Zoek je een originele stedentrip-bestemming? Een citytrip naar Mexico-Stad

Mexico, een prachtig land, ruim 9000 kilometer vanaf Nederland. Het land heeft bijna 130 miljoen inwoners. Er wordt voornamelijk Spaans gesproken. Mexico ligt in Noord-Amerika.

Mexico-stad is een stad waar veel te zien is, te doen is en te eten is. Er zijn circa 6 grote luchthavens in Mexico, waarvan één in Mexico-stad. Een vlucht naar Mexico duurt zo’n 11 uur. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Mexico aanbieden. Ook TUI Reizen biedt vakanties naar Mexico aan. Of kies voor een verre reis van Shoestring, specialist in bestemmingen ver weg.

Citytrip naar Mexico-Stad

Wil je een citytrip maken naar Mexico-stad? Een bezoekje aan de bekende wijk Coyoacán mag niet ontbreken. De gezellige straatjes, mooie gebouwen en sfeervolle markten zijn érg leuk om te bezoeken. Hier waan je je in de echte Mexicaanse sfeer, met kleurrijke gebouwen en kleurrijk Mexicaanse tafelzeil op de tafeltjes.

Ook La Condesa mag je niet overslaan. Deze, wat chiquere, gezellige wijk is fantastisch om er leuke souvenirs te kopen. Ook kun je er heerlijk eten in de restaurantjes en op de grote terrassen. Wil je de grootste en oudste kathedraal van het westelijk halfrond bekijken? Dan moet je naar Plein van de grondwet. Hier vind je deze prachtige kathedraal die je eigenlijk wel gezien móét hebben bij een bezoekje aan Mexico-stad!

mexico city monument

Mexico is een land dat bekend staat om de mooie, gezellige en vrolijke kleuren. In de straten zie je veel verschillende kleuren. Ook zijn de mensen kleurrijk gekleed en zijn de meubels vaak voorzien van kleur. Vind je dit erg leuk om te zien? Dan is een bezoekje aan Xochimilco echt een aanrader. Dit stadje is bekend vanwege de kanalen. In de kanalen varen kleurrijke boten in de kleuren rood, geel, groen en blauw, een echte vrolijke uitstraling! Er zijn natuurlijk veel Spaanse invloeden, maar de stad lijkt totaal niet op Barcelona.

Is Mexico(city) veilig?

Een veelgestelde vraag. Bij Mexico-stad wordt er al gauw gedacht aan criminaliteit. Gelukkig is daar tegenwoordig veel minder sprake van. Uiteraard zijn er op drukke of toeristische plekken wel zakkenrollers aanwezig. Let dus altijd wel goed op je waardevolle spullen. En kies voor een goed hotel in een veilige buurt. In de betere reisgidsen staat precies in welke buurten je wel en niermoet komen. Lees meer over TUI reizen, aanbieder van Mexico reizen.

Verder is het reizen in een groep veiliger dan alleen. Zeker als vrouw wordt het niet aangeraden om alleen door de wijken van Mexico-stad te vertoeven. Wijken die je (’s nachts) sowieso beter kunt ontwijken zijn Tepito, De Merced-markt en Doctores. Wil je deze wijken wel graag bezoeken? Doe dit dan overdag en bij voorkeur met een grotere groep reizigers.

Onder andere Djoser Reizen biedt rondreizen in Mexico aan.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie