Citytrip? Voordelig langparkeren bij Schiphol

De meeste stedentrips begginen met een vlucht vanaf Schiphol of Eindhoven Airport. Vaak is er maar weinig tijd, bijvoorbeeld ene midweek of weekend, beschikbaar voor een bezoek aan een stad dus is een vliegreis wel zo efficient. Tenzijn je stedentrip natuurlijk naar Keulen, Parijs of Maastricht gaat, dan is vliegen wat onzinnig. Ga je echter naar Rome of Barcelona dan is de keuze snel gemaakt: een goedkope vlucht met een van de vele prijsvechters. Vaak is vliegen nog goedkoper dan met de trein! Sla de tarieven van NS International er maar op na.

langparkeren bij schiphol

Als je niet in de gelegendheid bent met het openbaar vervoer af te reizen, of gewoon liever met de auto gaat (denk aan die televisiereclame waarin die man zijn auto liever meeneeemt naar Schiphol dan dat hij zijn dochter en haar vriendje er in laat rijden) dan kun je je auto veilig en bewaakt parkeren bij Schiphol.

De laatste jaren is langparkeren bij Schiphol big business geworden. Veel lege stukken land rondom de luchthaven zijn veranderd in langparkeerplaatsen voor reizigers. De goedkoopste parkeerplaatsen liggen wat verder vewijderd van de vertrekterminal; de duurste hebben een veel gunstigere locatie. Goedkoop parkeren Schiphol doet u via Vliegen en Parkeren of Parkos.

Langparkeren bij Schiphol

Parkeren in de buurt van Sciphol kan vanaf ongeveer 3.5 euro per dag. De tarieven zijn afhankelijk van onder andere de afstand tot de vertrekhal, de aanwezigheid van een shuttlebus, valet parking, overkapping en andere faciliteiten. Zo kun je tijdens je stedentrip bijvoorbeeld je auto eens flink laten uitzuigen en wassen. Bij de meeste parkeerplaatsen rondom Schiphol is het gebruikelijk of zelfs verplicht je sleutels af te geven. Wil je dit niet, dan zijn er ook wel een paar bedrijven voor langparkeen te vinden waarbij je je sleutels zelf kunt houden. Er zijn diverse lang parkeren bij Schiphol websites, zodat je goed de tarieven kunt vergelijken.

Ervaringen met Parkeerplaatsen rond Schiphol

In elk geval staat je auto veilig geparkeerd en kun je na aflooop van je stedentrip weer snel met de wagen naar huis. Vrijwel alle parkeerplaatsen zijn voorzien van videobewaking, en je kunt er vaak ook ’s nachts terecht om je auto op te halen. Nadelen aan langparkeren zijn er ook: al met al ben je toch aardig wat geld kwijt.

Voor de meeste mensen is het goedkoper om gewoon de trein te pakken naar Schiphol of Eindhoven. Vaak ben je naast minder geld ook minder geld kwijt. Jouw ervaringen met langparkeren bij Schiphol lezen we natuurlijk graag terug! Wat zijn de beste parkeerplaatsen? Lees ook dit artikel over Parkeren bij Schiphol.

Stedentrips met de Trein

Treintickets zijn, zeker internationaal, vaak niet goedkoper dan vliegen. Het scheelt je echter wel parkeerkosten. Een ander voordeel is dat je met de trein in het centrum van je citytrip bestemming aankomt, en niet top een veraf gelegen vliegveld. GreenCityTrip is een reisorganisatie die 5-daagse trein-stedentrips aanbiedt, met hotel naar keuze. Toch vliegen, bekijk dan de goedkoopste vliegtickets door ze te vergelijken bij bijvoorbeeld vliegtickets.nl. In the end is het vaak het voordeligst om bij de maatschappij zelf te boeken.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo