Weg in eigen land: een aantal tips voor een citytrip in Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland. Er is dan ook genoeg te beleven tijdens een citytrip naar Amsterdam. Onze hoofdstad staat bekend om de grachten, de coffeeshops, verschillende musea, de wallen en natuurlijk de bruisende sfeer. Er is tijdens een stedentrip naar Amsterdam dan ook genoeg te beleven. Wij hebben in dit artikel de leukste 5 dingen om te doen op een rijtje gezet!

1. Bezoek het Anne Frank huis

Het joodse meisje Anne Frank die samen met haar Joodse familie onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog kent natuurlijk iedereen van haar wereldberoemde dagboek. Anne Frank en haar familie verscholen zich achter een boekenkast in het achterhuis. Sinds 1960 is het Anne Frank huis een prachtig museum. Jaarlijks wordt het museum door ongeveer een miljoen mensen bezocht. Tijdens een citytrip naar Amsterdam mag je dit museum niet voorbij lopen!

wat te doen in Amsterdam

2. P.C. Hooftstraat

Dit is de duurste winkelstraat van Nederland. Wereldbekende merken als Louis Vuitton en Gucci zijn in deze straat gevestigd met een winkel. Het is erg leuk om eens door deze winkelstraat te lopen. Misschien spot je zelfs wel een bekende Nederlander die aan het winkelen is.

3. High Tea in Amsterdam

In de middag genieten van een high tea is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker in Amsterdam. In onze hoofdstad vind je namelijk vele leuke en unieke high tea locaties die zeker de moeite waard zijn. Zoek een bijzondere high tea locatie in Amsterdam via HighTea.nl.

4. Vondelpark

Het vondelpark stroomt werkelijk vol met mensen tijdens mooie (zonnige) dagen. Dit prachtige park in Amsterdam bestaat sinds 1865 en is een prachtige bezienswaardigheid. Het is erg leuk om tijdens je bezoekje aan Amsterdam te picknicken in dit park.

5. Bezoek het Rijksmuseum

Tijdens je citytrip in Amsterdam mag een bezoekje aan het grootste museum van Nederland niet ontbreken. Het Rijksmuseum heeft ruim 200 zalen vol met kunstwerken van bekende namen als Vermeer en Rembrandt. Waaronder de Nachtwacht. Een bezoekje aan dit belangrijkste museum van Nederland is zeker een aanrader als je in Amsterdam bent.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie