De 5 goedkoopste Europese steden

Hou jij ook van goedkope Citytrips? Er zijn best veel mooie Europese steden die heel redelijk geprijsd zijn. De prijzen in sommige lidstaten van Europa zijn in het jaar 2015 gedaald ten opzichte van 2014. De vluchten zijn over het algemeen goedkoper en dit geldt ook voor de accommodaties. In dit blogartikel geven we een overzicht van de vijf goedkoopste Europese steden waar je als team uitje, vriend/vriendin of met familie heen kunt gaan.

goedkope europese steden sofia

Uit onderzoek van TripAdvisor is gebleken wat de goedkoopste steden zijn voor een stedentrip. Er kwam naar voren dat vrijwel alle steden goedkoper zijn geworden. Enkele uitschieters zijn Istanbul dat gemiddeld 25% goedkoper is geworden en Stockholm, dat vrij prijzig is, met 23% is gedaald.

5. Praag, Tsjechië

Praag is een van de mooiste steden van Europa en bovendien is het een van de goedkoopste. Je kunt er dagenlang ronddwalen zonder verveeld te raken. De stad is rijk aan oude straatjes en heeft een mooie rivier door de stad heen lopen.

4. Boedapest, Hongarije

Boedapest is een populaire bestemming in de zomer. Het staat bekend om haar outdoor hot spring spa’s. Zowel jongeren als volwassenen komen hier graag. Mocht een spa niets voor je zijn, dan kun je altijd nog voor de riviercruise gaan. Bovendien zijn er een aantal leuke musea en heeft het een van de grootste synagogen ter wereld.

3. Krakau, Polen

Krakau is nog zo’n goedkope bestemming. De stad bruist van romantische pleinen en parken. Je kunt je hier vermaken bij een van de vele authentieke koffiezaken of melk bars. Je kunt hier zeer goedkoop eten, dat ook nog eens lekker smaakt!

2. Boekarest, Roemenië

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Men noemt deze stad ook wel ‘’Klein Parijs’’. De stad heeft net als Parijs een hoop sierlijke gebouwen en een prachtige omgeving. Gelukkig heb je in Boekarest geen Franse prijzen: het is hier een stuk goedkoper.

1. Istanbul, Turkije

Istanbul staat stipt op nummer 1. De prijzen zijn hier ontzettend gedaald. De stad is rijk aan opvallende architectuur, zoals de Blauwe Moskee, de ondergrondse waterreservoirs en de Hagia Sophia. Bovendien vind je hier de Grand Bazaar: een van de grootste en drukste markten ter wereld.

Steden kunnen dan wel goedkoop zijn, maar dat betekent niet altijd dat de reis er naar toe ook goedkoop is. Reis met via een reisbureau, is het zeker raadzaam reisbureau te vergelijken. De ene pakketreis (vlucht en hotel) kan bij de ene reisaanbieder een stuk duurder uitvallen dan bij de andere. Een praktische site is reisbureauvergelijker.nl. Daar lees je ook reviews van andere ervaren citytrippers.

Tips voor goedkope Europese Steden

Welke Europese steden staan in jouw Top 10 goedkope citytrips? Zijn er citytrip bestemmingen die volgens jou meer recht hebben op een plekje is deze Top5? Voor goedkope vluchten kun je kijken op het geheel vernieuwde lowcostairlines.nl; je ziet dan per bestemming welke prijsvechter er vanuit Nederland, België en Duitsland heen vliegen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo