Vijf handige tips voor een geslaagde citytrip

Ga je binnenkort op citytrip? Of ben je nog op zoek naar een geschikte stadom te bezoeken? Wij geven in dit artikel vijf handige tips voor het plannen van je citytrip, zodat je gegarandeerd een geslaagde citytrip maakt. Lees dus snel verder!

1. Wat te bezoeken?

Als je een citytrip gaat maken wil je natuurlijk zoveel mogelijk van een stad zien. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen over de bezienswaardigheden van de bestemming. Zo weet je tijdens de citytrip precies wat allemaal de moeite waard is om te bezoeken en kan je zelf bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Door te zoeken naar wat er te doen is in een stad ontdek je de tofste dingen om te doen. Voordat je op citytrip gaat is het dus verstandig om je voor te bereiden.

citytrip tips

2. Wat neem je allemaal mee?

Het inpakken van je koffer is altijd lastig voor een citytrip. Je bent al snel geneigd om te veel mee te nemen. Zorg in ieder geval dat je de juiste kleding meeneemt, waarin je de hele dag kunt rondlopen. Super warm aankleden is vaak niet nodig omdat je veel aan het lopen bent. Comfortabele schoenen zijn het belangrijkste van je outfit. Verder is een rugtas ook altijd handig voor het meenemen van geld, de camera, een flesje water en eten.

3. Neem een creditcard mee

Als je op vakantie gaat is het meenemen van een creditcard altijd verstandig. Ook als je een citytrip gaat maken komt een creditcard vaak van pas. Het kan zijn dat je er bij het boeken van een hotel of vlucht al om een creditcard wordt gevraagd. Heb je nog geen creditcard? Vraag er dan een aan via deze website!

4. Vroeg heen en laat terug

Als je een citytrip aan het plannen bent is het verstandig om zo vroeg mogelijk heen te gaan en zo laat mogelijk weer terug. Zo haal je het maximale uit de paar dagen die je hebt geboekt. Na de meeste steden vliegen er meerdere vluchten op een dag. Het beste kan je daarom een zo vroeg mogelijke vlucht boeken. Als je met het vliegtuig gaat is het ook verstandig om de parkeeraanbieders op en nabij luchthavens te vergelijken. Via Parkeren.com kan je onder andere parkeren bij Schiphol en Eindhoven vergelijken, zodat je altijd het voordeligst uit bent.

5. Vind een accommodatie

Tegenwoordig zijn er genoeg websites waarop je een accommodatie voor je citytrip kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb. Een accommodatie vinden voor je stedentrip is op zich niet zo lastig, maar het is wel verstandig om je af te vragen waaraan de accommodatie moet voldoen. Vervolgens kan je op zoek gaan naar het juiste verblijf dat voldoet aan jouw wensen.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie