Facebook Hotel op Ibiza start van nieuwe trend

Het Ushuaïa Beach Hotel op Ibiza mag zich het eerste Facebook hotel van de wereld noemen. De groeiende belangstelling voor social media laat ook de hotelbranche niet koud, toch een bedrijfstak die moeite heeft optimaal gebruik te maken van social media als Facebook en Twitter.

kust ibiza

Bezoekers krijgen bij aankomst een polsbandje met RFID-technologie, waarmee ze via zuilen die gebruik maken van touchscreen steeds hun status kunnen veranderen, online berichten kunnen plaatsen en foto’s op Facebook kunnen zetten.

Het hotel denkt vooral jongeren hier mee van dienst te kunnen zijn, aangezien die ook op vakantie graag veelvuldig met hun facebook-account in de weer zijn.

Buiten het hotel heeft het polsbandje weinig zin, dus je belevenissen kun je pas bij terugkomst bij het hotel supersnel de wereld in gooien.
Wel een aardige fail: op de website van het hotel is weinig te zien over de Facebook-integratie, en ook op hun Booking.com Pagina is er niets terug te vinden over deze nieuwe service.

Strandvakanties

Naast feestbestemmingen is deze technologie natuurlijk ook interessant voor hotel in de bekende citytrip-bestemmingen. Tijdens je stedentrip maak je wellicht nog meer mee dan tijdens een strandvakantie van Prijsvrij Vakanties, en foto’s die je die dag gemaakt hebt zet je zo eenvoudig en snel online. We houden in de gaten of er ook hotels gericht op citytrips zich aan deze RFID-technologie gaan wagen. Zit jij veel op Facebook of Twitter tijdens je vakantie af laat je dit even lekker links liggen? Reacties kun je hier onder achterlaten.

Mallorca

Mallorca is de grote broer van Ibiza, en wordt ook als feesteiland beschouwd. Voor een vakantie is Mallorca ook uiterst geschikt, met mooie stranden, clubs en hotels. Op vakantie Mallorca vindt u alle informatie over mallorca. Zo bereid u zich goed voor op een vakantie naar Mallorca. Inmiddels helemaal Spanje-fanaat geworden? Je kan je er natuurlijk ook vestigen. Er zitten wel wat haken en ogen aan een huis kopen in Spanje, maar onmogelijk is het natuurlijk niet. Je zal niet de eerste zijn die naar Spanje emigreert.

Je ervaringen met Ibiza, Mallorca en Spanje als vakantieland in het algemeen kun je hier onder kwijt! Wat is volgens jou het leukste eiland?


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie