle United bezoekt mag een bezoekje aanShearer’s bar natuurlijk niet ontbreken. Alan Shearer is zoals je vast weet een icoon in Newcastle, en wist ondanks zijn blessure-gevoeligheid bizar veel ballen voor de club tegen de touwen te jagen. Momenteel is hij eigenaar van Shearer’s en deel uitmaakt van St James’ Park. Lees meer over deze bar waar Newcastle supporters graag samenkomen.

Ervaringen met een wedstrijdbezoek in Newcastle

Heb jij weleens een voetbalreis naar Newcastle United gemaakt? Dan lees ik graag je ervaringen terug! met welke reisorganisatie ben je geweest, en hoe waren d plekken in het stadion? Verliep alles goed of konden er dingen beter? Ik lees het graag terug!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie