Citytrip Trier, terug in de Romeinse tijd

Trier wordt ook wel de oudste stad in Duitsland genoemd. Of dit werkelijk zo is, is niet met zekerheid vast te stellen. Wat men wel weet is dat het inderdaad één van Duitslands oudste steden is. Dit heeft divers archeologisch onderzoek in het verleden uit gewezen.

citytrip Trier

De stad kent dus een grote geschiedenis die terug te herleiden is tot ongeveer 300 na Chr. Met name de vele vondsten en overblijfselen uit het Romeinse rijk tonen dit aan. De vele oude gebouwen uit de tijd van de Romeinen maken Trier tot de stad met de meeste overblijfselen uit dit tijd ten noorden van de Alpen.

Voor liefhebber van geschiedenis en de Romeinse architectuur is de stad absoluut een must om te bekijken. Ideaal om dit tijdens een citytrip te doen maar ook voor de gewone vakantieganger is er voldoende vermaak te vinden.

Van nederzetting tot keizerlijke hoofdstad

De stad werd door Keizer Augustus in 16 v Chr gesticht als een kleine Romeinse Nederzetting. Trier, ontwikkelde snel en werd uiteindelijk de hoofdstad van de provincie Belgica Prima. In de welvarende stad kwamen veel Romeinse bouwwerken tot stand. Nu nog kunnen wij de overblijfselen van deze Romeinse architectuur nog steeds bewonderen.

De Porta Nigra is het beeldmerk van de stad en daardoor het meest bekend. Daarnaast zijn er de Romeinse brug, een aantal thermen, het amphitheater, de basilica en de domkerk mooie voorbeelden uit het oude verleden van Trier. De stad heeft ook een aantal bekende musea. Het bekendste museum is het Rheinisches- Landesmuseum waar naast kunst ook veel te zien is aan Romeinse voorwerpen zoals grafmonumenten en mozaïeken gevonden bij opgravingen in de stad. Originele tours en uitjes vind je bij Get Your Guide.

Voor cultuurliefhebbers en shoppers

Naast deze hele oude bezienswaardigheden kent de stad meer moois. De gezellige Hauptmarkt, de smalle straatjes en vele kerken zijn zeer zeker ook de moeite van het bekijken waard. Het winkelaanbod in de gezellige straten is divers en gaat van kleine boetiekjes tot de grotere winkels van de bekende merken.

Na het winkelen kunt in een van de vele lunchrooms of restaurants u inwendig laten verzorgen. De stad heeft voldoende mogelijkheden om te overnachten. Diverse hotels in alle klassen staan tot uw beschikking. Ook aan pensions of zimmer frei is geen gebrek. Voor de kampeerders is er even buiten de stad een camping te vinden.

Trier verveelt niet

Trier is als uitvalbasis bijzonder geschikt gelegen. Als u uitgekeken bent in de stad liggen Luxemburg, Het Saarland, de Eifel en de Moezelstreek om de hoek zodat er genoeg anders te ontdekken is. Al met al is Trier en omgeving zeer geschikt voor een kort of langer verblijf en hoeft u zich er absoluut niet te vervelen. Voor meer historie, denk ook eens aan Athene, ook een leuke stedentrip bestemming

Fietsen langs de Moezel

Trier leent zich ook uitstekend als begin- of eindpunt van een fietsvakantie langs de Moezel. Zo kun je fietsen van Trier naar Cochem, langs de rivier. Dit is een 6-daagse reis met 5 overnachtingen, met bagagevervoer.

Ook is er een 7-daagse fietsreis van Trier naar Koblenz, meer info hier. Met dagafstanden van 40 kilometer zijn deze fietsreizen voor elke fitte fietser prima te doen. Leuk ook om te combineren met een citytrip Trier. Liever in 8 dagen? Dat kan ook, dan moet je dit arrangement bekijken.

Of combineer de fietsvakanties met de Saar. Voordat jr aan deze Moezel-fietstocht begint ontdek je de eerste dag hoe mooi de Saar is. Bekijk deze reis. De laatste optie van Moezel-reizen is een korte sportieve fietsvakantie van Trier naar Koblenz in 5 dagen, met 4 overnachtingen. Voor fietser die wel wat meer kilometers op een dag willen afleggen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie