Moxy: het nieuwe hotelmerk voor generatie X en Y

Moxy is een nieuw betaalbaar driesterren hotelmerk van Mariott International, met gemiddelde kamerprij-zen van 60 tot 80 euro, dat ontwikkeld is voor de nieuwe generatie (zaken)reizigers van 18 tot 35 jaar.

hotel bed moxy hotels

Het eerste hotel, Moxy Milan Malpensa Airport bij Terminal 2, opende op 1 september en eind oktober werd dit door Marriott groots gevierd in het hotel. Binnen tien jaar wil het merk 150 vestigingen openen in Europa.

De volgende vestigingen van Moxy hotels zijn voorzien bij gateways in München (airport), Berlijn (Ostbahnhof) in medio 2015 en verder in Frankfurt, Londen, Aberdeen en Oslo. Vervolgens zullen mogelijk andere steden volgen.

Marriott Hotels

De internationale hotelketen Marriott – met 3.900 hotel in 72 landen – heeft een partnership met Vastint Hospitality. Zij zijn onderdeel van Inter IKEA Group. Vastint Hospitality, gevestigd in Nederland, is ontwikkelaar, investeerder en eigenaar van de hotelvestigingen van Moxy Hotels. Marriott heeft Scandinavian Hospitality Management geselecteerd om de MOXY Hotels en de Courtyard Hotels te managen. Het Nederlandse Courtyard Hotel in Amsterdam-Zuidoost ligt naast de Amsterdam ArenA. Met het nieuwe label Moxy Hotels is het portfolio van Marriott uitgebreid naar 18 hotelmerken.

Prefab hotelkamers

De 162 hotelkamers van Moxy hotel in Milaan zijn pre-fab units die in Italië worden geproduceerd. Op deze manier kan een hotel tot 300 kamers in een tijdsbestek van 6 maanden realiseren. Verder zijn de kamers functioneel, maar zeer comfortabel. Bed en sanitair en faciliteiten, zoals een 42-inch lcd-tv, Apple TV en MiraCast, zijn van uitstekende kwaliteit.

Het hotel biedt gratis WiFi in het hele pand, een multifunctionele lobby, een mini-mart en een centrale ontmoetingsruimte. Er zijn geen vergaderzalen en fitness- ruimtes. Omdat, zo zegt Regional Sales Manager Michiel Baken: “Het idee is om met minimale middelen een maximale beleving te realiseren.

Ook wordt er gewerkt met een multitasking crew van in totaal 15 medewerkers. De check-in, het ontbijt- buffet en de bar zijn in de lobby, het hart van het hotel. De jonge crew is behulpzaam en vrolijk en dat levert veel positieve reviews op. Van de uitnodigende lobby, een livingroom met 4 verschillende zones, wordt intensief gebruik gemaakt door onze gasten. Derhalve is deze keten geschikt voor verschillende type gasten.

Ervaringen met Moxy Hotels

Heb jij al eens in een van deze hotels overnacht? We lezen je ervaring natuurlijk graag terug! Vervolgens helpt dit andere lezers weer verder. Wat vind je van het concept van Moxy?


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie