Vancouver meest leefbare stad ter Wereld

Voor de vijfde keer in successie is de Canadese stad Vancouver uitgeroepen tot de meest leefbare stad in de wereld. De ranglijst van beste steden wordt jaarlijks opgesteld door het Britse weekblad The Economist, en kent dus wederom geen verrassende winnaar.

Waarom scoort Vancouver zo goed?

water en skyline vancouver

Op punten als stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu scoort Vancouver gemiddeld gezien het beste. Maar liefst 140 steden werden onderzocht, en behalve Canada is Australië zeer goed vertegenwoordigd in deze lijst.

Jon Copestake, één van de hoofdonderzoekers, liet weten dat “Middelgrote steden in ontwikkelde landen die relatief dunbevolkt zijn goed blijken te scoren”. Reisorganisatie Djoser biedt rondreizen in Canada aan, waarbij je ook Vancouver bezoekt. Ook ANWB Reizen heeft Canada-reizen in het aanbod.

Slechts 2 Europese stedentrip bestemmingen haalden dit jaar de top 10: Wenen (plek 3, vorig jaar nog tweede) en het Finse Helsinki op plaats zes. Een stedentrip tour in Australië is wat dat betreft een beter idee; Melbourne (2), Sydney (7), Perth (8) en Adelaide (9) haalden de top van deze lijst. Toronto (4), Calgary (5) en Auckland Nieuw Zeeland (10) completeren de ranglijst van beste steden in 2011. Een actuelere ranglijst van The Economist vind je hier.

Afrikaanse steden scoren slecht qua leefbaarheid

Waar Canada en Australië dus de regio’s zijn om te leven, zo zijn Afrikaanse steden minder geschikt voor een leuke stedentrip vakantie. Maar liefst de helft van de Top 10 slechtste steden wordt gevormd door steden op dit continent. Ook Azië doet het in de staart van het klassement bijzonder slecht. De minst leefbare stad van de wereld is volgens The Economist het Zimbabwaanse Harare, waar het al tijden onrustig is.

Welke stedentrip bestemming vond u zelf het prettigs, of heeft u als zeer leefbaar ervaren? Bent u het eens met de conclusie van het onderzoek, dat zowel het Oostenrijkse Wenen als de hoofdstad van Finland zeer leefbare steden zijn? Of kent u Europese stedentrip steden die wat u betreft ook een plekje in de Top 10, of juist in de onderste 10 steden hadden verdiend?


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie