Citytripje.nl

Zo goedkoop mogelijk naar de mooiste steden

citytrip antwerpenDe grootste stad van Vlaanderen is Antwerpen. Vanuit Nederland sta je er zo en dit maakt de stad ideaal voor een weekendje weg. Het is dan ook niet gek dat het één van de populairste stedentrips is buiten Nederland. Overweeg jij een citytrip Antwerpen? Lees dan snel verder.

Dagjesmensen komen lekker winkelen terwijl de echte liefhebbers de historie in de stad ontdekken. Als je langer wil verblijven kan je eenvoudig een hotel in Antwerpen boeken. Historische gebouwen en musea zorgen ervoor dat de stad echt iets te bieden heeft voor toeristen die langer willen blijven.

Handel

Je kan nog steeds zien dat de stad vroeger een belangrijk punt was voor de handel. De rijke historische gebouwen zijn vandaag nog steeds zichtbaar. Langs de oude pleinen staan prachtige historische pakhuizen waaraan te zien is dat het een welvarende stad was.

Nog steeds is Antwerpen de stad van de wereldhandel. De stad heeft bijvoorbeeld één van de grootste sluizen ter wereld en heeft een belangrijke havenpositie in Europa. Diamantenhandelaren komen ook vanuit de hele wereld naar de stad om te handelen in diamanten. Dit is de plek waar de meest exclusieve diamanten geslepen en geveild worden op de Diamantbeurs.

Liefhebbers van bier en chocolade kunnen zich ook helemaal uitleven in de stad. Er zijn verschillende kleine slijterijen die soms tot wel 80 verschillende biersoorten uit de streek verkopen. Bij de meeste slijterijen kan je deelnemen aan een bierproeverij. Een stad in België kan natuurlijk niet zonder chocolade! Op elke hoek van de straat kom je wel een chocolatelier tegen. De mooiste kunstwerken worden hier gemaakt van chocolade. Uiteraard kan je ook een doosje bonbons meenemen voor thuis.

De bezienswaardigheden in Antwerpen

Natuurlijk zijn er een aantal bezienswaardigheden in Antwerpen die je absoluut niet mag missen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Antwerpen Centraal

  Als je met de trein aankomt zie je Antwerpen Centraal natuurlijk al meteen. Het is een indrukwekkend gebouw uit 1899. Het oude stationsgebouw is ontworpen door Louis de La Censerie. Vooral de prachtige stalen overkapping zorgt voor een uniek lichtinval.

 • Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

  In 1352 begonnen ze met de bouw van dit prachtige kathedraal. De bouw heeft in totaal 169 jaar in beslag genomen. Het idee was om twee identieke torens te bouwen, maar de zuidertoren hebben ze nooit afgemaakt.

 • Rubenshuis

  Het voormalige huis van schilder Peter Paul Rubens is vandaag de dag een museum. Hij bracht het grootste deel van zijn leven door in dit stadspaleis. In 1937 kreeg de stad Antwerpen het huis in handen. Je kan hier een aantal van zijn schilderijen zien, maar ook hoe de schilder in zijn tijd leefde.

 • Grote Markt

  De trekpleister van Antwerpen is natuurlijk de Grote Markt. Aan dit plein ligt het stadhuis en verschillende gildehuizen met een Middeleeuws uiterlijk. De driehoek laat zien hoe rijk de stad was in de 16e eeuw.

 • Diamantwijk

  De wijk waar alle handel plaatsvind in Antwerpen is de Diamantwijk. 60% van de totale wereld diamantenhandel vind in deze wijk plaats. We hebben het dan alleen nog over de diamanten. Er wordt in deze wijk nog veel meer verhandeld. Er zijn voor de liefhebber ook een aantal bijzondere boekenwinkels te vinden.

 • Modemuseum

  Liefhebbers van de mode mogen het modemuseum absoluut niet vergeten. De mode collecties gaan hier zelfs terug tot in de 16e eeuw. Regelmatig wordt het museum weer aangevuld met unieke collecties.

 • Het Steen

  Misschien komt dit kasteel je direct voor als je hem tegenkomt. Het Steen was weleens de hoofdrolspeler in de Suske & Wiske. In het kasteel is ook het Nationaal Scheepsvaartmuseum gevestigd.

Een aantal interessante musea in Antwerpen

In onze bezienswaardigheden hebben we natuurlijk al een aantal interessante musea genoemd. Deze zijn zeker weten de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Antwerpen.

Het MAS museum is zeker weten een aanrader. De afkorting staat voor Museum aan de Stroom. Het is het grootste museum van de stad. Het museum vertelt verhalen over de stad, haven en de wereld. Dit doen ze met vaste en wisselende tentoonstellingen.

Een ander interessant museum is het Red Star Line museum. Met enkele koffers vertrokken vroegere inwoners van de stad met de boot naar Amerika of Canada. Het plan was om hier een nieuw leven op te bouwen. Je leert in dit museum alles over deze reizigers.

Boek een goedkoop hotel voor je Citytrip Antwerpen

Online boek je eenvoudig een goedkoop hotel in Antwerpen. Binnen 2 uur kan je vanaf Nederland al in de stad staan. Het is natuurlijk leuk om meteen het weekend te blijven.

Een hotel in Antwerpen kan je zo duur maken als je zelf wil. Voor een klein bedrag is het zelfs mogelijk om midden in het centrum van de stad te verblijven. Je kan kiezen uit een luxe accommodatie of iets minder luxe en een mooie plek in de stad. Na de bierproeverij hoef je niet meer in de auto naar huis en kan je gewoon lekker terug naar je hotelkamer. Van leuke romantische hotels tot zakelijke accommodaties voor een zakenreis. Meer hotels vind je trouwens op Booking.com of Hotels.com

Nuttige websites voor een stedentrip naar Antwerpen

Wil je je flink inlezen over de Vlaamse stad, sla dan zeker de volgende websites niet over:
reisverslag op veryberrymint.nl
CityZapper: als je slechts 24 uur in Antwerpen hebt

Heb jij nog tips voor een citytrip Antwerpen? Jij als ervaren stedentripper kan ons helpen met leuke inside-info.

Categories: goedkope-citytrip

Populaire Citytrips

Miami

Ooit gedacht aan een stedentrip naar de Verenigde Staten? ...

Barcelona

Een Citytrip Barcelona, de hoofdstad van Catalunya, is altijd een ...

Lissabon

Lissabon, de stad van de Fado, krakende trammetjes, Belem-pasteitjes en ...

Praag

Citytrip Praag, mysterieus! Het geheimzinnige Praag heeft een enorme aantrekkingskracht ...

Madrid

Madrid, stad van het Prado-museum, het Koninklijk Paleis en vele ...

New York

New York, the city that never sleeps. Met zijn adembenemende ...

Berlijn

Een citytrip Berlijn is altijd een goed idee! De Duitse ...

Londen

Een Citytrip Londen is één van de meest populaire stedentrip-bestemmingen ...

Rome

De Citytrip Rome is wel de stedentrip der stedentrips! Beleef ...

Parijs

Een Citytrip Parijs betekent een trip naar de Lichtstad en ...

Istanbul

Citytrip Istanbul: Het oude Constantinopel is een ware clash der ...

Waarom een stedentri

Warschau is de hoofdstad van Polen en een aantrekkelijke stad ...

ANWB Reizen Magazine

Het ANWB Reiz& Magazine staat deze maand geheel in het ...

Top 10 Citytrips vol

Reisplannen voor het komende jaar kunnen weer gemaakt worden: deze ...

Citytrip Spel voor i

Een citytrip eens op een andere manier beleven? De Vlaamse ...

Lonely Planet Top 10

Reisgids Lonely Planet heeft een lijst opgesteld van de tien ...

Vliegtickets & Hotels zoeken

 • Hotels banner
 • Vliegtickets logo