Een stedentrip naar Liverpool: Beatles, voetbal en nog veel meer!

Liverpool is één van de leukste steden om te bezoeken in Engeland. In deze stad is echt van alles te doen. Zo is het de geboortestad van De Beatles en heeft het een wereldberoemde professionele voetbalclub: Liverpool FC.

De stad heeft een oppervlakte van 111 vierkante kilometer, het werd gesticht in 1207 en de stad heeft ongeveer 500.000 inwoners. Tussen Nederland en Engeland zit tijdsverschil van 1 uur. In Liverpool is het één uur eerder dan hier. Als het in Nederland 9:00 is, is het in Liverpool 8:00. Deze stad heeft een vliegveld, ideaal wanneer je een wedstrijd van Liverpool wilt bezoeken.

Bezienswaardigheden in Liverpool

Deze stad staat vol met bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn: Liverpool Cathedral, The Beatles Statue en Anfield. Dacht je dat dit de enige bezienswaardigheden waren? Dan heb je het mis. De stad heeft erg veel te bieden. Andere populaire bezienswaardigheden zijn het Wereldmuseum, Goodison Park en Pier Head. Doordat deze stad veel bezienswaardigheden heeft, zijn stedentrips erg populair. Je ziet dan in een aantal dagen een groot deel van de stad. De stad wordt veel bezocht door voetbalfans. Liverpool 

Liverpool Cathedral

De Liverpool Cathedral is een van de populairste bezienswaardigheden in Liverpool. Deze kerk is gebouwd tussen 1904 en 1948. Het is één van de historische gebouwen in de stad. De kerk is ontworpen door Giles Gilbert Scott. Hij was een bekende architect in die tijd. Het is de langste kathedraal van de wereld. In totaal is dit gebouw 217 meter lang.

De kerktoren is ruim 101 meter hoog. Het is een indrukwekkend gebouw, zeker een aanrader om te bezoeken. Er zijn zelfs mensen die speciaal hiervoor naar Liverpool komen. Deze kathedraal is te bezoeken. Hiervoor heb je een kaartje nodig. Deze kun je online bestellen. Het kan via de officiële website, maar er zijn nog meer verkooppunten. De standaard tickets kosten 6 pond. Wanneer je met de familie gaat, krijg je korting. Twee volwassenen en 3 kinderen betalen in totaal 16 pond. Deze bezienswaardigheid is 7 dagen per week te bezoeken. Van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10:00 tot 18:00. Maandag vanaf 00:00 tot 18:00, zondag vanaf 22:00 tot 00:00. Meer info op de website.

Beatles standbeeld in Liverpool
De wereldberoemde Beatles komen uit Liverpool

The Beatles Story

The Beatles Story is een museum over The Beatles in Liverpool. Alle leden zijn geboren in Liverpool. Het museum opende zijn duren op 1 mei 1990. In totaal heeft dit museum al miljoenen bezoekers gehad. Ze schatten zelf dat dit de eerste 25 jaar zo’n 4 miljoen mensen zijn geweest. Deze bezienswaardigheid hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Liverpool.

In het museum vind je van allerlei spullen van de band. Je vindt er spullen zoals de bril en de laatste piano van John Lenon. Het is écht een muziekmuseum waar heel veel spullen staan. Achter elk voorwerp zit wel een verhaal. Dit museum wordt vooral bezocht door fans van The Beatles. Tickets zijn online te koop en kosten tussen de 12 en 17 pond. Het museum is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00. Wil je hier heen op een feestdag? Dan kan het zijn dat het museum gesloten is. Het is verstandig om vooraf op hun website te kijken. De website is beatlesstory.com.

Stedentrip naar Liverpool
Fraai uitzicht op Liverpool vanaf de rivier

Anfield bezoeken: een wedstrijd van Liverpool FC meemaken

Veel voetbalfans willen naar een wedstrijd van Liverpool. Thuiswedstrijden speelt dit team in het legendarische stadion, Anfield. De sfeer is hier fantastisch. Hier staat de club om bekend. Kaartjes voor een wedstrijd zijn niet goedkoop, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Kaartjes beginnen bij enkele tientjes. De tickets zijn online en fysiek te koop.

Wil je de kaartjes fysiek kopen? Dan kan dit bij het stadion. Online zijn de kaartjes te koop bij meerdere partijen. De kaarten kost minimaal enkele tientjes. Wil je naar een topwedstrijd? Dan betaal je enkele honderden euro’s per kaartje. Voor elke voetballiefhebber is dit het geld waar. De sfeer is namelijk ongeëvenaard. Alle zorg uit handen? Er zijn reisorganisaties die voetbalreizen naar Liverpool aanbieden en alles regelen voor een geweldige ervaring.

Anfield Road
Fanatieke supporters op Anfield Road, de thuishaven van Liverpool FC

Naast Liverpool FC kent de stad nog een grote voetbalclub, al is deze minder bekende dan de grote broer. Everton is de grote concurrent. Twee keer per jaar treffen zij elkaar in de Premier League. Deze stadsderby wordt ook wel de Merseyside Derby genoemd. Voetbalreizen naar wedstrijden van Everton zijn ook via Nederlandse organisaties mogelijk.

Naast voetbalwedstrijden en The Beatles biedt Liverpool nog tal van andere tours en activiteiten. Via GetyourGuide vind je een overzicht van alles wat er te doen is in Liverpool. Hier boek je eenvoudig je gewenste tours. Mocht je naar Liverpool afreizen binnenkort: veel plezier!

Andere citytrips in Engeland

Een citytrip naar Londen is iets dat de meeste citytrippers wel eens zullen ondernemen in hun leven. Maar denk ook eens aan kleinere steden als York en Winchester. Deze oude steden staan bol van de historie, en al zijn ze misschien te klein om er meerdere dagen door te brengen; ze zijn zeer de moeite waard!


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie